IZVORNA PORUKA: milicicak
Dunja, mi imamo Carpisin komplet kofera. Veliki koji mm mrzi, srednji i neseser. Nas troje se bez problema spakujemo u to.
Ne znam koje su cene ali ja sam jako zadovoljna kvalitetom i izdrzljivoscu ;)
Ima ih ovih kompleta i sada u Carpisi. A Našla sam jedan ok kofer u Carpisi, platnen, oko 85 litara, van kompleta.
Ali, prodavac me danas jedno pola sata ubeđivao da ipak uzmem tvrdi, tj. to je neki polikarbonat. On je gazio po njemu, skakako predamnom i ništa. Kaže da se sada više kupuju ti tvrdi jer su kvalitetniji i praktičniji.
E sada, meni se recimo dopada kod tih tvrdih (to sam danas skopčala) što u srednji tvrdi stane isto kao u najveći platneni. A razlika u težini je 300gr, znači ništa posebno. A taj srednji tvrdi je manje kabast, kaže prodavac da kada se on napuni bude oko 22 kg, koliko i dozvoljavaju avio kompanije, preko te težine se plaća. Što znači da kada bih uzela veliki tvrdi (ovo zvuči za
), sigurno bi doplaćivala.
I sada sam u dilemi, da li veliki platneni ili srednji tvrdi. Možda bih uzela još jedan neseser (mislim onaj mali ručni koferčić), mada razmišljam da li mi je to uopšte potrebno. Šta nosite u neseseru? Ako ne nosite taj neseser, gde spakujete ručni prtljag za avion? Ja sam poslednji put letela pre tri godine i ručni prtljag sam tada smestila u veliku torbu za plažu, jer sam nosila neke veće uramljene slike drugarici u Dubai, a nisam smela da ih stavim u kofer, plašila sam se da se ne oštete od bacakanja kofera.
Već imam jednu putnu torbu, Carpisinu, na točkiće sa ručkom, pa bih možda nju ponela i kofer, za nas troje. Ili dva kofera? Ta torba mi je ok kada idemo recimo u BIH, ali se stvari dosta izgužvaju, mada mi to i nije bitno jer tamo u BIH imam peglu. li na moru mi ne pada napamet da peglam
Zato možde bolje dva kofera? U tom slučaju bih gledala komplet, ali sam primetila da su ti koferi u kompletima (mislim na komplet: veliki (ne onaj najveći) kofer + mali + neseser, oko 14.000 je) ipak lošijeg kvaliteta. Ovi pojedinačni koferi u Carpisi su 10.000 veliki platneni i 13.000 srednji tvrdi.
< Poruku je uredio dunja RR -- 22.5.2015 23:33:26 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir