cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta NE jedete u trudnoći?

clock-img

07.08.2011, 15:40

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

ja sam pila tursku,ali mi je billo muka od nje na pocetku trudnoce...a i zbog mleka pijem nes..jer ga ne bi ovako pila...mrzim mleko..ali zato jogurt obozavam!user posted image

clock-img

07.08.2011, 15:43

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: verolino

mada sam cula da ne valja u trudnoci piti vise od jedne male soljice dnevno...

Samocitiram seuser posted image
Ne valja ni u ne-trudnom stanju piti vise od ovoga. Jedna soljica ima lekovito dejstvo na probavu (cak sprecava kancer debelog creva; govorim o turskoj kafi)..Vise od toga ne...Pogotovo uzimnajucu o obzir da se sad kafa pije iz velikih solja za belu kafu...To je tri male solje odjednom, a mozda i vise...

clock-img

07.08.2011, 20:24

clock-img

dacca

pencil-img

1312

Smucilo mi se blitva, spanac, cokoladno i slatko SVE, sokovi, nemam neku zelju za breskvama i kajsijama, a njih sam obozavala, rostilj itd.

clock-img

07.08.2011, 20:31

clock-img

bea83

pencil-img

5169

još uvek me je strah da probam prvu jutarnju kafu, ne pijem je od prvog dana trudnoće zbog mučnina, one su se sad smanjile pa ovih dana razmišljam da se vratim na jednu kafu dnevno (malo turske sa puno mleka) jer bi mi prijalo zbog niskog pritiska i glavobolje
A još uvek ne smem da nabrajam šta NE jedem jer je spisak podugačak, nadam se da će se uskoro to izmeniti. Mislim da se ničega ne treba odreći potpuno ukoliko vam telo to traži, samo umereno, umereno, umereno...

clock-img

08.08.2011, 10:46

clock-img

jance

pencil-img

6439

ja juce popila skoro litru mleka.. najgore je to sto ja pijem tecnost zato sto sam zedna pa sta god mi stavis u casu, popicu litru jer sam strasno zedna.. a jutros sam opet imala neku varijantu slabe kiseline-mucnine opet, tako sam u 1. tromesecju izbacila mleko pa me proslo.. nista moracu ipak jogurt, to mi uvek vise prija

Bez dece kuća ne raste

clock-img

08.08.2011, 13:03

clock-img

Anoniman

Ja zbog kandide nisam jela ništa slatko (čitaj: NIŠTA!) osim voća, kafa mi nikako nije prijala svih 9 meseci, a zgadila mi se i mirođija, skuša, ajvar, i jedno vreme i mleko... user posted image Sve ostalo sam pokušavala da zadržim u organizmu... Ali sve je to prošlo, i odmah nakon porođaja ponovo sam jela kao i dotle, a prvo što me dočekalo iz porodilišta kad sam stigla je veliko parče torte i ogromna šolja hladne nes kafe user posted image

clock-img

11.09.2011, 14:23

clock-img

ivana87

pencil-img

25

U trudnoci nisam pila sokove, ni vocne ni gazirane, samo vodu..a od hrane nikada nisam ni podnosila svinjetinu, tako da sam nju totalno zaobisla..

clock-img

14.09.2011, 10:36

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

meni se uopste ne pije kafa..ni u kakvom obliku..pa je i ne pijem..sokove isto ne pijem..ili popijem retko, retko..ako sam van kuce, neko me posluzi, u kaficu..
ne jedem lisnata testa i slatkise..ili eventualno jednom u dve nedelje..
sve ostalo je tu..

clock-img

14.09.2011, 13:17

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ja sve jedem ko i kad nisam trudna. Jedino sto ne pijem gazirane sokove (osim  ponekad). Sve namirnice koje sam volela pre trudnoce volim i sad samo ih mozda jops vise klopam.
E da! Poslednje dve nedelje sam navalila na kornisone, one kupovne...user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

23.09.2011, 10:32

clock-img

jelenaaaaa

pencil-img

2

ja jedem sve osim fast food-a i pohovanog, voca i povrca u nenormalnim kolicinama, jabuke i grejp me u zivot vracaju, svjeza mrkvica svakako dezert, slatko rijetko, ali ponekad dodje i to, e uz sve to sam dobila 8 kg, a tek usla u peti mjesec. Mnogo je, zar ne?!

clock-img

30.09.2011, 10:37

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Hehe.. Ja jedino od nezdravog sto ne jedem slatko, mogu uzeti, ali ne pricinjava mi takvo zadovoljstvo kao kisela jabuka user posted image Ali zato hleb, testo, pizze, przeno, pohovano, pljeskavice, mek..nista sebi ne uskracujem, mada ne preterujem u kolicinama jer se brzo zasitim- i imam +3g... Za sada user posted image

clock-img

30.09.2011, 10:44

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Inice, pa ti si moj covek!user posted image
Evo jedino sto moram da izbegavam od kad sam usla u 9. tesku hranu i veceru uopste. Pre nekoliko dana sam spremila pasulj ne da mi nije legao negooo user posted image Nije mi prijao ni djuvec ni becarac.
Pice takodje ne mogu vis etako cesto, bas mi tesko padnuuser posted image Juce popodne sam napravila bas ekstra siromasnu picu (vrlo malo kecapa, malo sunkarice i malo sira) i to mi je bilo ok.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

30.09.2011, 10:53

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Inica i ja smo hituser posted image Samo visimo na temama o ishrani u trudnoći a istovremeno se non stop premeravamo i visimo na onoj temi koliko ste se ugojile u trudnoćiuser posted image

I ja jedem sve, ali u malim količinama. A šta ne jedem...bolje da ćutim, nisam nikakav primeruser posted image ne jedem skoro uopšte crveno meso (eventualno jednom u 10 dana od junećeg mlevenog pravim neko jelo) i ne jedem povrće, osim krompira, kuvanog paradajza, pasulja i kupusauser posted image al mi je povrćeuser posted image  Znam da ovo nije ok, ali pošto mi je krvna slika još uvek ekstra ne mogu da se nateram da jedem ono što ne volim, ako budem morala ješću na silu....I da- ne jedem slatko, odnosno pojedem neku kockicu ili keks i mleko povremeno ali baš retko...

clock-img

30.09.2011, 11:13

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Pa Bea, moramo biti u toku user posted image
Otprilike nas ista hrana "privlaci".. Bice i kod mene decak, pazi sta ti kazem user posted image
Znam da nam gojenje tek predstoji, ali eto- kod mene za sada nema veze kvalitet hrane sa dobijanjem na kilazi.. Ne znam, mozda je kolicina presudna, i to sto ne jedem kasno.. Mozda neku jabuku, caj, itd.. A za krvnu sliku cu tek videti, bas me zanima sta sam "napravila"  user posted image

clock-img

30.09.2011, 11:17

clock-img

bea83

pencil-img

5169

ja ti pričam od početka da će biti dečkić kod tebeuser posted image user posted image
I ja sam iznenadjena činjenicom da bez obzira na vrstu hrane krvna slika se super drži i kilogrami se još uvek ne nagomilavajuuser posted image možda nas čekaju posledice kasnijeuser posted image

Mm se zeza i kaže da kad bebac izadje neće da zaplače nego će odmah da kaže - Može neki happy meal?user posted image

clock-img

30.09.2011, 11:22

clock-img

majared

pencil-img

1565

Do sada sam samo par puta jela dzigericu, morsku ribu, viršle i suhomesnate proizvode, odnosno, trudim se da sve ovo jedem što ređe. Kafu pijem samo jutarnju, grickalice ponekad, ali više što nemam potrebu da ih jedem češće.

clock-img

30.09.2011, 11:35

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Happy meal user posted image Ali sa dobrom igrackicom, molim user posted image
Bea, nema veze, na RR postoje teme mrsavljenja i dijetalnih obroka, vidim da cemo se i tu sretati uskoro user posted image

clock-img

02.10.2011, 18:21

clock-img

Lilla

pencil-img

1289

Ne jedem jedino dzigericu i neke vrste sira i ribe koje ovdje ne preporucuju. Kafa mi se zgadila na samom pocetku i jos uvijek je ne mogu. 

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

clock-img

01.11.2011, 16:50

clock-img

marica983

pencil-img

99

Koliko puta dnevno mogu kafu u trudnoci (nije mi muka) ?

clock-img

01.11.2011, 17:11

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja popijem nes kafu ujutru, i ponekad kapucino popodne.  Ali ne pijem kolu, nista gazirano, retko jedem cokoladu: hocu reci, moras paziti da ne jedes puno stvari koje imaju kofeina, ako vec pijes kafu.  I da, pametno je izbegavati kofein u prva tri meseca trudnoce: povecava sansu za pobacajem.

clock-img

03.11.2011, 08:47

clock-img

gogicadj

pencil-img

24

Drage moje, da li jedete slatkiše koji sadrže alkohol (npr. rum-kasato, šeri bombonjere i tako to..)?

clock-img

03.11.2011, 08:58

clock-img

marica983

pencil-img

99

I ja pijem jednu kafu dnevno ali ponekad poželim još user posted image a inače baš ništa gazirano, pomalo slatkiša...

clock-img

05.11.2011, 22:56

clock-img

Sesilija 83

pencil-img

1826

Ne jedem nista suhomesnato,sardinu,tunu,i ribe kad ih vidim ili ako zamirisu ja pravac u kupatilouser posted image , a pre sam kampovala u meku i mogla sam svaki obrok tamo da rucam ali vise ne kad udjem unutra ubije me onaj miris i bezim napolje,od jula nisam usla tamo .... i bas mi je zaouser posted image

clock-img

05.11.2011, 23:09

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Jedna od retkih trudnica koja ne moze da se hrani u mek-u user posted image
ja tunjevinu ne mogu- a inace je volim. .

clock-img

05.11.2011, 23:23

clock-img

jabukica

pencil-img

834

ne pijem više "bućkuriše" tipa 2 u1, 3 u 1, kapućino, nes i sl user posted image , prestala još u 6-toj nedelji i nisam ni jednu popila dosad.