cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: krofne

  
clock-img

08.09.2011, 17:46

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Lu gde je recept za krofne,ja ga ne vidim,moze li link?user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

08.09.2011, 18:21

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

nasla sam recept,treba plavusi vremena da skontauser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.09.2011, 09:09

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Stavljene da se dizu, prvi put ih spremam...javljam utiske. user posted image

clock-img

17.09.2011, 11:25

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Do koje debljine razvuci tijesto otprilike?

clock-img

17.09.2011, 11:55

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Prst, pa kad ih oblikujes ostavi jos malo 20-ak minuta da narastu pa onda przi. Obrati psznju da ne bude jaka vatra! Srecno...

clock-img

17.09.2011, 11:57

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Ja sam malo tanje i manje sam oblikovala, ne volim one velike. Hvala Mare user posted image Dako uspiju. user posted image

clock-img

19.09.2011, 11:39

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Uspjele su, samo sam ih malo tanje napravila, ali recept je fenomenalan, prelijepe su. Sledeci put cu deblje da razvijem tijesto, a volim male krofne, nikako velike.

clock-img

14.10.2011, 00:15

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: Tea2
KROFNE IZ RERNE
Ne znam zašto se ovako zovu,ali su prelepe su.I vruće,i hladne,i nema greške u pripremi,i izdašne su....

Potrebno:
1/2 litre mleka
250 ml ulja
1 kg brašna
2 žumanca
1 kašika šećera
prstohvat soli
1/2 svežeg kvasca
125 gr margarina
pekmez od šljiva
šećer u prahu
Priprema:
Sjediniti 2 dl mlakog mleka,šećer,,kvasac i brašno.Ostavi da nadođe.
Pola kilograma brašna,ulje,preostalo mleko,žumanca,prstohvat soli i nadošlu masu -pomešaj.Dodaj ostatak brašna i zamesi.
Ostavi da nadođe -oko pola sata.Premesi.Ostavi još pola sata.Razvij što tanje i velikom čašom vadi krugove,stavi pekmez,preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom.Ređaš u pleh.Na svaku staviš po malo parče margarina.
Pečeš 20-25 minuta na 180 stepeni u rerni koja je prethodno zagrejana.Posuti šećerom u prahu.
Obavezno probajte!Prijatno!


IZVORNA PORUKA: vonavoj

mmmmm...zanimljivo,u rerni se pece i gotov posao,a ne onako da ode puno ulja!


IZVORNA PORUKA: nina26

preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom



ja ovo ne razumem uvek mi je najteze to spajanje...


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ovako;
user posted image

IZVORNA PORUKA: Tea2

Stavis krug na ruku,stavis fil,poklopis na pola,stavis na radni sto i krajeve pritisnes viljuskom od kraja do kraja-izgleda kao piroska.


IZVORNA PORUKA: Tea2

Bravo , lu!



< Poruku je uredio Lilly RR -- 14.10.2011 0:17:35 >


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

14.10.2011, 08:47

clock-img

usamljena

pencil-img

756

Jao zene ubicete me!!!! Mene mama pita sta ti radis sa tim silnim brasnom, a ja svaki dan pronadjem neki vas recept! Krofne ovako, krofne onako, kolacici, .... user posted image Naravno, i ovo cu morati da napravim

< Poruku je uredio usamljena -- 14.10.2011 8:48:21 >


_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce



clock-img

14.10.2011, 10:52

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Krofne iz rerne-kao što već rekoh,ne znam zašto se ovako zovu jer ih ne treba mešati sa klasičnim krofnama.Potrudila sam se da sa vama podelim recept i šteta je da se zagubi ovako na sredini teme jer ne pripada ovde.Bolje je i promeniti im naziv pa ih staviti kao zasebni recept.Ko ih bude pravio,znaće o čemu pričam.

clock-img

29.01.2012, 16:04

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Lu,hvala za recept,po ovom tvom receptu sam pravila prvi put krofne.Kada sam malo uvezbala cake sa testom-malo sam promenila.Stavim vise jaja,vise secera,celi kvasac i prasak za pecivo.Kad testo nadodje,razvaljam i odmah przim.Mekane su i ukusne,a brze se spreme od ovog osnovnog recepta....

clock-img

25.02.2012, 20:04

clock-img

mamamikka

pencil-img

757

lu, svaka čast za recept, nestale su kao metlom pometene! samo, sledeći put kad dolaze gosti moraću duplu dozu- što bi moja baba rekla pun vajling krofni... user posted image

clock-img

28.02.2012, 07:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Drago mi jeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.02.2012, 08:14

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

sa strane 7, ove teme:


IZVORNA PORUKA: Jeca*

Danas sam spremala krofne koje sam skinula sa zena.blic recepti i mnogo mi se dopadaju. LAko i brzo se prave, nisu masne, nema šećera...ako mene pitate, bolje je da ne stavite ovaj limun koji je u originalnom receptu jer onda kad se spreme odlično idu i sa sirom i sa eurokremom...kao hlebići su.

