cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Koje maslinovo ulje je najbolje za ishranu

  
clock-img

15.10.2012, 00:35

clock-img

World

pencil-img

4234

Pokusala sam da nadjem da li vec postoji tema, ali koliko vidim nema u ovom obliku...
Zanima me da li koristite maslinovo ulje u ishrani i koje?

Ja vise ne koristim rafinisana ulja nikakva, za ishranu iskljucivo svinjsku mast i maslinovo ekstra djevicansko.. Posto sam procitala da se u frizideru pravo ulje kao stisne (a to sam slucajno otkrila sa nekim iz Italije, znaci bilo je dobro), ova sto ja kupujem kod nas nemaju to svojstvo, ocigledno nisu takva pod kakvim se prodaju.. Da li je neko naisao na neko bas dobro koje se moze naci kod nas u prodaji?

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

15.10.2012, 01:26

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Najviše koristim Monini,mada ne sumnjam da su ona skuplja još bolja user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

15.10.2012, 01:31

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

ja koristim Minerva ili Carapeli hladno ceđeno i superi je user posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

15.10.2012, 01:33

clock-img

World

pencil-img

4234

moram znaci jos da isprobavam.. user posted image

jole, uvjerila sam se da cijena ne znaci ama bas nista, uopste nije garant nekog kvaliteta...

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

15.10.2012, 01:38

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Uh Svete bogami,bilo je jedno papreno skupo,ali ne mogu da se setim naziva,na vrh jezika mi....probala sam ga na promociji (sa fetom i origanom) za srce mi se zalepilo user posted image čini mi se da sam mogla iz flaše da navrnem i popijem do dna user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

15.10.2012, 01:44

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

user posted image user posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

15.10.2012, 02:01

clock-img

World

pencil-img

4234

ju, pa sto ne zapamti kako se zove pa da isprobamo.. user posted image

mislila sam uglavnom na ove sto se mogu naci po marketima, nekoliko sam isprobala, cijena varira tu i tamo, mada sve je to otprilike tu negdje.. ali znas kad se nijedno nije stislo u frizideru, a ja koristila sve misleci da je fino i kvalitetno...

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

15.10.2012, 08:53

clock-img

Anoniman

mislim da bi svako koje je "virgin" trebalo biti dobro. mi smo koristili razna - minerva, altis, sad koristimo neko kritsko, a svake godine nam i komsinica donese njihovo za koje znamo da je skroz cisto, nicim ne prskaju i nista ne dodaju jer prave za sebe. to ulje ima malo jaci miris, a sad ga koristim i za M jela.

clock-img

15.10.2012, 15:53

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ja kupujem Carapelli koje je po meni najbolje u tom rangu, Monini za nijansu losije, mada cena ista ili Ybarra, jeftinije, a skroz ok. Bas sam za vikend uzela u Disu Carapelli promo pakovanje 2x po 1l za nekih 1400 din.

clock-img

10.12.2012, 23:20

clock-img

madre

pencil-img

6600

je l koristite maslinovo ulje za przenje?

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

11.12.2012, 09:54

clock-img

Anoniman

koliko znam, maslinovo nije dobro za przenje. za przenje koristim suncokretovo.

clock-img

11.12.2012, 13:36

clock-img

minna

pencil-img

3196

I ja koliko znam nije za przenje jer gubi kvalitet. Neki kazu i da je kancerogeno kad se przi, neki kazu da nije. U sv sl ja ne przim, samo dodajem u salate i obozavam ga. Moze da se doda i u gotovo jelo.
Kupujem razna, stalno menjam, a ako nije dobro za jelo tj ako mi se bas ne dopadne ja se onda leti mazemuser posted image

clock-img

11.12.2012, 13:55

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ja ga koristim za kuvanje, dinstanje, sa njim marininiram meso ili ribu, stavljam u salate... Ali bas za przenje ne.

clock-img

11.12.2012, 15:21

clock-img

madre

pencil-img

6600

pa ni ja ne przim na njemu, jer znam da ne valja, ali ledam stalno neke emisije o kuvanju i tako to i svi prze na maslinovom, pa sam htela da proverim sa vamauser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

11.03.2013, 19:38

clock-img

World

pencil-img

4234

isprobala sam nekoliko, za sada mi se svidja zvijezdino ekstra djevicansko.. stvrdne se u frizideru, pa valjda je pravo.. user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

17.03.2013, 18:28

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

da li przite i pecete na hladno cedjenom maslinovom ulju?
znam da navodno nije dobro, a sada sam procitala na vise strana na internetu kako je to glupost i da se cak preporucuje przenje na maslinovom ulju, sta kazete?

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

17.03.2013, 19:36

clock-img

cockic

pencil-img

4591

ja stvarno ne volim ukus maslinovog,u salatama i nekako jedem.ali da kuvam na njemu nema sanse.probala sam i bas se oseca specifican ukus jela.sto se meni nedopada.moja deca nisu htela kasice sa maslinovim nikako.mi smo bili na puteru.

po meni moze sve sa maslinovim i da se kuva i da se przi,ali meni se ukus hrane nesvidja.mozda nije ni lose,nebi jela pa bi smrsalauser posted image

clock-img

17.03.2013, 22:44

clock-img

World

pencil-img

4234

ja przim na njemu sve regularno...

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

18.03.2013, 10:06

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

koristis samo maslinovo?

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

20.03.2013, 00:32

clock-img

World

pencil-img

4234

da, maslinovo... probala sam i kokosovo ponekad stavim u salatu...

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

10.06.2013, 15:27

clock-img

Zirafica Tackica

pencil-img

71

Gdje si nabavila kokosovo ulje?

clock-img

10.06.2013, 15:39

clock-img

World

pencil-img

4234

u prodavnici zdrave hrane

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

10.06.2013, 15:42

clock-img

Zirafica Tackica

pencil-img

71

ok. hvala.. potrazicu

clock-img

10.12.2013, 10:11

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Nadjoh temu.
Pre par dana kupim maslinovo ulje "Basso" jer sam imala u planu da stavljam bebi po par kapi u rucak.
Probam ga ja...i na prvu mi je imalo normalan ukus a onda je grlo pocelo da me pece od njega, probam jos jednom-isto... Pece, grebe.. ne znam ni ja kako da vam objasnim.
E sada, ne znam-nisam nikada probala solo ulje, uglavnom ga koristim u salati, mozda tako treba (ali cisto sumnjam).
Da li je to normalno? Da grlo pece od maslinovog ulja??? user posted image
HM...

clock-img

10.12.2013, 10:29

clock-img

viking

pencil-img

6644

Nije normalno. Ovako iz glave ne znam koja je to marka, ali generalno maslinovo ulje bi trebalo da bude hladno ceđeno tj. ekstradevičansko. Ako je od komine, onda je to ulje lošeg kvaliteta. Proveri i rok trajanja.

< Poruku je uredio viking RR -- 10.12.2013 10:30:08 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla