IZVORNA PORUKA: minavb
.... ne može se spontano pojaviti kod deteta sa 2 godine koje se do tada normalno ponašalo i razvijalo. Autistično dete se autistično rodi.
Ja sam iz gore citiranog teksta, a i čitajući o tome, shvatila da je jedino što 100% znaju to da zapravo ne znaju šta je okidač autizma.
Po našem kalendaru imunizacije deca primaju mmr sa 12 do 15 meseci.
Pedijatri insistiraju na tome da dete tada već hoda.
Odgovoriću kontrapitanjem. Da li to znači da ako ne prohoda, a primi mmr neće ni prohodati?
Imunizacija je fenomenalna stvar i jedna od najbitnijih stvari savremene medicine. To ne sporim. Ono što dovodim u pitanje je neobjektivno izveštavanje i prikrivanje informacija. Prisetimo se samo pandemije svinjskog gripa. Sada se svi prave blesavi, počev od dr Tomice Milosavljevića koji zapravo nije savetovao da trudnice i bebe prime vakcinu već je samo prenosio mišljenje koje je dala struka, a to nema veze sa njim jer on niti je lekar niti kao šef zdravstva jedne zemlje odgovara za poteze svojih zaposlenih.
Dakle, ja nisam 100% sigurna da mmr data 12-mesečnoj bebi koja ima genetsku predispoziciju neće biti okidač za autizam te ću zato sačekati da moje dete napuni te famozne tri godine, a pre toga ga neću uključivati u kolektiv.
Na žalost, ljudsko telo može na neverovatne načine da odreaguje i na vakcinu protiv gripa. Ako ja svojim postupkom mogu da smanjim rizik, smanjiću ga. A ako grešim, ništa strašno, jer će pre vrtića svakako primiti i mmr.