cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta NE jedete u trudnoći?

clock-img

19.04.2011, 19:31

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Verka, meni je sam pogled na meso bio gadan, ali jedan dan mi donese svekrva sudžuk (vrsta kobasice sa puuuno belog luka, koji ne volim) i ja ti navalim na to kao blesava user posted image stvarno je čudno ovo drugo stanje user posted image

zna verka sta je sudzuk user posted image  pominjala je cak i glagol "sudzuknuti" user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.04.2011, 19:46

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.04.2011, 20:00

clock-img

Verus

pencil-img

11942

al imamo dve verke ovde: ana je mislila na mene, a ksena na verolinouser posted image

clock-img

19.04.2011, 20:04

clock-img

Anoniman

O, daaaauser posted image user posted image user posted image A ja sam ta sa glagolom sudzuknutiuser posted image

clock-img

19.04.2011, 20:27

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Nemoj da te ja sudzuknemuser posted image  

clock-img

19.04.2011, 20:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Nemoj da te ja sudzuknemuser posted image  

Hahhahahahahahhahahahahahahhahahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.04.2011, 20:41

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

al imamo dve verke ovde: ana je mislila na mene, a ksena na verolinouser posted image

onda nek ti ova verka-verolinka objasni sta misli pod "sudzuknuti" user posted image

clock-img

19.04.2011, 20:44

clock-img

Anoniman

Mislim da je skontalauser posted image user posted image user posted image

clock-img

27.07.2011, 11:26

clock-img

peca

pencil-img

1755

Sto se moje ishrane tice, tuga i sramota :) Kao da je neki djavolak usao u mene, jede mi se samo najgora hrana :) kuvano, sto sam redovno jela svaki dan ne mogu ocima da vidim, muka mi je od kuvanih jela, meso nikad nisam volela pa ne volim ni sad, Bukvalno jedem gluposti ! Jede mi se ljuto a ljuto nikad u zivotu nisam jela :) Pre nego sto sam ostala u drugom stanju sam se lepo doterala, skinula sam 16 kg. totalno se navikla na zdravu hranu, i sad je to sve palo u vodu, za samo dva meseca sam se ugojila vec 5kg user posted image jedino me brine sto jeduci ove gluposti ne unosim dovoljno vitamina, posavetovacu se sa mojim dr da kupim neke usput da pijem .... A, apetit mi se pojavljuje uvece user posted image Uzas !

clock-img

27.07.2011, 18:22

clock-img

Anoniman

Ne jedem samo budjave sireve, sireve od nepasterizovanog mleka, tunjevinu, svezu ribu (sushi) i slatkise, jaja na oci ili nesto u cemu se mogu naci ziva jaja. Maznem nekad mrvu neceg slatkog, ali to je zanemarljivo.

clock-img

27.07.2011, 19:09

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ni ja ne jedem ovo, a i jako retko jedem sunkarice, salame itd zbog listerije...mada, ako jedem stavim u mikrotalasnu na minut da "prokuvam".  Jedem jaje na oko, probusim i skroz ispecemuser posted image

Sushi ne jedem sirov, ali jedem sa kuvanom i dimljenom ribom (lososom).  Ne pijem gazirano (sto i inace ne), slatko retko i slabo...ostalo sve ide...

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ne jedem samo budjave sireve, sireve od nepasterizovanog mleka, tunjevinu, svezu ribu (sushi) i slatkise, jaja na oci ili nesto u cemu se mogu naci ziva jaja. Maznem nekad mrvu neceg slatkog, ali to je zanemarljivo.

