IZVORNA PORUKA: dunja RR
Ognjena svaka čast, uživala sam čitajući. Toliko si praktična da nema reči
Ti si primer da se se sve može kad '' se hoće!
Hvala Dunja
Ljudi često misle da sam frik a i ja sama ponekad mislim da preterujem, ali ipak uživam u svemu tome jer sam inače zaluđeni ekolog
Što se deterdženta tiče, najradije bih ga izbacila u potpunosti ali nikako da skupim hrabrosti tj. para da kupim onu kuglu za pranje veša. Živo me zanima da li funkcioniše.
Mama kukunka, potpuno se slažem za tečni deterdžent, nažalost trenutno mi je to skuplja opcija pa samo stavljam manje ovog praškastog i baš je kao što kažeš - opere se isto ako ne i bolje.
Kad smo kod iskuvavanja veša, znate li da na primer u Brazilu mašine za veš uopšte nemaju opciju iskuvavanja, tj. pranja na tako visokoj temperaturi? Pa eto, njima ništa ne fali
Da, još jedna stvar, kad imate bebi obično kupujete i najskuplje bebi vlažne maramice jer želite najbolje, a ja upravo radim obrnuto: kupim bukvalno najjeftinije i to 4-5 pakovanja, isperem ih u mašini (samo program za ispiranje), strpam u lavor i pustim da se osuše, leti na suncu zimi pored radijatora. Koristim ih tako što ih potopim u vodu i tako obrišem bebca. Zvuči komplikovano ali u stvari sve ovo traje 15 minuta a to radim jednom u mesec ipo dana. U vlažnim maramicama inače nema ama baš ničeg korisnog za bebe, a patronažna je bila oduševljena ovom idejom koja, naravno, nije moja ali sam je ja već usavršila