U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Lu gde je recept za krofne,ja ga ne vidim,moze li link?
_____________________________
Moja baka srce ima, ovoliko, ovoliko, znam da baka mene voli, kao niko, kao niko...
08.09.2011, 18:21
isidora88
11471
nasla sam recept,treba plavusi vremena da skonta
_____________________________
Moja baka srce ima, ovoliko, ovoliko, znam da baka mene voli, kao niko, kao niko...
17.09.2011, 09:09
IVA 11
3859
Stavljene da se dizu, prvi put ih spremam...javljam utiske.
17.09.2011, 11:25
IVA 11
3859
Do koje debljine razvuci tijesto otprilike?
17.09.2011, 11:55
MarijaBg
3138
Prst, pa kad ih oblikujes ostavi jos malo 20-ak minuta da narastu pa onda przi. Obrati psznju da ne bude jaka vatra! Srecno...
17.09.2011, 11:57
IVA 11
3859
Ja sam malo tanje i manje sam oblikovala, ne volim one velike. Hvala Mare Dako uspiju.
19.09.2011, 11:39
IVA 11
3859
Uspjele su, samo sam ih malo tanje napravila, ali recept je fenomenalan, prelijepe su. Sledeci put cu deblje da razvijem tijesto, a volim male krofne, nikako velike.
14.10.2011, 00:15
Lilly*
3854
IZVORNA PORUKA: Tea2 KROFNE IZ RERNE Ne znam zašto se ovako zovu,ali su prelepe su.I vruće,i hladne,i nema greške u pripremi,i izdašne su....
Potrebno: 1/2 litre mleka 250 ml ulja 1 kg brašna 2 žumanca 1 kašika šećera prstohvat soli 1/2 svežeg kvasca 125 gr margarina pekmez od šljiva šećer u prahu Priprema: Sjediniti 2 dl mlakog mleka,šećer,,kvasac i brašno.Ostavi da nadođe. Pola kilograma brašna,ulje,preostalo mleko,žumanca,prstohvat soli i nadošlu masu -pomešaj.Dodaj ostatak brašna i zamesi. Ostavi da nadođe -oko pola sata.Premesi.Ostavi još pola sata.Razvij što tanje i velikom čašom vadi krugove,stavi pekmez,preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom.Ređaš u pleh.Na svaku staviš po malo parče margarina. Pečeš 20-25 minuta na 180 stepeni u rerni koja je prethodno zagrejana.Posuti šećerom u prahu. Obavezno probajte!Prijatno!
IZVORNA PORUKA: vonavoj
mmmmm...zanimljivo,u rerni se pece i gotov posao,a ne onako da ode puno ulja!
IZVORNA PORUKA: nina26
preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom
ja ovo ne razumem uvek mi je najteze to spajanje...
IZVORNA PORUKA: Lu RR
Ovako;
IZVORNA PORUKA: Tea2
Stavis krug na ruku,stavis fil,poklopis na pola,stavis na radni sto i krajeve pritisnes viljuskom od kraja do kraja-izgleda kao piroska.
IZVORNA PORUKA: Tea2
Bravo , lu!
< Poruku je uredio Lilly RR -- 14.10.2011 0:17:35 >
_____________________________
Nemoj plakati, bata je tu
14.10.2011, 08:47
usamljena
756
Jao zene ubicete me!!!! Mene mama pita sta ti radis sa tim silnim brasnom, a ja svaki dan pronadjem neki vas recept! Krofne ovako, krofne onako, kolacici, .... Naravno, i ovo cu morati da napravim
< Poruku je uredio usamljena -- 14.10.2011 8:48:21 >
_____________________________
Hvala Vam Sve ce jednom biti juce
14.10.2011, 10:52
Tea2
1014
Krofne iz rerne-kao što već rekoh,ne znam zašto se ovako zovu jer ih ne treba mešati sa klasičnim krofnama.Potrudila sam se da sa vama podelim recept i šteta je da se zagubi ovako na sredini teme jer ne pripada ovde.Bolje je i promeniti im naziv pa ih staviti kao zasebni recept.Ko ih bude pravio,znaće o čemu pričam.
29.01.2012, 16:04
Tea2
1014
Lu,hvala za recept,po ovom tvom receptu sam pravila prvi put krofne.Kada sam malo uvezbala cake sa testom-malo sam promenila.Stavim vise jaja,vise secera,celi kvasac i prasak za pecivo.Kad testo nadodje,razvaljam i odmah przim.Mekane su i ukusne,a brze se spreme od ovog osnovnog recepta....
25.02.2012, 20:04
mamamikka
757
lu, svaka čast za recept, nestale su kao metlom pometene! samo, sledeći put kad dolaze gosti moraću duplu dozu- što bi moja baba rekla pun vajling krofni...
28.02.2012, 07:22
Lu
15094
Drago mi je
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
28.02.2012, 08:14
Jeca*
8145
sa strane 7, ove teme:
IZVORNA PORUKA: Jeca*
Danas sam spremala krofne koje sam skinula sa zena.blic recepti i mnogo mi se dopadaju. LAko i brzo se prave, nisu masne, nema šećera...ako mene pitate, bolje je da ne stavite ovaj limun koji je u originalnom receptu jer onda kad se spreme odlično idu i sa sirom i sa eurokremom...kao hlebići su.
KROFNE IZ RERNE
600 gr brasna
350 ml mleka
2 supene kasike margarina
1 kom. jaje
1 kom,
kvasac za punjenje: eurokrem za posipanje: secer u prahu 1 kom limun
U veci sud stavimo brasno,posolimo dodamo jaje,margarin,sitno izrendanu koru limuna i izdrobljeni kvasac.Postepeno dodajemo mleko i rukom mesimo testo,testo premesetimo na pobrasnjenu radnu povrsinu i premesimo ga,ostavimo ga da raste 30 min.Naraslo testo jos jednom premesimo i na pobrasnjenoj povrsini razvijemo testo oklagijom.nabrasnjenom casom vadimo okrugle forme.Na tepsiju koja je oblozena pek papirom redjamo krofne i ostavimo da narastu.pecemo 20 min na 180c.pomocu sprica punimo pecene krofne eurkoremom moze i nadev po vasoj zelji.kroz cediljku sipamo secer u prahu i prelijemo cokoladom.
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
13.03.2012, 14:56
bebać
2235
jasanjala noćas da ih pravim i evo ih nadolaze...ja pravim po receptu od LU, proverena kvaliteta
a i nisam dugo, brate poželili smo
_____________________________
"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”
30.05.2012, 19:33
vonavoj
21998
LU,svaka cast za recept! odlicne su ispale,nema ih vise!
30.05.2012, 19:47
Figaro88
4199
Moram da isprobam sutra ove iz rerne,taman je i mm kuci ceo dan.Ja pravim krofne odprilike,sipam brasna u posudu,malo posolim,razbijem par jaja,sipam kvasac razmucen u toploj vodi,jogurt i zamesim testo.Kad naraste onda ga premesim(valjda se tako kaze) i opet pustim da naraste.Onda razvucem,isecem casom i przim.Uvek mi budu extra,baba me naucila da ih pravim tako jos dok sam bila klinka.Valjda joj se smucilo da joj non stop trazim da mi pravi,a obozavam ih
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
01.06.2012, 11:40
Figaro88
4199
Juce sam ih pravila i extra su,samo sto sam ja stavila manje ulja i po mrvicu margarina,mi tako vise volimo.Pola sam punila eurokremom i tako su dobre
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
01.06.2012, 11:51
Modessty
12173
e baš ste bezobrazne! pa kako ću ja da smršam kad sve stavljate neke super recepte! Moram i ja ovo da isprobam!
09.12.2012, 17:53
bojanica7
1624
evo ponavljam svoj recept da mogu mamike lakse da ga nadju
RECEPT ZA KROFNE Uzmes dva deci mlakog mleka (vazno da je mlako zbog kvasca), dodas kasiku secera i kvasac i ostavis da stoji desetak minuta. otom dodas tri deci kisele vode (ili piva), a brasna dodas toliko da prvo mesas varjacom, pa ti se stvrdne toliko da mozes da mesis rukom a da se ne lepi. da, bas tako :) u medjuvremenu stavis kasicicu soli u to testo. i tako lepo kad si izmesila to testo (a ja bas volim da mesim, nekako je skroz simpaticno, kao kad si mali pa imas plastelin), a to znas jer je jedna lepa smesa koja se ne lepi ni za tu plasticnu ciniju ni za ruku, onda namazes veliku plasticnu ciniju mascu (moze i uljem, al je bolja mast) i stavis u nju to testo. ali treba da bude velika cinija, tako da testo ima mesta da naraste. i onda ostavis da odstoji sat vremena u toploj sobi (kad je hladno, stavis na neki ormar). posle sat vremena izrucis to testo na sto i premesis ga (e to uglavnom ljudi ne rade pa im ne budu onako lepo rupicaste unutra) dakle, uzmes i mesis jedno dva-tri minuta) i onda vratis u onu ciniiju i opet ostavis da odstoji jedno pola sata do sat. potom izrucis na sto malo brasna i razvijes oklagijom ili rukom (ja sam rukom) na masu debljine prsta. uzmes casu, umocis u brasno i pravis oblike, koje vadis i stavljas na krpu. u neku serpu stavis ulja bas dosta, jer treba da plivaju u njoj. i kad bude bilo vrelo, ubacis koliko moze krofni da stane, a pri tome gledas da ubacujes tako da deo koji je bio na krpi bude gore. eto i to je fora... uglavnom kad porumeni ta jedna strana, okrenes na drugu. i onda se prejeeeedes
_____________________________
Panta rei
09.12.2012, 19:52
Braanaa
498
bojanice, pa ja ne mogu da docekam sutra da ih pravim... mmm... vec mi krece kiselina hhahahah.. Hvala za recept, javljam kako su ispale.
_____________________________
"Uživanje u gledanju dečje lepote i sreće, čini da moje srce bude preveliko za telo." (Emerson)
30.01.2013, 19:57
sanjalica978
253
Pravila sam veceras, nisam mogla da odolim. Naravno, Lu hvala sto si me naterala da pravim krofne posle ko zna koliko godina.
14.03.2013, 23:01
viking
6644
Pravila i ja, provi put u životu. Pravila sam pola mere i od toga bacila pola jer ne jedem krofne (a obožavam ih), i odlične su. Odlične!
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju
"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
14.04.2013, 09:20
Verolina
5958
Ja pravim danaske za moju celjad u kuci Javljam utiske.
_____________________________
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
14.04.2013, 10:24
Sanjica26 RR
26965
Ja cu danas da pravim posne krofne. Da li neko ima recept?