IZVORNA PORUKA: Sanchy
doktori uglavnom ne vakcinisu svoju decu sticajem okolnosti krecem se u tom krugu ljudi pa zasto bih onda ja?mora da imaju valjan razlog.....
Ja sam dete dva lekara, oboje su doktori nauka, vidim, ovde je to bitno napomenuti
, brat i ja smo vakcinisani svime što je bilo u kalendaru vakcinacije, takođe i moja deca (starije je čak primilo i vakcinu za svinjski grip). Napomenuću, mlađe dete nije redovno vakcinisano zbog alergija, kasni sa jednim Pentaximom i sa MMR-om dok se ne odradi PRIC test i otkrije dal je alergičan na jaja, ali ako nije, biće vakcinisan kao i stariji sin.
Svako ima pravo izbora.
Nedavno sam pričala sa jednom dr koja je godinama radila kao pedijatar kod nas, onda se iselila u Ameriku. Kaže, morala je da se revakciniše Pertusisom, jer je u Americi porast obolele dece od te bolesti jer su roditelji odlučili da nema potrebe da se deca vakcinišu protiv te bolesti jer je izumrla. Biće da ipak nije izumrla, i nastao je haos.
Dakle, sve vakcine imaju svoju svrhu, problem je samo taj što kod nas lekari popravljaju roletne, moleri popravljaju struju... svako bolje zna tuđu struku nego svoju.