KROFNE IZ RERNE
 
600 gr brasna


350 ml mleka

2 supene kasike margarina

1 kom. jaje

1 kom,
kvasac
za punjenje: eurokrem
za posipanje: secer u prahu
1 kom limun 

U veci sud stavimo brasno,posolimo dodamo jaje,margarin,sitno izrendanu koru limuna i izdrobljeni kvasac.Postepeno dodajemo mleko i rukom mesimo testo,testo premesetimo na pobrasnjenu radnu povrsinu i premesimo ga,ostavimo ga da raste 30 min.Naraslo testo jos jednom premesimo i na pobrasnjenoj povrsini razvijemo testo oklagijom.nabrasnjenom casom vadimo okrugle forme.Na tepsiju koja je oblozena pek papirom redjamo krofne i ostavimo da narastu.pecemo 20 min na 180c.pomocu sprica punimo pecene krofne eurkoremom moze i nadev po vasoj zelji.kroz cediljku sipamo secer u prahu i prelijemo cokoladom.




_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

13.03.2012, 14:56

clock-img

bebać

pencil-img

2235

jasanjala noćas da ih pravimuser posted image i evo ih nadolaze...ja pravim po receptu od LU, proverena kvalitetauser posted image

a i nisam dugo, brate poželili smo

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

30.05.2012, 19:33

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

LU,svaka cast za recept! odlicne su ispale,nema ih vise!user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2012, 19:47

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Moram da isprobam sutra ove iz rerne,taman je i mm kuci ceo dan.Ja pravim krofne odprilike,sipam brasna u posudu,malo posolim,razbijem par jaja,sipam kvasac razmucen u toploj vodi,jogurt i zamesim testo.Kad naraste onda ga premesim(valjda se tako kaze) i opet pustim da naraste.Onda razvucem,isecem casom i przim.Uvek mi budu extra,baba me naucila da ih pravim tako jos dok sam bila klinka.Valjda joj se smucilo da joj non stop trazim da mi pravi,a obozavam ihuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

01.06.2012, 11:40

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Juce sam ih pravila i extra su,samo sto sam ja stavila manje ulja i po mrvicu margarina,mi tako vise volimo.Pola sam punila eurokremom i tako su dobreuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

01.06.2012, 11:51

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

e baš ste bezobrazne! pa kako ću ja da smršam kad sve stavljate neke super recepte! user posted image user posted image
Moram i ja ovo da isprobam!

clock-img

09.12.2012, 17:53

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

evo ponavljam svoj recept da mogu mamike lakse da ga nadju

RECEPT ZA KROFNE
Uzmes dva deci mlakog mleka (vazno da je mlako zbog kvasca), dodas kasiku secera i kvasac i ostavis da stoji desetak minuta.
otom dodas tri deci kisele vode (ili piva), a brasna dodas toliko da prvo mesas varjacom, pa ti se stvrdne toliko da mozes da mesis rukom a da se ne lepi. da, bas tako :) u medjuvremenu stavis kasicicu soli u to testo.
i tako lepo kad si izmesila to testo (a ja bas volim da mesim, nekako je skroz simpaticno, kao kad si mali pa imas plastelin), a to znas jer je jedna lepa smesa koja se ne lepi ni za tu plasticnu ciniju ni za ruku, onda namazes veliku plasticnu ciniju mascu (moze i uljem, al je bolja mast) i stavis u nju to testo. ali treba da bude velika cinija, tako da testo ima mesta da naraste. i onda ostavis da odstoji sat vremena u toploj sobi (kad je hladno, stavis na neki ormar).
posle sat vremena izrucis to testo na sto i premesis ga (e to uglavnom ljudi ne rade pa im ne budu onako lepo rupicaste unutra) dakle, uzmes i mesis jedno dva-tri minuta) i onda vratis u onu ciniiju i opet ostavis da odstoji jedno pola sata do sat.
potom izrucis na sto malo brasna i razvijes oklagijom ili rukom (ja sam rukom) na masu debljine prsta. uzmes casu, umocis u brasno i pravis oblike, koje vadis i stavljas na krpu.
u neku serpu stavis ulja bas dosta, jer treba da plivaju u njoj. i kad bude bilo vrelo, ubacis koliko moze krofni da stane, a pri tome gledas da ubacujes tako da deo koji je bio na krpi bude gore. eto i to je fora... uglavnom kad porumeni ta jedna strana, okrenes na drugu. i onda se prejeeeedes

_____________________________

Panta rei

clock-img

09.12.2012, 19:52

clock-img

Braanaa

pencil-img

498

bojanice, pa ja ne mogu da docekam sutra da ih pravim... mmm... vec mi krece kiselina hhahahah..user posted image Hvala za recept, javljam kako su ispale. user posted image

_____________________________

"Uživanje u gledanju dečje lepote i sreće, čini da moje srce bude preveliko za telo." (Emerson)

clock-img

30.01.2013, 19:57

clock-img

sanjalica978

pencil-img

253

Pravila sam veceras, nisam mogla da odolim. Naravno, Lu hvala sto si me naterala da pravim krofne posle ko zna koliko godina.

clock-img

14.03.2013, 23:01

clock-img

viking

pencil-img

6644

Pravila i ja, provi put u životu. Pravila sam pola mere i od toga bacila pola jer ne jedem krofne (a obožavam ih), i odlične su. Odlične!

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

14.04.2013, 09:20

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Ja pravim danaske za moju celjad u kuciuser posted image
Javljam utiske.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

14.04.2013, 10:24

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Ja cu danas da pravim posne krofne. Da li neko ima recept?

Poslednji tekstovi

article-img