bas mi je naisao neki momenat za lupetanje, pa da krenem.
razmisljam ja o svemu sto smo ovde pisale.. i preispitam sve... i onda skontam da ja nikako ali nikako nisam planirala da osnujem porodicu, ovako rano.. mislila sam mozda jednog dana, ali verovatno ne.... znaci uopste nisam tip osobe od koga bi se tako nesto ocekivalo, totalno sam bila drugacija. i iskreno mi je bilo cudno kada cujem da je neko rodio dete sa dvadeset__ i nesto godina, cak sam pomalo i zalila te zene... mislila jadne, sta ih je snaslo... mucenice.
i onda mi se odjednom na drugoj godina studija desilo da sam se jako zaljubila i posle vrlo kratke veze pocela da zivim sa deckom, znaci iz neba pa u rebra... ali dobro mislila sam ok, probacemo, pa uvek mogu da zdimim znala sam ga jako kratko, a kada smo se upoznavali nisam znala ni gde radi, ni kolika mu je plata, ni da li ima stan ili kucu, niti sam razmisljala o tome, to mi apsolutno nije bilo bitno! bile su mi bitne samo emocije koje su se stvarale izmedju nas. i onda lepo ja zatrudnim! prvi put u zivotu.. i to mesec kada sam trebala da pocnem da pijem kontraceptivne pilule.. znaci bas se desilo, ni sad nismo bas sigurni kako! bez sale, ali ja sam rekla jednom mi se desilo da zatrudnim i to se vise nece desiti, samo jednom moze da se desi.
i sta sam ja onda trebala da uradim, da ocistim svoje dete, zato sto nije bio momenat? da ostavim svog decka zato sto nema hiljadu evra platu, besna kola i veliki stan? neeeee, ja nikako nisam zelela da abortiram, mislim da to nikada ne bih ni mogla! vodila sam se svojim emocijama prema njemu, kao i on svojim emocijama prema meni... sve sto nama treba to ljuuuuubav je.....
i sada imam predivnog muza(koji nema nista besno ni kola, ni platu, ni stan, ni mobilni)(ovo ne znaci da nema posao, i sl, samo da je to sve u nekim granicama normale, nista preterano, nista o cemu ovde zene pricaju) kog volim do neba i nadam se da i on mene isto tako voli! i predivnog sina, kog obozavam i koji je postao smisao mog zivota! i uskoro cu imati jos jednog malog divotica, kog cu isto da volim do neba!
pa ima li sta lepse od toga? a sta bih uradila da sam to sve prekinula... u jednom momentu bih upoznala nekog "besnog", ali dzaba sav bes, luksuz i novac, kada nema pravih emocija.
ljubav ne moze da se stvori, ona ti se desi ili se ne desi. a novac i sve materijalno moze da se stvori, samo ako se to zeli! a uz zdravlje i ljubav, mnogo je lakse stvoriti!
meni je mama rekla kada sam pocela da razmisljam o drugoj bebi... "volite se i on zeli tvoje dete, imate kakve takve, ali imate uslove, lepo ti ide fakultet, zasto da ne, ja nikada u zivotu nisam dozivela da neko zeli moje dete!"
i zasto ste toliko zapele sa tim materijalnim, samo materijalno... zato smo ovako izvrnuto drustvo. kukamo kako nemamo, umesto da se potrudimo da stvorimo. radimo samo na spoljanjosti, a raspadamo se iznutra... ne znam mozda 2012 donese neki preokret... u smislu preokreta drustva i smanjenje ove strasne dekadencije umova i dusa, koja nam se dogadja.
< Poruku je uredio jovicaa -- 7.9.2012 16:04:32 >