cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: (Ne)pismenost

clock-img

06.05.2010, 14:48

clock-img

Anoniman

a ša to fali našem akcentu...osim šo ima viškauser posted image

clock-img

06.05.2010, 14:49

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

IZVORNA PORUKA: OTI

i kad neko napise JEL? a pise se Je l''
(samo sto mene nekad mrzi apostrof da stavim user posted image user posted image )

mene nervira kad neko mesa jer i je l
na primer kaze:
1. Jer si bio juce kuci?
2. JA sam se ugojila jel sam bila trudna
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa

Ja u poslednje vreme kucam jednom rukom kad drzim teu i onda umem da pogresim u kucanju nekih slova ali tema je super...

Edukativna!!!

Nije problem ne znati, problem je NE HTETI znati

E OTI,pricam za druge nesto a sad se iznenadih kad videh da se je l' pise odvojenouser posted image  To sam skroz zaboravila.Znam da je skraceno od je li,pa mozda zato, zar ne?
Izgleda da su godine sedenja kod kuce ucinile svojeuser posted image  

clock-img

06.05.2010, 14:53

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

a ša to fali našem akcentu...osim šo ima viškauser posted image

Malo smo omašile temu..ali evo Vule da ti iskreno kažem meni je sarajevski naglasak najveći afrodizijak!user posted image

clock-img

06.05.2010, 14:55

clock-img

pepino

pencil-img

2296

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

IZVORNA PORUKA: pepino

Mene znaju zvati Jelanaaaa!!!!user posted image user posted image user posted image

sve je super dok nisi Jel'na...a moj svekar kao Rusi ,ne koristi vokativ nego nominativ,pa kada me doziva kaze isto Mil'ca!!tragedija...sada smo udaljeni 8 sati leta avionom i jos malo vise :):):)

Ma isto ti to dodje!Jos mi je gore ovo Jelana,vise nekako seljacki!user posted image
Imam drugu,radile smo kod istih gazdi prije par godina,ona ima blizu 40 godina i prica sve tako;Jelanoj,Draganoj,.....Ja je uvijek ispravljam,al sta bi,takva je kakva je!!!Kad nije do sada naucila,cisto sumnjam da ce od sad!user posted image
A od moje svekrve sam prvi put cula da kaze plavo mjesto pravo-user posted image user posted image
Nidje veze!!!user posted image user posted image user posted image Ja joj kazem plavo je boja,a pravo pravo,nema tu drugih rijeci koje ih mogu zamjeniti,al dzaba,njoj je to navika i sta bi joj!?user posted image
Kaze ,,Plavo sam se umorila,,user posted image user posted image Ja se valjam od smijeha

clock-img

06.05.2010, 14:57

clock-img

Anoniman

Pepino, možda se mazi ... user posted image

clock-img

06.05.2010, 14:57

clock-img

Anoniman

ima da smuntam Guppy da vam se glasovno uključujem direktno u program RR-a ili da kakvog čaršijanera nafatam user posted image

clock-img

06.05.2010, 15:00

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

ima da smuntam Guppy da vam se glasovno uključujem direktno u program RR-a ili da kakvog čaršijanera nafatam user posted image

De nafataj ga što pre, ovaj moj počinje da radi 3. smene od ponedeljka ... user posted image

clock-img

06.05.2010, 15:04

clock-img

pepino

pencil-img

2296

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Pepino, možda se mazi ... user posted image

Mejbi!!!user posted image user posted image

clock-img

06.05.2010, 15:19

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

IZVORNA PORUKA: pepino

Mene znaju zvati Jelanaaaa!!!!user posted image user posted image user posted image

mene isključivo "jel'na" user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

e da i bosansko hercegovacko gutanje samoglasnika...kada mi kazu MIL'CE digne mi se kosa na glavi u pocetku nisam htela da se odazivam..a posle -nije mi bilo druge nego da kazem-A???

a ti, mil'ce, odgovaraš isto k'o šiptar kad želi da kaže: "izvinite, molim vas, nisam dobro čuo, da li biste bili ljubazni da mi ponovite ovo što ste maločas rekli?" user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

06.05.2010, 15:19

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

gde si bre zenoooooooooooooooo

clock-img

06.05.2010, 15:23

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

evo me user posted image kuvam paprikas. ti?
nego, je l' i tvoj boske kad nesto objasnjava, za pravo kaze "ravno"? user posted image  

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

06.05.2010, 15:31

clock-img

Anoniman

NIŠLIJE imaju običaj da umesto npr.FALI MI 100 GR ŠEĆERA kažu HVALI MI....uh što sam ludela kad to čujem...user posted image

a moja bivša gazdarica (kad treba da nam se npr.nešto popravi u stanu) je imala običaj da kaže:ĆU POŠALJEM ČIKA MIKETA(čovek se zove Miki) DA VAM TO NAMESTI....user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.05.2010, 17:31

clock-img

usamljena

pencil-img

756

Uvek, ali bas uvek, me je nerviralo kada neko DŽ i Č izgovara ili pise tamo gde mu mesto nije! Npr roDŽendan, kuČa, .... E to mi je bas ....
A pravopisna pravila menjaju skoro svaki dan user posted image   Dosadno im

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

clock-img

06.05.2010, 22:06

clock-img

Nana*

pencil-img

405

E usamljena, moja drugarica to radi ali nesvesno. Jednostavno brka ta slova user posted image

A moj stric inace Lala, stalno vice kad idemo sa slave :" Ocete poneti torAta! " user posted image Meni je to tako simpaticno.

" No Martini, No Party" :))))

clock-img

06.05.2010, 22:09

clock-img

eni26

pencil-img

3380

kad mi neko kaze da je "biJo" negde ....user posted image ili NAPISE "MOI "roditelji su te poz...
Dodje mi da ga roknem necim!

clock-img

07.05.2010, 00:39

clock-img

Anoniman

Moram samo da skrenem paznju na jednu stvar iz uvodnog segmenta ove teme:
JEL- nije upitna rechca u srpskom jeziku... To je jedna od odlika naddijalekta normativno neprihvatljivog, ali greskom rasprostranjenog kod 99% govornika srpskog jezika....
To je u stvari skracenica od JE LI, koju ljudi pogresno pisu----umesto JE L', najcesce se pise JEL,  sto je pogresnouser posted image

clock-img

07.05.2010, 00:40

clock-img

JULIE

pencil-img

624

Ja pizdim svako vece kad gledam ovaj Sekin reality i kad onim kandidatima govori:Ti bih,da li bih(obracajuci se sagovorniku)user posted image ...S obzirom da sam juznjakinja mogla bih o ovome da pisem do sutra-gledajte "Porodicno blago"i sve ce vam biti jasnouser posted image user posted image user posted image

clock-img

07.05.2010, 00:43

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: JULIE

Ja pizdim svako vece kad gledam ovaj Sekin reality i kad onim kandidatima govori:Ti bih,da li bih(obracajuci se sagovorniku)user posted image ...S obzirom da sam juznjakinja mogla bih o ovome da pisem do sutra-gledajte "Porodicno blago"i sve ce vam biti jasnouser posted image user posted image user posted image

Maco, a sta treba covek da ocekuje od Seke Aleksic, kad nam tako pricaju advokati, lekari, ministri i politicari...user posted image

clock-img

07.05.2010, 00:47

clock-img

JULIE

pencil-img

624

I to sto kazes....

clock-img

07.05.2010, 19:09

clock-img

Nana*

pencil-img

405

Hi devojke. Ja imam jedan predlog. Mozda da se ova tema nazove Pravopis ili slicno... Malo mi je ovo Nepismenost user posted image . Ja licno ne smatram nepismenim ljudima, one koji brkaju par slova, ili napisu zajedno ne znam...
Citiracu:

"Nepismenost
Izvor: Wikipedija

Nepismenost ili analfabetizam je nepoznavanje pisma, neupućenost u vještinu čitanja i pisanja. Kriterij po kojem se neka osoba svrstava u nepismeno stanovništvo različit je od države do države. Negdje se smatra da je nepismena ako ne zna čitati ili pisati. U nekim državama, kao što su Japan, Hong Kong i Gvajana, osoba se smatra nepismenom ako ne posjeduje osnovno obrazovanje. UNESCO svojom rezolucijom iz 1958. preporučuje da se nepismenima nazivaju ljudi koji ne znaju pročitati ili napisati jednostavan tekst u vezi sa svakidašnjim životom. Najviše je nepismenih u Aziji, najnepismenije je stanovništvo Afrike, jer pojedine države imaju veoma visoku stopu nepismenosti."

< Poruku je uredio Alexx RR -- 7.5.2010 21:15:10 >

clock-img

07.05.2010, 21:15

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Predlog usvojen user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

07.05.2010, 21:48

clock-img

Nana*

pencil-img

405

Alexx mnogo si mi simpaticna, pogotovo zbog zakljuvacanja one teme juce user posted image

Ja se samo nadam da se i ostali slazu, samo sam dala predlog. user posted image

clock-img

07.05.2010, 21:52

clock-img

Anoniman

Evo ako je potrebno i ja se slazem! user posted image

clock-img

07.05.2010, 21:53

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Prevrtljiva je ljubav prema moderatorima user posted image user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

07.05.2010, 21:56

clock-img

Ellenica

pencil-img

763

Ja se takođe slažem.
Nije lepo nazivati ljude nepismenima zbog omanjih grešaka.
Tema bi trebala da bude korak u pozitivnom smeru
Tipa "Ako niste znali, sada ćete znati"
a ne pljuvanje po greškama drugih
kao da smo mi bezgrešni.
A moderatori ne moraju da se vole, ali moraju da se poštujuuser posted image

< Poruku je uredio Ellenica -- 7.5.2010 21:58:01 >

Veliki sam mamin dečak