cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kucni budzet

clock-img

25.07.2011, 10:35

clock-img

Lilla

pencil-img

1289

Hm, kucni budzet... Trenutno donosimo platu i ja i mm u kucu, pa ne mogu da se pozalim, ali sve se vise pocinjem pitati kako cemo kasnije kad aBd dodje beba i kad ja budem primala nekih 300-400 e (razlika velika jer sad dobijem oko 1600 e). Onda cemo morati malo vise da ekonomisemo, a sa obzirom da ja i nisam bas ekonomicna (valjda jer sada ne moram toliko da mislim na to), mislim da nece ici kao podmazano.

Mi mjesecno odvajamo oko 700-800 e za racune (stan, tel, internet, struja). Od ostatka jedan dio odvojimo na stranu, i ostavimo oko 1000e za hranu i ostale troskove (moja kozmetika, odjeca, mm-ove cigare). Za hranu ode veliki dio toga jer oboje radimo i nismo kuci tako mnogo, pa ne jedemo cesto kuhano, vise gotovo i jela na brzinu. Nekad jedemo i vani. Desi se nekad da zaskripa pa onda potegnemo za stek, ali ne tako cesto.

Mozda ove sume izgledaju malo cudno, ali za ove prostore nisu neobicne.

Vidjeh da se pominje prasak, ja sam od februara potrosila 9 kg praska i prosle sedmice kupila ariel negdje oko 5 kg (cini mi se 4,8 kg ili nesto tako). A omeksivac, hm, L omeksivaca (tacnije 750 ml) mi moze biti za 5-6 masina, a toliko operem za jedan dan u veseraju (zakazujem vrijeme svake dvije sedmice), a jednom ili dva puta sedmicno perem kuci (ono sto ne moze da ceka).

Vidjet cemo kako ce biti kad beban stigne user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

clock-img

25.07.2011, 10:48

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jesu li poskupele pljuge?

Evo rešenja Elektronska cigareta

clock-img

25.07.2011, 10:50

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image luda si

clock-img

25.07.2011, 10:56

clock-img

Anoniman

Kakvi smo baksuzi, nama će i tim elektronskim cigarama da dignu cenu 100% user posted image

clock-img

25.07.2011, 10:58

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

IZVORNA PORUKA: Lilla

Hm, kucni budzet... Trenutno donosimo platu i ja i mm u kucu, pa ne mogu da se pozalim, ali sve se vise pocinjem pitati kako cemo kasnije kad aBd dodje beba i kad ja budem primala nekih 300-400 e (razlika velika jer sad dobijem oko 1600 e).

A zašto će ti se toliko smanjiti? Živiš u Srbiji?

clock-img

25.07.2011, 11:06

clock-img

Anoniman

Pošto nemam nekog mudrog rešenja da seu Srbiji opskrbim svim potrebnim stvarima za razuman novac, a da stvari budu kvalitetne - ja sam se dogovrila sa rodbinom u inostranstvu da ja njima dam, recimo, 100e a da mi oni kupe šta mi treba. Obzirom da meni tetka za 100e donese 5 kofera garderobe - isplati se. Tamo jakna za dete, debela, zimska (postavila sam davno slike u "dečjoj garderobi") košta od 5 do 15 funti, da biraš, a to je oko 600-1800 dinara. Bodići, po pet u kompletu, su po par funti, tako je isto i za trenerkice i ostalo. Muški duksevi 3 funte, ženski isto, ma da ne nabrajam. Tako se snalazim, em dobijem kvalitetne stvari, em za male novce.

Inače, mene je, iskreno, strah da sad oderem karticu za 1000 evra da bi otišli na more, mada bih mogla, limit mi dozvoljava, ali mi je to nekako strašno. Te pare ipak NISU MOJE, mislim, jesu, ali to je kao da unapred sebe uvaljujem u go*na da bi se baškarila 10 dana pod palmama. Naravno, ko ima mogućnosti i organizuje se dobro - sasvim sam ok s tim, ja govorim da ja ne smem jer volim da imam što manje opterećujućih stvari, troškova, čak i kada je mm bio bez posla a krpili smo se jedva, nama su svi računi uvek bili plaćeni na vreme, kirija nije kasnila ni dan, jednostavno, ne volim da dugujem, čak mislim da se ne bih mogla ni opustiti na moru kad bih znala da me čeka prazan buđelar kad se vratim kući.

< Poruku je uredio BubaMira -- 25.7.2011 11:08:29 >

clock-img

25.07.2011, 15:00

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ni ja nisam za to da se dižu krediti za ljetovanja i kojekakve gluposti. I obično ljudi koji imaju i mogu pričaju ja ne bih ovo ja ne bih ono. Pa ne bih ni ja da ne moram. Ne mislim ići na more i provoditi se kao neki milioner već idem da se odmorim. I za to mi ne treba 1000 e, već najviše 300-400. A to mogu itekako podnijeti ako će to usrećiti moju djecu i učiniti njihovom zdravlju uslugu. I ja ću to banci vratit, jer banku boli d..e, jer mi svaki mjesec uzimaju kamatu na taj limit.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

25.07.2011, 16:24

clock-img

bebać

pencil-img

2235

IZVORNA PORUKA: majathegreat

Jesu li poskupele pljuge?

Evo rešenja Elektronska cigareta

kod nas u Bosni vazda poskupljuju, ja pušim slims dnevno kutiju i ona je 1,5 eura....m puši 2 kutije dnevno to je 2,5 eura dnevno....treba nam 4 eura dnevno za cigarete, a mjesecno 120 eura.....to je pola ' normalne' plate u BiH, za cigare

Čim ovo stavim na papir odmah mi je loše, tako da ja i ne vodim Bog zna šta računa o budžetu....jer mi je odmah loše koliko nam novca ode na stvari bez kojih se možeuser posted image

A dje ostalo, kafice i pićenca...recimo isto nepotrebni, ali eto....ni ja 'ne mogu' bez togauser posted image user posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

25.07.2011, 16:41

clock-img

meyo

pencil-img

1737

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nadja, kako ti jedan prašak od 5kg traje celu godinu? user posted image

i meni traje isto, doduše mislim da je onaj 9kg, ali mi traje preko godinu...

kako Vam traje prasak toliko???
Meni 5 kg. tacno mjesec dana... pogotovo kad je dete tu ili beba... a imam tacnu mjericu koliko praska da sipam??

clock-img

25.07.2011, 16:46

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

IZVORNA PORUKA: meyo

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Nadja, kako ti jedan prašak od 5kg traje celu godinu? user posted image

i meni traje isto, doduše mislim da je onaj 9kg, ali mi traje preko godinu...

kako Vam traje prasak toliko???
Meni 5 kg. tacno mjesec dana... pogotovo kad je dete tu ili beba... a imam tacnu mjericu koliko praska da sipam??

Nemam decu, sami smo nas dvoje, nemam potrebe za čestim uključivanjem mašine. Ranije sam stavljala više praškai uvek je ostajalo praška po vešu. Otkada sam smanjila, sve je čisto, isprano (ne moram da uključujem dodatno ispiranje) a prašak dugo traje.

clock-img

25.07.2011, 16:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Dunja, i mm i ja smo sami, pa minimum tri, četiri puta nedeljno uključim mašinu, tu ne računam pranje posteljine vikendom. Izgleda da nismo ekonomični user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.07.2011, 17:00

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Moja zaova uključuje 2-3 puta dnevno a živi sa svekrom i svekrvom, njih troje sami. Svako po svojoj želji i potrebi. Mada ja nju nikako ne mogu da razumem. Non stop im zapušena septička od tolike vode i svekar se stalno žali na ćerku ali ne može joj ništa.

< Poruku je uredio dunja RR -- 25.7.2011 17:04:27 >

clock-img

25.07.2011, 17:02

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Uh, bezveze..

Ja ne volim da mi je puna korpa pa zato često uključujem mašinu. Ne čekam da se nakupi, uključim i kad je do pola puna(ili prazna user posted image ). A peškire bih mogla svaki drugi dan prati, nemilosrdno ih trošimo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.07.2011, 17:04

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pametno razmisljas Bubo, to za karticu.  Ja se trudim da ne kupujem nista za cega kes ne bih imala.  Tako da i ako uzmem na karticu, odplatim sledeci mesec i tako u krug.  Neke vece stvari smo kupovali na karticu, ali su ovde bili povoljni dilovi tipa: 12 meseci bez kamate, pa podelis i otplatis u roku od 12 meseci (tipa namestaj, televizor itd. ), ali ako nemam kes za neke cipele ili odecu, ne kupujem.

clock-img

25.07.2011, 17:05

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image  slog bi te udario da vidis moju korpu, ne da je puna, nego se "preliva".  Pesikre koristimo vise od jedanput, lepo se okace, osuse, ipak smo cisti kad se brisemo, pa idem po toj logiciuser posted image   tako da peskiri nekoliko puta nedeljno (ovi za ruke cesce), a posteljinu menjam svakih 7 dana.

Uh, bezveze..

Ja ne volim da mi je puna korpa pa zato često uključujem mašinu. Ne čekam da se nakupi, uključim i kad je do pola puna(ili prazna user posted image ). A peškire bih mogla svaki drugi dan prati, nemilosrdno ih trošimo.

clock-img

25.07.2011, 17:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Pametno razmisljas Bubo, to za karticu.  Ja se trudim da ne kupujem nista za cega kes ne bih imala.  Tako da i ako uzmem na karticu, odplatim sledeci mesec i tako u krug.  Neke vece stvari smo kupovali na karticu, ali su ovde bili povoljni dilovi tipa: 12 meseci bez kamate, pa podelis i otplatis u roku od 12 meseci (tipa namestaj, televizor itd. ), ali ako nemam kes za neke cipele ili odecu, ne kupujem.

Za to imam Merkator Pika karticu. Ko može, nek je uzme, tj podnese zahtev za nju, sve sem hrane i hemije što se kupi na nju a preko 6 000 dinara je - ide na 4 rate bez kamate. Rate su identične. ja sam tako kupila mikrotalasnu, kameru, TV... Sad ću kupiti mami lap top. Tv, kamera i sve skuplje ide na 12 meseci a ja mislim da može i na više, bez kamate, ako je suma veća. Kamera je recimo oko 16 000, na 12 rata je nisam ni osetila.

Za nameštaj služe čekovi. user posted image Tako sam kupila ugaonu garnituru. Prekrojiš se, pa vidiš kad ti šta leže od rata, kad koji kredit ističe i tako...

clock-img

25.07.2011, 17:13

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Bas tako....ako covek pametno ne razmislja moze da se slika sto se tice novca, uvek se mora gledati i planirati unapred...moja drugarica je tako uzela namestaj na 12 meseci, nije dobro izracunala pa nije sve otplatila u roku, i naravno, onda ti nalupaju kamate i za tih 12 meseci i za svaki naredni dok ne otplatis sve...uzas.

clock-img

25.07.2011, 17:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Gledajući situaciju na našim prostorima ja nikada ne bi otišla na ljetovanje da se moram zadužiti, zato što mi je ljetovanje luksuz, to nije nešto za što se trebam zaduživati, ako nemam jedne godine novaca za ljetovanje, pa Bože moj biće iduće a ne da poslije otkidam od nečega drugog da bi vratila dug.
To je moje mišljenje, imam neke proritete i uvijek moram imati  za NDB bolesti ili neke hitne situacije.

Ako ti je letovanje nešto što može odložiti bolest ili je pak izlečiti (što slučaj kod Marka koji doživeo neverovatno poboljšanje nakon prvog letovanja), zadužila bi se. user posted image

I ja, recimo, garderobu (ako kupujem u Srbiji), gledam da kupujem u radnjama gde mogu da kupim master card-om na 3-6 rata bez kamate.

clock-img

25.07.2011, 17:30

clock-img

Anoniman

Tash, jesi li ti na porodiljskom ili si nezaposlena? Sorry, zaboravila sam. user posted image

clock-img

25.07.2011, 17:31

clock-img

Anoniman

Tash, jesi li ti na porodiljskom ili si nezaposlena? Sorry, zaboravila sam. user posted image

Porodiljskom, tata me prijavio. Još ovaj mesec, a onda ću da se upucam u čelo.

clock-img

25.07.2011, 17:35

clock-img

Anoniman

31.12.2009. sam proglašena za tehnološki, a 10.01.2010. sam saznala da sam trudna. Nisam ni htela da tražim posao, ko bi me trudnu zaposlio? Pa sam šljakala za tatu, glumila potrčka. 

clock-img

25.07.2011, 17:35

clock-img

Anoniman

Što? Jesi li primljena za stalno?

I koja je fora sa ratama za Master, ja kad god sam kupovala nije bilo na rate nego ti "skinu" sav iznos ali odbijaju 5% od iznosa kao ratu. user posted image

clock-img

25.07.2011, 17:38

clock-img

Anoniman

Ja uvek kažem "Na 3 rate", (ili 6, to zavisi od iznosa dal možeš na 6), i onda mi stiže na 3 rate. Tačno vidim na izveštaju, obračunaju mi trećinu cene, pa tako 3x.

Dal sam kod tate za stalno? user posted image user posted image Ne bih da radim kod tate.
Ističe mi porodiljsko sledeći mesec.

clock-img

25.07.2011, 17:50

clock-img

Anoniman

Otkud znam, nisam skontala gde te je prijavio, nebitno, sad mozgam o ovom Masteru i ratama...

clock-img

25.07.2011, 17:51

clock-img

Anoniman

Ma opušteno. user posted image
Meni se zaista na izveštaju vidi da su rate, ali moraš to prodavačici da naglasiš.