IZVORNA PORUKA: World
Da li je neko odbio vakcinu i sta se desava u tom slucaju?
World nas pedijatar je bio sef vakcinacije 10god to mu je uza specijalnost prva dva deteta mi je vodio evo sad i ovo trece ja ne sumnjam u njega uopste a on kaze sledece:
Prica o MMR vakcini i negativnim posledicama vuce rep odavno. Nije istina da kod zdravog deteta moze da izazove bilo sta lose.Veca je verovatnoca da se dete razboli od tih bolesti od kojih stiti MMR ako je ne primi cak 10% deteta oboli. Postoji mogucnost da vakcina lose deluje na dete ali ako ono inace ima nekih smetnji u razvoju ili neku bolest pa je i samim tim rizicno,ali i tada je vrlo mala verovatnoca.
Moja deca su sve vakcine primile na vreme i to u domu zdravlja,nisam kupovala i hvala bogu sve je bilo ok.
Mozes da odbijes vakcinu ali u tom slucaju si ti odgovorna ako se dete razboli. Imam komsinicu koja ima dete od 5 god i nije joj dala MMR to su joj upisali u karton "Majka odbila da dete primi vakcinu" i ona se dole potpisala.
Razmisli jos jednom,ako ti je dete zdravo i bez ikakvih znakova zaosajanja u razvoju onda nemas razloga da brines. Pozdrav.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."