cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: MPR (MMR) vakcina

clock-img

25.08.2015, 18:20

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Juce sam Kosti vadila krv i uzeli smo bris grla i nosa, sutra idem po nalaze pa ako bude sve uredu mislila sam da ga odvedem da odma primi MMR.
A u ponedeljak krece u vrtic. Reko da iskoristim sada dok je zdrav, uvek nesto ili boginje i virus ili je vruce a kada krene u kolektiv verovatno ce ponovo biti bolestan i tek onda nema sanse da primi.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

26.08.2015, 16:40

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Danas je Kosta primio vakcinu. Jos da prodje 21 dan i da bude sve ok.

clock-img

26.08.2015, 16:56

clock-img

dunja RR

pencil-img

30436

Ja sam zaboravila da se upišem - mi smo primili sredinom jula, i sve je prošlo ok, hvala bogu, iako su bile najveće vrućine, ali reših tada da prebrinem i tu brigu.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

26.08.2015, 17:55

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Meni su samo rekli da vodim racuna da 21 dan ne uvodim nista novo sto se tice hrane i higijene.
I pitala sam da li sme u ponedeljak da krene u vrtic zbog kolektiva, kazu da moze.

clock-img

26.08.2015, 19:13

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Ja ne mogu da vam opisem koliki strah imam od ove vakcine.Još je nismo primili...
Da je bar progovorio,ali on još ni jednu riječ ne izgovara ( osim mama i baba po nekad).
Niti mi se daje niti mi se ne daje.Lijepo nisam pametna user posted image

clock-img

26.08.2015, 19:51

clock-img

adulence

pencil-img

7314

mirkam pedijatar moje cerke nije hteo da joj da vakcinu dok ne progovori cisto da bih ja bila mirnija a i verovatno da se on ogradi...tako da polako...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

26.08.2015, 20:53

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Nikolaj je primio MMR u 13. mesecu. Bez ikakve reakcije. A progovorio je tek posle nekih pola godine u kolektivu (skoro godinu dana posle vakcine). Jednostavnno je takav bio. Sad ne zaklapa, kao neka seka-persa je.

Anastasija je primila sad 10.jula. Bilo sve OK, 26. smo otišli na more. Ona isto ne govori sem: tata, dida (meda), ove (vode) i vav-vav (kuca).Bukvalno. I prohodala je mesec dana kasnije.
Al zašto bih se oko toga uzbuđivala? Evo gledam je večeras, otišla u kupatilo, izvlači iz ćoška onaj plastični stepenik da gospođica stane uz umivaonik i da kao velika opere zubiće. Sama. Ima 15 meseci.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

26.08.2015, 21:27

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Adulence, nama je dr savjetovao, kada smo primili poslednju vakcinu kada je M imao 11 mjeseci, da sa MMR-om ne zurimo.Doslovno mi je rekao pusti ga da prohoda i da progovori, do dvije godine ce je primiti i nece zakasniti..Frka mi je nevidjena.Razmisljala sam da ga vodim ovih dana kod dr, cisto eto da ga pregleda bzv i da porazgovaramo na tu temu jos jednom.

clock-img

26.08.2015, 22:12

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Mirka,ne zuri sa mmr-om,ipak.sacekaj.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

26.08.2015, 22:16

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

D nije primio a ima dve i po. I to zato sto nikad nije dovoljno dugi zdrav, a kasnio je zbog alergije. On je bar jedno mesecno minimum bio bolestan od kad ide u vrtic. Htela sam letos al nije bilo vakcine, dr rece od septembra.. pa evo i sad je bolestan. No dobro. Primice.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

26.08.2015, 22:16

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Mirkam nasa deca su istog uzrasta i mi nismo jos primili. Odlazem najvise zbog cestih bronhitisa. Ne bezim od vakcine. Samo hocu da ojaca malo imunitet. Za svaku prehladu ona dobije inekcije urbazona.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

26.08.2015, 22:25

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Mirkam ako nisi spremna i ako te je strah onda sacekaj.
Ja bi Kosti ranije dala ali uvek nesto prehlada, viroza, kasalj.... ali posto krece u kolektiv i ide zima necu da razmisljam. Vec je veliki a i poceo je lepo da prica.
Jos uvek rec po rec ali secam se da je i Vuk tako pa bukvalno za mesec-dva dana propricao.
A Vuk je primio tacno sa godinu dana.

clock-img

27.08.2015, 01:00

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ja da sam čekala da Matija progovori, primio bi vakcinu sa tri godine user posted image

Radi onako kako ti savjetuje pedijatar, sačekaj da budeš mirna i ti i on user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

27.08.2015, 21:59

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Ne bjezim ni ja od vakcina (osim od MMR-a user posted image ).
Sacekacemo ipak jos malo, mada cu se svakako ovih dana konsultovati sa pedijatrom.
Inace tek sam danas saznala da postoji jos neka vakcina koja se prima do 2 godine user posted image Pojma nisam imala.Mislila sam po tri doze pentaxima i hepatitisa i mmr i to je to. Ne znam ni koja j to sad vakcina. I to moram da pitam dr.

clock-img

27.08.2015, 23:23

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Mirkam mozda cetvrta doza pentaxima? Ona se daje godinu dana od primljene trece doze.

clock-img

27.08.2015, 23:49

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Evo mirkam user posted image

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Evo kalendara vakcinacije za CG, sa zvaničnog sajta, nadam se da je i dalje tako:
user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

28.08.2015, 00:22

clock-img

dunja RR

pencil-img

30436

IZVORNA PORUKA: New Mom

Nikolaj je primio MMR u 13. mesecu. Bez ikakve reakcije. A progovorio je tek posle nekih pola godine u kolektivu (skoro godinu dana posle vakcine). Jednostavnno je takav bio. Sad ne zaklapa, kao neka seka-persa je.

Anastasija je primila sad 10.jula. Bilo sve OK, 26. smo otišli na more. Ona isto ne govori sem: tata, dida (meda), ove (vode) i vav-vav (kuca).Bukvalno. I prohodala je mesec dana kasnije.
Al zašto bih se oko toga uzbuđivala? Evo gledam je večeras, otišla u kupatilo, izvlači iz ćoška onaj plastični stepenik da gospođica stane uz umivaonik i da kao velika opere zubiće. Sama. Ima 15 meseci.

I moj Sava je posle MMR-a ojačao, počeo da stoji, da ne pričam kako pliva user posted image , a sada uveliko brblja, ne priča još ali brblja stalno. Tako da kod nas od MMR-a samo napredak, tako se zalomilo :)

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

30.08.2015, 22:39

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Kod nas nema MMR vakcine ali odloyicemo je dok ne p[rohoda i ne progovori malo vise.
Da mogu ne bi je ni dala detetu

clock-img

30.08.2015, 22:43

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

MakiJ, a zasto moras da das? Ne razumem...mislim nisam zagovornik nevakcinacije, samo mislim da ne moras da das, tj znam dosta ljudi koji nisu.

clock-img

30.08.2015, 22:56

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Nisam protiv vakcina samo protiv te. Po novom zakonu moras e sad ako ne nemam pojma koje su posledice

clock-img

31.08.2015, 08:18

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja sam cula da je novcana kazna za nedavanje vakcine 40,50000.licno ne znam nikog ko ju je platio,a poznajem ljude koji nisu detetu svom dali mmr,par njih.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.09.2015, 00:45

clock-img

dejana007

pencil-img

1844

Devojke, ja konacno Nikoli danas dala mmr (kupila u apoteci). Primio oko 19h. Raspolozen je ali ima temperaturu 37.3 i reko mi da ga poljubim boli ga glava. Inace on ima 4,5 godine i ja odlagala vakcinaciju do sad. Zanima me dal je ta temperatura normalna reakcija? Doktorka mi rece tamo od do 10 dana, zato se malo zabrinula. Inace bili na kompetan pregled, dali krv isl. Nije isao u vrtic 4 meseca pre vakcinacije i sad cu ceo mesec da bude u blagoj izolaciji. Ne znam. Plasim se.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

clock-img

24.09.2015, 07:11

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Dejana ta temp.sigurno nije od mmr-a,ne javlja se odmah po primanju..mozda je samo odreagovao tako,mozda se uplasio,ne znam..i nas ceka mmr jos uvek...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

24.09.2015, 09:04

clock-img

SunFlower

pencil-img

321

Mi smo pre 15 dana primili drugu dozu MMR-a, tako da smo ga sa sinom prebrinuli. Nema reakcije, kao ni prosli put. Inace, ovde se MMR prima dve doze u razmaku od DVA MESECA, u drugoj godini zivota.

"I don't insult, I diagnose."

clock-img

25.09.2015, 11:08

clock-img

dejana007

pencil-img

1844

Danas je 3 dan i nema reakcije. Dete je normalno kao i pre vakcine. Pratim dalje.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)