cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta NE jedete u trudnoći?

clock-img

22.02.2018, 21:39

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Ja jedem sve sto i inace. Izbacila sam i pre trudnoce nitrate u ishrani ( parizere, pastete, raznu konzerviranu hranu i sl. ), jer mi je smetalo a i kafu sam svela na minimum ( nekad popijem jednu za 10-ak dana ).

clock-img

22.02.2018, 21:45

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Samo sam tunjevinu izbacila, sve ostalo sam proždiralauser posted image zato sam i bila kao lopta

Sreća prati hrabre.

clock-img

22.02.2018, 21:51

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

U prvoj sam jela kao sumanuta 😊
U drugoj mi se gadilo na samu pomisao na hranu, terala sam se da pojedem bilo sta, a kad osetim miris nekog dinstanja i kuvanja - muka mi je bilo non stop 😊

,,Carpe diem"

clock-img

26.02.2018, 14:37

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

Meni je muka od mesa i ribe, sve ostalo kao i do sada.

clock-img

26.02.2018, 14:37

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Nista mi nije smetalo osim mozda kafe.

clock-img

26.02.2018, 14:38

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Jela sam sve, nisam cajeve osim nane i kamilice, sipka...

clock-img

26.02.2018, 22:37

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Joj i kafu nisam mogla da pijem do nekog 3.meseca...

,,Carpe diem"

clock-img

27.03.2018, 14:04

clock-img

BuducaMilic

pencil-img

20

Meni je doktor na pregledu rekao da jedem sve ono sto mi prija, da nema zabranjene hrane u trudnoci, samo da to bude u umerenim kolicinama i da jedem bar 1kg dnevno voca i povrca.

clock-img

27.03.2018, 15:15

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Prepoznacete vec sta vam se ne jede 😂

,,Carpe diem"

clock-img

27.03.2018, 15:26

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Ja u principu jedem sve, samo sto kaze Mama Jo, ne trazi mi se kafa, kao i pasulj, grasak i sl. To ne mogu da primirisem...

clock-img

06.07.2018, 09:31

clock-img

dunja RR

pencil-img

30417

Ovako, moram pitati sada, iako nisam još bila na UZ. Ali ako bude sve ok na UZ, i dr da dozvolu za more, neću imati vremena da pitam.
Zato sada to radim user posted image

Giros da li je ok?
Feta sirevi, pretpostavljam da oni pasterizovani (jesu li) u prodavnici smeju? A u restoranu, ako posluže?
Ribu smem bilo koju ili?
Morske plodove da izbegavam ili ne?
Grčke jogurte smem?

< Poruku je uredio dunja RR -- 6.7.2018 9:34:12 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

06.07.2018, 09:32

clock-img

dunja RR

pencil-img

30417

Ja inače /nevezano za trudnoću) ne jedem suhomesnato, retko, da li je uopšte nešto od suhomesnatog ok u trudnoći, ovo pitam zbog sendviča za plažu user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 6.7.2018 9:33:47 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

06.07.2018, 10:19

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Dunja ja sam prvi put bas pazila i nisam jela nista od suhomesnatog.U drugoj sam pazila manje jela sam ponekad suhomesnato,tipa suseno meso,slaninu i cajnu kobasicu.Od ribe ako se dobro sjecam ne smije sirova riba,za plodove mora mi nije niko govorio da ne smijem

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

06.07.2018, 11:27

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Dunja pa ja jedem. Ne nesto cesto alinjedem
Sto kaze emica slaninicu mozea. Ja volim i cajnu kobasicu ali nekad minse podize pa mi smeta. Migla bi i pecenicu, curetinu...sto da ne
Ja nedem al.opet kazem ne cesto
Ako mislis za plazu sto ne bi napravila sendvic sa namazom (maslac/margarin) salatom i listicem sira (kackavalj)

clock-img

06.07.2018, 14:14

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Ja suhomesnato inace retko jedem tako i u trudnoci, ali obavezno mora da prodje termicku obradu. Znaci slanina przena sa jajima ili topli sendvic, inace ne. Mlecni proizvodi obavezno da su od pasterizovanog mleka. Voce i povrce oprano do bescesti. Doduse,to sam i pre radila. Moja mama se zgrazava kad vidi kako ja perem maline, kupine i slicno voce user posted image

Evo imas i ovde neke smernice za ishranu:

http://americanpregnancy.org/pregnancy-health/foods-to-avoid-during-pregnancy/

clock-img

06.07.2018, 14:18

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ma ja jedem...jedino sto ne jedem to je sir i kajmak kupljen na pijaci. To kupujem fabricki upakovano
To sitno voce operem i stavim malo u vodi da odstoji. Nista preterano

clock-img

06.07.2018, 14:23

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Dunja, sve sto je fabricki upakovano smes i suhomesnato i sireve. U restoranima svakako sve sto sluze je sa deklaracijom tako da ni tu nemas brige. Moje dete bi ti reklo zasto ides u Grcku ako neces da jedes giros user posted image naravno da smes.
Ribu samo ne svezu, termicki obradjenu mozes. Kao i kalamare :) ja bih skoljke i rakove izbegavala ali ako volis slobodno.
Ja jedem sve kao i normalno, samo se trudim da jedem vise voca i smanjim rukolu i zelenu salatu zbog nitrata

clock-img

06.07.2018, 15:07

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja sam sve jela u obe trudnoće, uopšte nisam pazilauser posted image
U prvoj sam cajnu bas dosta jela.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.07.2018, 15:09

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Sve sam jela sem morskih plodova.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

06.07.2018, 15:32

clock-img

dunja RR

pencil-img

30417

Hvala vam!

Ne jedu mi se rakovi i školjke jer sam prošle godine na Limnosu sve što god je izvađeno iz Egeja isprobala user posted image

Osim hobotnice! Nju sam planirala poslednje veče, ali nije imala gde da stane :)

Mili, znači lignje smem? user posted image

Ribu planiram često, i jagnjetinu, ima čak u to mestu gde idemo i restoran koji naše drže, pa možda i tamo svratmo, kažu da su im odlični grčki specijaliteti.

Mmmm girooos može user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

06.07.2018, 15:46

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja sam jela lignje u ovoj trudnoci par puta

clock-img

06.07.2018, 15:56

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ja sam u prvoj trudnoći, al sam se nakrkala onog preliva od belog luka i celu noc povracala. Svinja.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.07.2018, 16:11

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ja sam u prvoj trudnoći, al sam se nakrkala onog preliva od belog luka i celu noc povracala. Svinja.

user posted image
Hahaha umreh user posted image

,,Carpe diem"

clock-img

06.07.2018, 18:40

clock-img

MojMiki

pencil-img

286

Pridruzujem se kao zvanicna trudnica. Danas dr rece da se ne ugojim mnogo, 10ak kg
Dunjice stvarno kako ces u grcku a da ne jedes giros. Ne znam kakva su pravila za morske plodove, ne mislim na ribu, ali ja sam jedini put u prosloj trudnoci povracala posle morskih plodova... ali najela sam se kao prase i seli u auto, putovali danju i u Srbiji ekskaliralo :-)
A mozda je to samo zato sto sam preterala i sunce, auto....

clock-img

06.07.2018, 19:35

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Miki ja sam se do sad ugojila 23kg. I u prosloj trudnoci sam dosta nabacila. Puna sam vode. Il se ja to tesim user posted image

E ja sam jela lignje ali samo ih isprskam sa limunom. Ne sa marinadom. U marinadi ima dosta belog luka