IZVORNA PORUKA: madre
zene, ja vec danima pokusavam da shvatim, ali mi ne ide od ruke
je l se ovde radi o tome da se dete pravi onda kada postoje mogucnosti da mu se isplate sve rate skolarine za fakultet, letovanja i zimovanja sa skolom i izlasci sa drustvom
ono kao za palene cu nekako skupiti, ali sta cu kad mi sa 23 godine bude trazio pare za apsolventsku ekskurziju?
Ne kada se skupi, već kada se smisli makar okrvirno realna slika da li i kako bi to moglo postati izvodljivo. Naravno da ni tada nije sigurno, ali se nadaš da ćeš uspeti, i trudiš se da pratiš plan i postigneš ga. Tako ja to vidim. Meni nije dovoljna info da ću moći da odvojim 3000din za udžbenike u OŠ, jednostavno, ja ne želim svojoj deci život sa OŠ. Ne kažem da je to smak sveta, ne omalovažavam, samo ja to ne bih tako želela.
a sta bih uradila da sam to sve prekinula... u jednom momentu bih upoznala nekog "besnog", ali dzaba sav bes, luksuz i novac, kada nema pravih emocija.
Nemoj me shvatiti krivo, ali zašto misliš da ti "besni" ne znaju da vole i ne mogu da se vole isto kao što se ti i tvoj muž volite?
Ni moj muž ne spada u "besnu" kategoriju, da ne mislite da sada ovde sviram kur..., samo, i ovo je generalizovanje.
I u ovom momentu me je prekinulo moje mlađe mače koje se probudilo i plaki u krevetu, pa hajde da napišem i nešto iz realnog života, a ne samo ono što je moje trezveno razmišljanje, bez emocija.
Kada sam ostala trudna sa prvim, nisam imala posao, završavala sam fakultet. Nismo imali puno, ali snašli smo se.
Kada sam ostala trudna sa drugim, 7 dana pre nego što sam saznala da sam trudna, proglasili su me za tehnološki višak.
Oba puta su bile željene trudnoće, nije mi se desilo, tako da mi nije palo na pamet da sklonim (iako nisam protiv razumnog abortusa). Sa drugim detetom došlo je gomilu teškoća zbog alergije troškovi koje nikako nismo planirali. Kada si trudan, računaš za pelene i eventualno obično AD mleko (karikiram), ne računaš da će ti dete imati alergiju na mleko i da će morati da pije specijalnu formulu koja mesečno košta oko 130 eur (ako uvoziš, a ako kupuješ u zemlji Srbiji, onda i nekih 250), da će ti trebati gomila uljanih kupki i pomadica (kako ih mm zove iz milja) koje kada uvoziš koštaju oko 50 eur, a u Srbiji x3. Ne računaš razne alergotestove koje uradiš privatno jer ti rezultati trebaju za juče, a ne za 3 nedelje (u najboljem slučaju). Sve to ne planiraš. I eto, mi preživeli. Da, moja mama je mnooogooo pomagala, hvala joj. Mogli bismo možda nekako i bez nje, ali bi to bilo jako na štetu prvog deteta.
Pa, ko je razumeo, razumeo.