IZVORNA PORUKA: vukosava
IZVORNA PORUKA: Opterecena
Ja sam našao strane forume i video klipove o ženskom obrezivanju o čemu se kod nas ne priča pa me zanima šta savetujete ako budem dobio ćerku?
Elem, bolan i mučan proces, psihička trauma za ceo život koja se ne zaboravlja (sem ako nije bio beba koja nije mogla da piški)
Muslimani citiraju Kuran dok ih seku - morbidno.
To nije normalno i upropaštava se muški organ.
Izgubio sam poverenje u majku jer je htela da me obrežu ali sam izuzetno zahvalan ženi urologu sa dečije klinike u Beogradu koja mi je sa 14 godina pomogla da rešim glup problem na najbezbolniji mogući način.
Okruženi smo Muslimanima a kao devojčice ste čule da se to radi nekim dečacima a tu je i opsesija ženska...
Evo ko zna engleski nek pročita objašnjenje koje su zablude o obrezanom penisu
http://www.the-penis-website.com/shape-1.html
Iapk je ovo 21 vek... znači i obrezan može da dobije rak penisa jer ga trlja u gaćama punim bakterija...
U Francuskoj su upravo resili da deportuju ljude ako vide da praktikuju zensko obrezivanje, tako da ako si u Francuskoj...
Vidi link
A sto se S.A.D. tice, pogledaj statistiku:
S.A.D. procenti obrazivanja decaka po regionima
Vidi ovde na dnu sta je belaca sto to rade
Moja drugarica Ruskinja i njen muz Amer Poljskog porekla su dali na obrezivanje oba decaka. Meni sestra objasnjavala kako se to ovde radi najnormalnije, a da mozda u "undeveloped world" jos uvek ne zbog "sanitary reasons"... Zato kad sam cula da nosim devojcicu, odusevila sam se... Plus sam na DVD-u videla doktore kako objasnjavaju da mogu i da se predju pa da vise nego sto treba odseku...
Ja nemam taj organ i ne kontam bas koji su razlozi za secenje te kozice, pa zar onda ne bi trebali visak koze sa usiju da nam seku i gde li vec imamo nesto tako. Meni je apsolutno nepojmljivo vrsiti operaciju na maloj bebi, pa da ne valja tako, ne bi nam priroda tako dala... Aj slepo crevo da vadimo, moze da nas ubije, al kozica na polnom organu... Mislim ko je to uopste izmislio?
Poštovana Vukosava,
beba se obreže jedino ako ne može da piški pa joj se stvori mehur a to je retkost.
Dalje, ako zaboli dečaka stati do te tačke i ne povlačiti više.
Molim Vas da pogledate kod svog muža penis sa donje strane ako nije obrezan.
Vidćete kako je kožica spojena sa glavićem i ta spona se zove frenulum - služi za zadržavanje i vraćanje kožice.
Ako je slučajno frenulum kratak kod dečaka kožica se ne može zadržati.
Ako je zbog naglog vučenja frenulum pokidan pa na oko može da se prevuče kožica radi higijene nažalost niste rešile problem nego ga napravile - u erekciji će se kožica stalno vraćati.
Dakle, kožica se lagano prevlači do mesta gde je slepljena i ne siliti dečaka jer ako se sili onda će od prirodne fimoze nastati parafimoza iliti od biloške zaštite nastaje biološki otpor u vidu formiranja novih zaštitnih slojeva kožice pa je prevlačenje gotovo nemoguće.
Ovo je isključivo religijski akt jer kao što kažete - zašto smo onda tako rodjeni.
Takodje dešava se da se dečak rodi sa tolikim viškom kožice da ne samo da nije estetski nego je i štetno pa u tom slučaju mora biti izvršen operativni zahvat.
Nije lako biti dečak a mame moraju da im pomognu, naravno moraju i tate ali avaj... šta ako je tata obrezan...
Ima tu još mnogo toga ali sam uzeo samo ekstremne varijante gde je nužno uraditi ovaj čin ali iz medicinskih razloga
Nadam se da nećete nikad imati ovakvih problema.