Nato, sa 43 sam M rodila. Ja baš nisam želela da S ostane sam, jako sam želela da rodim bar još jedno dete, iako je moj san od kako znam za sebe bio troje dece. Ali i njih dvoje su za moju dijagnozu naučna fantastika
Nakon što se rodio S, radila sam još 2 VTO. Ja nisam imala dilemu da li hoću još dece, znala sam da hoću, samo sam se pitala gde da radim VTO za drugo dete, pa sam obilazila klinike, ni sama ne znam zašto, kada mi je Goca dobitna kombinacija. I na tim drugim klinikama rekli su mi da su mi šanse male, i da se vratim tamo gde sam dobila prvo dete. Sačekala sam da S prestane da sisa (jer dok sisa nisam mogla da primam hormone), pa je onda imao operaciju kile, čekala sam i to da prođe i radila VTO kod Goce. Ona je zbog godina odlučila da radi drugi postupak (za starije žene) u odnosu na onaj kada sam dobila S (tada mi je radila postupak za mlađe žene, iako sam i tada imala 36-37). Ta VTO u mojoj 41. nije uspela, i odlučila sam da probam još jednom i to je to, ako ne uspe rekla sam sebi da više neću, i finansijski (te poslednje 2 VTO su me koštale oko 6.500-7000 eur), a i zdravstveno je bilo previše. U tom poslednjem postupku Goca je odlučila da primeni protokol za mlađe žene i uspelo je (posle mi je rekla da su moji jajnici kao kod žene mlađe od 30), dobila sam čak 10 odličnih jc, i rodila M.
I jako sam ponosna na sebe što sam imala snage i hrabrosti za sve to, kada gledam njih dvoje, sve ostalo je potpuno smešno i nebitno, samo da su zdravi i ja sa njima dok ih gledam kako rastu. I nisam imala pomoć nikad ni 5 minuta, ali uspevam da iznesem sve. Ovo ti kažem samo zbog toga da te godine ne pokolebaju, mada mislim da si ti i dosta mlađa, izvini ne pamtim koliko ko ima, jer su mi godine potpuno irelevantne u svemu Osim možda možda za polaganje pravosudnog ispita, jer se jedino tu kolebam da li da se usudim, ali se stvarno plašim (na stranu to što je pravosudni izuzetno težak) da ću ući u anale kao najstarija osoba ikada koja ga je polagala
S jednim detetom je sve mnooogo lakše, a sa dvoje potpuno haotično, još su njih dvoje dva sveta različita, pa je to još dodatni haos. Ali ja volim haos Množi se haos, ali i ljubav
I mnogo sam spremnija i aktivnija od drugih mlađih mama, zapravo se ljudi uvek ozbiljno šokiraju kada skontaju koliko imam godina, tako da nije sve do godina. Godine su stvarno sporedna stavka.
I zato ja ti kažem go for it
< Poruku je uredio dunja RR -- 20.12.2023 16:29:10 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir