cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Urinarne infekcije u trudnoći

clock-img

26.08.2011, 11:36

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: Didy

Rezultati urinokulture - Nalaz je bakteriološki ispravan.user posted image Ništa mi nije jasno. Moraću da vidim sa svojim ginekologom...

to nam je babica u skolici rekla da se desava... bitno je da nalaz jeste sterilan, i da ne moras sad pred kraj jos i da se patis sa lecenjem user posted image

Bez dece kuća ne raste

clock-img

26.08.2011, 11:44

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Pa i ja sam tako nešto mislila. Nekako mi je urinokultura detaljniji i samim tim validniji nalaz od nalaza urina. Svakako ću i dalje da pijem prolom vodu i onaj čaj Josifa Pančića.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

26.08.2011, 22:19

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Kaže moj ginekolog da su bakterije prešle iz sekreta u urin. Dao mi je ginodaktanol vaginalete, kaže da ni ne moraju, ali da ih uzmem ako hoću i da će do porođaja sve biti sterilno.

clock-img

08.09.2011, 23:19

clock-img

ikacc

pencil-img

326

Da li se sme piti  u 34.nedelji onaj caj josifa pancica kod bakterija u mokraci za decu i trudnice? To su mi prepisali na pocetku ,a sada ih opet ima , pa da ga iskoristim ako moze??? user posted image

Lana moja sreca najveca!

clock-img

08.09.2011, 23:36

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

mozes,mozes...naravno! tokom cele trudnoce!user posted image

clock-img

09.09.2011, 18:08

clock-img

ikacc

pencil-img

326

A moze li mi neko reci nesto o tim bakterijama, ja ih imam bas dosta i na svakom nalazu , ali nemam nikakve bolove , niti peckanja, niti svrab? O cemu se radi? user posted image Beba je super , cak je i naprednija dva dana... user posted image ... Neznam sta da radim ,pila sam caj Josifa Pancica, pila sam odmenjsku vodu , i opet isto ... ali u sustini , slabije unosim tecnost u zadnje vreme????

clock-img

09.09.2011, 18:28

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ikacc, urinarne infekcije i bakterije su u trudnoći normalna stvar, ako smem tako da kažem. Ako ti ne osećaš nikakve posledice, osećaš se dobro, onda nema potrebe da se oko toga brineš. Možeš da nastaviš da piješ Pančićev čaj. Jako je dobra i Prolom voda kod takvih problema, ali nisam sigurna da li trudnice mogu da je piju. Meni je Prolom voda uvek pomagala...sad motam film...sećam se da sam je pila u prvom tromesečju po savetu lekara opšte prakse. Ti se ipak posavetuj sa ginekologom ako se odlučiš za tu vodu.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

09.09.2011, 18:33

clock-img

ikacc

pencil-img

326

Hvala Snelle, znam da je normalna pojava , ali neznam da li je bas normalno da ih ima na svakom nalazu... user posted image

clock-img

16.09.2011, 18:33

clock-img

zeci

pencil-img

164

da li se nekom desilo da nalaz urina bude u redu, tj.da ne pokaze bakterije, a da na urinokulturi od istog uzorka bude rezultat eserihija coli. jel to znaci, da svaki put kad radimo analizu urina za svaki slucaj trazimo i urinokulturuuser posted image

clock-img

16.09.2011, 20:06

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: zeci

da li se nekom desilo da nalaz urina bude u redu, tj.da ne pokaze bakterije, a da na urinokulturi od istog uzorka bude rezultat eserihija coli. jel to znaci, da svaki put kad radimo analizu urina za svaki slucaj trazimo i urinokulturuuser posted image

Pre uzimanja uzorka moras da budes jako jako cista (E Coli raste u nasoj crevnoj flori) i da se obrises nekom maramicom za dezinfekciju. Urinokultura je preciznija jer test za urin moze samo da kaze imas bakterije malo ili nemas.

