cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: MPR (MMR) vakcina

clock-img

01.08.2011, 16:44

clock-img

Verus

pencil-img

11942

ne znam sta je ovo...lekovi za prolivuser posted image

IZVORNA PORUKA: Jeca*

nije za ovu temu, ali pitam te zbog proliva...meni je dr rekla nikako makarone (iako je to luka jedino hteo da jede kad ima proliv user posted image ), samo supice, tost i obican hleb, pirinac, kompot...nikako sirovo povrce, meso (sem pilece iz supe) i sl. I naravno linex, smecta...

clock-img

01.08.2011, 16:52

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Krompir, pirinac, bundeva, banana i mleko bez lakotze. Tak ja zaustavljam proliv. Vlaknasta hrana se izbegava.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

01.08.2011, 18:16

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ovde kazu ide za decu ona BRAT diet: banana, rice, apple, toast...pravicu veceras krompir salatu i ribu, pa cu joj dati krompir..hvala mina

clock-img

01.08.2011, 20:43

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

linex je lek za proliv, probiotik...ali mislim najbolji i najdelotvorniji. Smecta je aktivni ugalj. Prah koji se pomeša npr sa vodom

Kod dece treba preporučiti neki crevni adsorbens - lek sa izuzetno velikom apsorbcionom aktivnošću: rastvor SMECTA praška koji usisava na svoju površinu sve toksine iz hrane: infektive ili opasne i toksične materije. To je prva odbrambena linija, ponekad je sasvim dovoljna. Roditelju treba napomenuti da ova površinska aktivna materija vezuje na sebe lekove i hranu, pa je potrebno napraviti pauzu posle SMECTE. Nakon izvršene detoksikacije, detetu se daju probiotici za regeneraciju crevne flore.

izvor: bbsoft

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

01.08.2011, 20:49

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

evo tema PROLIV KOD BEBA user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.08.2011, 12:25

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Primili smo jutros vakcinu. Nije ni zatreptala user posted image . Priorix vakcina. Kaže dr moguće oko desetog dana da se ospe i da liči na boginje.

clock-img

11.08.2011, 12:27

clock-img

Anoniman

Državno ili privatno?

clock-img

11.08.2011, 12:32

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Kod Dr Jele.user posted image

clock-img

11.08.2011, 12:54

clock-img

Anoniman

Sad može znači i to privatno? Kad je Luka bio mali, nije moglo. 

clock-img

11.08.2011, 12:56

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Očigledno. A mi inače samo privatno idemo. Nisam ni potpisala tamo za izabranog pedijatra.

clock-img

11.08.2011, 13:05

clock-img

Anoniman

Pa da, samo odneseš kartončić za vakcinaciju da ti unesu u ZK da bude evidentirano da ih je primio user posted image

clock-img

21.09.2011, 12:50

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Mi smo danas primili MMR sa punih 16 meseci. Trebalo je ranije, ali smo morali da čekamo da prođe 2,5 meseca od pojave boginja da bi primili ovu vakcinu. Malo je plakala, ali to više iz razloga što joj je u blizini bila nepoznata osoba (sestra koja je davala vakcinu) nego zbog same vakcine.

clock-img

21.09.2011, 12:52

clock-img

minna

pencil-img

3196

Mi smo je primili sa 12,5 meseci, malo je plakao, nije bilo nikakve reakcije.

clock-img

21.09.2011, 12:53

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Konacno si i ti prelomila user posted image

clock-img

21.09.2011, 12:59

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ma ja sam odavno prelomila, samo su nas srećom boginje "poremetile" i primili je baš onda kada sam i htela, potpuno neplanirano. Bog je na mojoj strani user posted image

clock-img

21.09.2011, 13:40

clock-img

MASHKA

pencil-img

1517

mi sura idemo na vakcinaciju, valjda će biti sve u redu....user posted image

clock-img

21.09.2011, 15:32

clock-img

bojana86

pencil-img

296

Ajooojjjjjjjj mom sinu ce za mjesec dana dve godine i jos nismo primili tu vakcinu,uvijek bude nesto,ljetos nisam ni htjela zbog vrucina a kada god se nakanem on prosmrca,moracu ovih dana to odraditi....mada za vakcinu nikada nije kasno!

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

clock-img

21.09.2011, 15:34

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Bojana, nemoj me držati za reč, ali koliko ja znam MMR se daje do 18-og meseca, a ako se do tada ne dobije, onda se daje tek sa 7 godina.

clock-img

21.09.2011, 15:47

clock-img

bojana86

pencil-img

296

Moguce je i to..... pitacu u svakom slucaju! al nesto mislim da je moja kuma malu vodila sa 4 godine na tu vakcinu,a mozda i nije ta! oticu da se raspitam,mozda daju neku zamjenu ili sledecu vakcinu,vidjecemo!

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

clock-img

25.09.2011, 14:01

clock-img

milijana.rs

pencil-img

29

I mi smo primili vakcinu user posted image Odgađala sam je dok ne pojede cijelo bjelance,i napokon smo je primili sa njenih 14 mjeseci.Takav sam strah imala tih dana,stalno sam je pipkala da li je dobila temperaturu user posted image .Reakcija nekih posebnih nije bilo,mada je deseti dan dobila blagu temperaturu 37.4,bila je prisutna dva dana i prošla je. user posted image
Svasta sam na netu pročitala i baš sam sa velikom traumom otišla da joj daju vakcinu.Tako,da u našem slučaju,sve je prošlo u redu.

clock-img

25.09.2011, 20:40

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Kakvo iskustvo imate sa Priorix vakcinom?U cemu je bolja od drzavne?

clock-img

07.10.2011, 22:57

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

danas smo bili u savetovalistu na redovnoj kontroli i pitala sam dr za MMR vakcinu, rekla mi je da ako necu da je moje dete primi da mogu da potpisem i to je,podrzava me sta god da odlucim,kaze da imaju sve vise slucajeva da roditelji nece da vakcinisu decu mmr-om.
u slucaju da dodje do epidemije morbila onda cemo morati da primimo, a inace se ne mora i nema novcane kazne.
ja razmisljam o priorix vakcini jer koliko sam razumela ona je sinteticka za razliku od mmr koja je ziva vakcina.

i receno mi je da mmr moze da se primi kad se hoceuser posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 7.10.2011 22:58:36 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

08.10.2011, 08:37

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Isidora, pogledaj dokumentarac BBC o MMR vakcini, imali su nekoliko smrtnih slučajeva starije dece koja nisu vakcinisana 10, 14 godina od morbila  a ne zna se kako su se inficirali virusom morbila. Imaj takođe na umu da do epidemije sigurno neče doći ali u našoj sredini veliki procenat dece iz Romske popoulacije može da oboli jer se ne vakcinišu i nemaju redovnu zdravstvenu zaštitu.  Podržavam ideju da dete primi Priorix. moj sin je tu vakcinu primio u Domu Zdravlja jer druge ni nema tako su rekli. Moj stariji sin je primio Torlakovu tada druge nije bilo.  Takođe u tom dokumentarcu prof. sa Kraljevskog Medicinskog koledža kaže da se povezivanje vakcine i autizma dešava zato što je period vakcinacije povezan sa najčešćim periodom otkrivanja autizma (oko 2 godine) a da on nakon mnogo godina istarživanja nije video nikakvu povezanost.

clock-img

08.10.2011, 08:39

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

u Subotici je 1991 bila epidemija morbila i mislim da je smrtni ishod bio cak kod dvadesetoro dece user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.10.2011, 08:41

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: mihi
period vakcinacije povezan sa najčešćim periodom otkrivanja autizma (oko 2 godine) a da on nakon mnogo godina istarživanja nije video nikakvu povezanost.

user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.