clock-img

29.07.2011, 09:26

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ja za sad ne jedem meso (ponekad pljeskavicu, kad se nateram), i slatkishe.. Mada nisam sigurna ni shta jedem user posted image Ali kapiram da ova faza necje dugo potrajati user posted image

clock-img

06.08.2011, 22:31

clock-img

zeci

pencil-img

164

Mozda pitanju nije mesto ovde, ali nisam znala gde da ga smestim...izvinite ako je van teme.
Da li pijete kafu, i kakav vam je stav po pitanju stetnosti...?
Ja je nisam pila od pocetka trudnoce, jer mi se gadila, pre dva dana mi se jako pila, pa sam popila i juce i danas, imam nizak pritisak i glavobolje zbog istog tako da mi kafa ustvari pomogne, a neki kazu opet da nije dobro piti je

clock-img

07.08.2011, 07:45

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Kafi nishta ne faLiuser posted image Ali, kao i sve- umereno.. Jedna do dve shoLjice dnevno, sHto da ne user posted image

clock-img

07.08.2011, 13:20

clock-img

Anoniman

zeci i meni se u pocetku gadila i pila sam mozda jednu slabu kafu u 5 dana. sad ponovo pijem jednu dnevno, ne verujem da moze da skodi. dr mi je rekla do dve kafe dnevno je ok, samo izbegavati nes kafu.

clock-img

07.08.2011, 13:33

clock-img

cockic

pencil-img

4591

mali misu sto ne jedes tunjevinu?

meni je doktorka rekla da to smem.
i u svim za trudnice casopisima pise da sme cak i 2-3 nedeljno.
ja sam je jela u prvoj trudnoci,dao bog nista nam nije falilo.

cak je moj mali jako aktivan nije mu smetala tunjevina(u konzervi)
zbog cuvene zive.a i u receptima za decu posle godinu
se daje tunjevina.

meni je zabranila lignje,slatkise,masno

a smem konjetinu,sunku,tunjevinu,junetina,teletina i td.
i jos dosta toga sad ne mogu da se setim to je bilo
pre 2 i po godine

u ovoj trudnoci jedem samo nezdravo jer imam mucnine na sve
sem na suvu hranu.

clock-img

07.08.2011, 13:44

clock-img

Anoniman

cockic, i ja tunjevinu ne jedem, tj. jedem najvise jednom mesecno, sto zbog zive, a sto zbog toga sto u konzerviranoj hrani nekako nikad ne znas sta moze da bude.
inace mi nista nije zabranila, samo je rekla da cesce jedem crveno meso, jaja, mleko...

clock-img

07.08.2011, 13:49

clock-img

jance

pencil-img

6439

meni bas nikako ne ide mleko da pijem, a morala bi zbog kalcijuma....

Bez dece kuća ne raste

clock-img

07.08.2011, 14:07

clock-img

Anoniman

jance, moze i bilo sta mlecno - jogurt, sir...

clock-img

07.08.2011, 14:37

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

IZVORNA PORUKA: ksena

dr mi je rekla do dve kafe dnevno je ok, samo izbegavati nes kafu.

pa ja samo nes pijemuser posted image user posted image user posted image sto da je izbegavamo!

clock-img

07.08.2011, 15:23

clock-img

Anoniman

mislim zato sto je najjaca. meni npr. ako se desilo par puta da popijem nes na prazan stomak, odmah bude muka i pocne srce brzo da lupa.

clock-img

07.08.2011, 15:30

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

aaaaaaaa..ja pijem jednu dnevno,sa mlekom...i to posle jela obavezno!user posted image

clock-img

07.08.2011, 15:35

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ja pijem nes.. Jedan dnevno.. i to je to user posted image

clock-img

07.08.2011, 15:37

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

A ja evo vec 6 mes. svako jutro 3u1, ali bas svako ni jedno ne preskacem user posted image user posted image , ja nesto dr. nisam ni ispitivala sta smem a sta ne, znam da je dosta toga stetno inace a ne jos u trudnoci ali ja ipak moram napraviti neki izuzetak user posted image

clock-img

07.08.2011, 15:38

clock-img

Anoniman

Samop malo off-ja mrzim nes kafu....Volim espreso i tursku....Od nesa mi bude muka i sto kaze Ksena, srce mi lupa...Ne volim je ni hladnu ni toplu.
A turska mi najvise prija, mada sam cula da ne valja u trudnoci piti vise od jedne male soljice dnevno...