Ponovi nalaz pa ces znati sto posto.

clock-img

17.09.2011, 11:54

clock-img

zeci

pencil-img

164

dr mi je od pocetka rekao da uzimam urin tako sto, se prvo dobro operem, i dok sam jos u kadi prstima razmaknem usmine i uzmem srednji mlaz mokrace, znaci ne prvi, nego srednji. to je verovatno iz tog razloga sto si ti pomenula, da bakterija nije dospela sa nekog drugog mesta.
sad kad sam iscitala iskustva drugih po raznim forumima, vidim da to i nije tako retko da se na urinu uopste i ne pokazu bakterije, pogotovu po labaratorijama po domovima zdravlja

clock-img

03.10.2011, 18:45

clock-img

marijajo

pencil-img

246

Ja ne mogu da verujem user posted image
Poceli smo da radimo na bebi i postoji mogucnost da sam trudna,a danas sam 100 puta isla u WC i malo me pecka kada pi..kim user posted image user posted image user posted image
Izgleda da imam neku infekciju.Ne bih da pijem antibiotike,a ne znam sta da radim??
Da li do sutra da pijem caj od brusnice i Caj Josif Pancic???

clock-img

04.10.2011, 18:26

clock-img

zeci

pencil-img

164

marijajo, pij caj ne moye ti skoditi, mozda nije nista, a najbolje da odmah kontrolises urin, jer i ako ima nesto bolje da znas sto pre
zelim vam puno srece

clock-img

05.10.2011, 12:54

clock-img

zeci

pencil-img

164

jel moze neka da mi objasni kako kuva pancicev caj za bakterije, svaki put kada se pije u toku dana, ili se ujutru spremi veca kolicina pa s vremena na vreme pijucka

clock-img

05.10.2011, 13:05

clock-img

jance

pencil-img

6439

ja sam ujutru skuvala celu litru, dok nije bilo previse toplo u stanu, ili uvece za sutrasnji dan, pa sam precedila u bokal sve i samo se nalivala...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

05.10.2011, 13:18

clock-img

zeci

pencil-img

164

jance, hvala na odg.

clock-img

05.10.2011, 13:24

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ja sam svaki put (3-4 puta u toku dana) kuvala svež (2 dl).

clock-img

05.10.2011, 13:26

clock-img

Anoniman

I ja mislim da je bolje (zdravije) manje količine a češće. Recimo kamilica nije dobra već nakon 2-3 sata nakon kuvanja, menja boju, gubi svojstva i postaje štetna user posted image

clock-img

05.10.2011, 13:43

clock-img

zeci

pencil-img

164

user posted image eee, a ja se taman obradovala da se odjednom resim tog kuvanja

clock-img

05.10.2011, 15:27

clock-img

marijajo

pencil-img

246

Isla sam kod dr.Nema bakterije u urinu,u pitanju je jaka upala.Ima dosta leukocita,eritrocita i proteina.Dali su mi palitrex 2x2 od 500mg.Kazu da ne moze da skodi u prvim danima trudnoce,ako sam trudna.vec mi je bolje posle 2 doze i punooooo cajeva.
Ja skuvam ujutru ceo litar i pijem ceo dan user posted image

clock-img

05.10.2011, 19:21

clock-img

zeci

pencil-img

164

marijajo, proce brzo ta upala, nemoj da brines, cim ti je dr propisala verovatno nista ne moze biti bebi, ako je tamo user posted image , a nadam se da jeste, pa ima gomila zena koje piju svasta u pocetku trudnoce kad ni neznaju da su trudne... bitno je da na vvreme reagujes....

jel znate posle koliko dana od prestanka terapije antibioticima protiv bakterija se radi provera urina, tj. urinokulture

clock-img

06.10.2011, 15:18

clock-img

marijajo

pencil-img

246

Radi se 2-3 dana posle terapije.Tako sam radila prosli put kada sam pila antibiotike,rekla mi je dr.

clock-img

06.10.2011, 15:20

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

marijajo, ti si trudnauser posted image ?

clock-img

06.10.2011, 15:33

clock-img

marijajo

pencil-img

246

Postoji mogucnost user posted image Radi se,radi se user posted image

clock-img

25.12.2011, 21:29

clock-img

bebica...

pencil-img

1

imam jedno pitanje ako mi moze neko pomoci,na pocetku trudnoce dobila sam gljivice i dobila sam da koristim gino-daktanol,proslo me je od toga sad sam u 34 nedelji trudnoce osjecam opet svrab pa mislim da su opet gljivice dali zna iko dali smijem koristiti sad 34 nedelji gino-daktanol.hvala..