cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pravopis

clock-img

14.06.2012, 10:33

clock-img

Anoniman

tuga user posted image

clock-img

14.06.2012, 10:41

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Jest da nije baš baš uz temu ali pade mi na pamet nešto što sam nedavno čula:

Could you translate me to the other page of the street?user posted image

Jutros sam videla članak o potrebnoj (ne)pismenosti đaka za polaganje ispita. Jednom rečju, sraaaamotaaa!! Pozatvarajmo onda škole, i "dovidžonja"..

clock-img

14.06.2012, 15:19

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: minavb

Ne čitaju lektiru, ne moraju da znaju pravopis, koriste se net jezikom... Kako će jednog dana izgledati razgovori i pisanje te dece?user posted image

Izgledace kao ovde u SAD. Ukinuce pisana slova iz skole, deca ce sve da polazu na testove i popunjavati kruzice a pisace svi kao nogom. Ja imam od oko 110 studenata samo jednog koji citko pise. Koristice sleng sve vise, pricace televizijski jezik iz trash emisija i komedija. Cirilica sigurno nece vise biti u modi. A ovako kao i ovaj post, niko se vise nece secati da imamo 30 slova.

< Poruku je uredio vukosava -- 14.6.2012 15:20:00 >

clock-img

14.06.2012, 15:22

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

zalosno. user posted image

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

05.09.2012, 22:20

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Mrzim kad neko napise sumlja umesto sumnja.user posted image

clock-img

05.09.2012, 22:29

clock-img

Nataša1

pencil-img

217

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ne čitaju lektiru, ne moraju da znaju pravopis, koriste se net jezikom... Kako će jednog dana izgledati razgovori i pisanje te dece?user posted image

Izgledace kao ovde u SAD. Ukinuce pisana slova iz skole, deca ce sve da polazu na testove i popunjavati kruzice a pisace svi kao nogom. Ja imam od oko 110 studenata samo jednog koji citko pise. Koristice sleng sve vise, pricace televizijski jezik iz trash emisija i komedija. Cirilica sigurno nece vise biti u modi. A ovako kao i ovaj post, niko se vise nece secati da imamo 30 slova.

Vukosava, zar su oni studenti fakulteta? Potpuno tragično! Znala sam da je veliki procenat funkcionalno nepismenih u SAD, ali toliko... user posted image

clock-img

05.09.2012, 23:27

clock-img

Anoniman

Zamislite ovakav pismeni rad:

smešan događaj
idem s ortakinjom i neki lik stane maše busu da stane.bus stane on ladno digne nogu na speneicu i veže pertlu.vozač O_o a lik one ladniji od leda. LOL

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.09.2012, 12:06

clock-img

Anoniman

Natasa, ne znam sta je to cudno, mislim da nije bas toliko bolja situacija ni kod nas. Znam za dosta primera ljudi koji su zavrsili fakultet, a ne znaju cak ni da se negacija pise odvojeno od glagola, a nesto teze ni da pomenemo.

clock-img

06.09.2012, 12:12

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: Tash

Zamislite ovakav pismeni rad:

smešan događaj
idem s ortakinjom i neki lik stane maše busu da stane.bus stane on ladno digne nogu na speneicu i veže pertlu.vozač O_o a lik one ladniji od leda. LOL

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ovo je carstvouser posted image kad porastem bicu saban

don't shit where you eat :))

clock-img

06.09.2012, 12:17

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

clock-img

06.09.2012, 17:42

clock-img

Celeste

pencil-img

85

IZVORNA PORUKA: anajid

Mrzim kad neko napise sumlja umesto sumnja.user posted image

e mislim da i mene ovo najvise nervira user posted image
verujem da svi ponegde gresimo al ovo su osnovne stvari user posted image

clock-img

06.09.2012, 18:30

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: Nataša1

IZVORNA PORUKA: vukosava

Vukosava, zar su oni studenti fakulteta? Potpuno tragično! Znala sam da je veliki procenat funkcionalno nepismenih u SAD, ali toliko... user posted image

Natasa, ukinuli su im da uce pisana slova u skoli. Ne zezam se. Vecina pise ko nogom jer je odrasla na kompjuterima, ocenjivana u skoli testovima.

clock-img

24.09.2012, 01:21

clock-img

Celeste

pencil-img

85

Jos me nervira kad neko kaze hvali umesto fali user posted image

clock-img

24.09.2012, 13:47

clock-img

mala_koala

pencil-img

166

Molila bih za pomoc. Elem treba da stampam diplomski ali sam u nedoumici kako pravilno da napisem naslov user posted image
Naslov je Boja, njena svojstva i simbolika kroz vreme
Ne znam da li smem da stavim zarez u naslovu...

clock-img

24.09.2012, 13:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30417

Ja mislim da mora zarez ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

24.09.2012, 13:53

clock-img

mala_koala

pencil-img

166

Hvala!

clock-img

24.09.2012, 13:59

clock-img

Anoniman

Moze i:
Boja: svojstva i simbolika

clock-img

24.09.2012, 14:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30417

Dobro je i ovo ksenino, a možda:

Boja - njena svojstva i simbolika kroz vreme

?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

24.09.2012, 14:40

clock-img

pandina

pencil-img

2039

Boja - svojstva i simbolika kroz vreme

ili

Svojstva i simbolika boje kroz vreme

clock-img

24.09.2012, 14:50

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

ovo drugo Svojstva i simbolika boje kroz vreme

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

24.09.2012, 15:13

clock-img

milenatea

pencil-img

1560

Najtuznije, najsmesnije je kada mi na poslu od direktora stigne mail u kom pise PODATCI, a u pitanju je velika kompanija. Prvi put mislim pogresio covek, ali vec par puta... dodje mi da mu u odgovoru napisem da gresiiiiiiiii
user posted image

Da li se kaze KOMITENT ILI KOMINTENT, ja mislim komitent

< Poruku je uredio milenatea -- 24.9.2012 15:16:51 >

clock-img

24.09.2012, 15:18

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Komitent, koliko ja znam.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.09.2012, 21:13

clock-img

branki*

pencil-img

20828

da,kaze se komitent.
meni se dopada boja-svojstvo i osobine kroz vreme
milenatea,pisu jos i TRENUTCI.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.09.2012, 21:55

clock-img

milenatea

pencil-img

1560

hehehehe da i na to sam nailazila user posted image

clock-img

07.10.2012, 01:12

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

E, jeste da malo kasnim, ali morali su da znaju pravopis. Opet novine pumpaju stvari. Medjutim, clanovi komisije su se slozili da nece deci oduzimati poene ako odgovor posle dve tacke napisu malim slovom, a u pitanju je zajednicka imenica. Po mom misljenju bilo je i nepravedno da deci oduzimaju poene na tome.
Inace, nastavnica klinca iz komsiluka ih je naucila da su sumnja i sumlja dubleti. Pa sta da se onda ocekuje od dece.user posted image