cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kucni budzet

clock-img

20.07.2011, 10:08

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Nema boljeg razloga, posle zdravlja naravno.
Znam da mogu jer sam ostavljala vec i nisam pusila 2 godine a onda se opet vratila na staro. Uostalom svako moze samo treba jaka volja.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

20.07.2011, 10:14

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: viking RR

Gagana, ne znam da li sam dobro čula (pošto ne pušim) ali mislim da su juče poskupele cigarete...

Ja nisam u toku, ovih dana nisam ni pustala TV, a cigarete ne kupujemo svakodnevno, kupimo po boks-dva i to nam traje par dana.
Znam da se pricalo da ce se akcize na cigarete drasticno povecati radi uskladjivanja cena sa EU.

clock-img

20.07.2011, 11:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ti si se gagana bar potrudila da izračunaš, eto ti poticajauser posted image
Drugi ne žele ni da razmišljaju koliko troše na cigarete a sve drugo im je skupouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.07.2011, 11:08

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Kazem ja mom muzu "Ako me cujes da se nekad zalim kako je skupa hrana, pelene ili tako nesto, slobodno mi udari cvrgu i kazi da ostavim cigare" user posted image

clock-img

24.07.2011, 22:57

clock-img

Anoniman

Jesu li poskupele pljuge?

clock-img

24.07.2011, 23:02

clock-img

Anoniman

Nisu. Od prvog idu 100% kako sam čula

clock-img

24.07.2011, 23:03

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ja sam bivši strastveni pušač i jako bi mi bilo drago da poskupi alkohol i cigare, a da se smanje cijene hrane. Na pljugu sam trošila oko 50 eura mjesečno, skoro. A sad to trošim na pelene user posted image .
I živimo od limita iz banke.user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

24.07.2011, 23:04

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Tasho i ostali pušači, izvinite molim vas. user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

24.07.2011, 23:06

clock-img

Anoniman

Ma ja sam stoka, pušiću i da odu 1000%... 

clock-img

24.07.2011, 23:07

clock-img

Anoniman

E ako mi je išta drago to mi je drago što nemam (više) te minuse i ostalo. Imam one kreditne kartice sa dovoljno nula raspoloživih i baš mi je drago što sam na njima dužna samo onoliko koliko mogu da nadoknadim u roku od odma.

clock-img

24.07.2011, 23:20

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ma joj Bubo, taman se "oporavim i dovedem se na "nulu", desi se nešto i hajmo ponovo. Sad sam se naplaćala nekih doktora i raznih kontrola i preparata da ej to više smiješno. Još i oko auta nekih izdataka, ma hajde. Da mi hoće mm početi raditi ja bih oživjela. Ovoga mi je više puna kapa. Evo i sada sam potrošila cijeli limit i čekam platu da ga nadoknadim i krenem ponovo, jer ne može drugačije dok ne dođe još neka lova u kuću.

clock-img

24.07.2011, 23:24

clock-img

Anoniman

Znam, tako to ide, uvek nešto iskrsne, pa i ja sam do skoro bila u debelom minusu, isto frka, mm bez posla, ali sam dobila neke pare pa to uplatila i ugasila minus, anulirala šta se moglo...

clock-img

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ja sad vraćam tri plate (refundacije od države) za kreditnu karticu. A to kad vratim ostaje mi kredit x2 i za mm i za mene onaj subvencionisani još dve godine. ccc... Ali, ok, renovirali smo pola stana. Mada kad otplatimo taj ulećemo u novi za drugu polovinu stana. Pa valjda ćemo se za nekih 5-6 godina skrasiti. Ah da, zaboravih da i još 15 godina imam stambeni kredit. Ja ustvari živim na kredit.

clock-img

clock-img

Anoniman

Ja imam oooogroman dug na masteru, i jela sam se danima, a onda sam odlučila ovako:
- bitno mi je da deca idu još jednom ovo leto na more
- bitno mi je da proslavim Markov rođendan (Lukin proslavismo nedavno)
E, kad to prođe, onda dolazi na red "obući decu za zimu", ali pre toga hoću da se otplati deo duga. MM je napokon otplatio pušing za kola, te bismo sa tim parama za par meseci mogli pokriti dug. Ali, to s jeseni, posle Markovog rođusa. Ne mogu da se nerviram. Neka su oni meni živi i zdravi, a ovo ćemo pokriti. Vreme je i da počnem da tražim posao.

clock-img

24.07.2011, 23:28

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ah, bravo Tash! I mi smo bili na moru 20 dana, slavili prvi rođus sa sve tamburama, živimo, pa makar i na kredit.user posted image

clock-img

24.07.2011, 23:30

clock-img

Anoniman

Ma, zakucavali smo karticu i pre, i onda je ostavimo kod kuće na koji mesec, i otplatimo, pa opet. Šta ćeš, tako je to. 

clock-img

24.07.2011, 23:42

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ma tako žive svi koji nisu bezobrazno bogati. Šta da se radi. Bolje i to nego da nemamo ništa. I pored toga, palniramo, aBd, djecu voditi na more krajem avgusta. Ma kad je bal nek je maskenbal.

< Poruku je uredio snješka -- 24.7.2011 23:43:27 >

clock-img

25.07.2011, 09:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Gledajući situaciju na našim prostorima ja nikada ne bi otišla na ljetovanje da se moram zadužiti, zato što mi je ljetovanje luksuz, to nije nešto za što se trebam zaduživati, ako nemam jedne godine novaca za ljetovanje, pa Bože moj biće iduće a ne da poslije otkidam od nečega drugog da bi vratila dug.
To je moje mišljenje, imam neke proritete i uvijek moram imati  za NDB bolesti ili neke hitne situacije.

Inače ne živim na dug, što kaže poslovica pokrijem se koliko mi je dug jorgan, jedino bi posudila novac u slučaju bolesti nikako drugačije.

clock-img

25.07.2011, 09:31

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Lu, potpisujem sve što si rekla. Ne shvatam ljude koji podignu kredit da bi otišli na letovanje.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.07.2011, 09:34

clock-img

Anoniman

Isto tako i ja razmišljam Lu user posted image Recimo bilo bi poželjno da odemo na more i zbog mm koji ima astmu i zbog malog što je imao muku sa krajnicima, ali stvarno smo tanki, i još nam kreće kredit za auto od septembra user posted image A auto smo morali uzeti, pošto je stari bio u katastrofalnom stanju, a mm radi sa autom (treba mu da bi stigao na sva odredišta svog posla)... Mm još uvek gaji neke nade da ćemo krajem avgusta do mora, ali ja sve nešto sumnjam. Treba dočekati zimu, pa grejanje, pa nova garderoba, a kako sve to ako puknemo 600-700 EUR na deset dana???

clock-img

25.07.2011, 09:39

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Imamo prijatelje koji svako letovanje uzimaju kredit. I to ne idu na obicna mesta. Ove godine su isli na Karibe. Njihova primanja su do 2.000 evra ukupno. I nije mi jasno zasto uzimaju kredit kad su im dobra primanja. Ne volim da se za uzivanja uzima kredit.
Kad nemamo para za nesto stisnemo se do sledece plate. A, provlacenje kartice koristim samo ako treba nesto hitno za dete.

clock-img

25.07.2011, 10:00

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

A ja mislim da kredit baš treba da služi za tako nešto što ne možeš da priuštiš inače. Ja nemam štek ni za hitne slučajeve, ali imam potraživanja, što poslovno, što privatno. Ako ni na to ne mogu da se oslonim, ono bar uvek imam prijatelje. Nemojte me pogrešno shvatiti, ja uopšte nisam od onih koji traže usluge, čak ni ne pamtim da li sam od nekog nešto ikad i tražila, a od mene konstantno ili pozajmljuju keš ili činim kojekakve druge usluge. Možda zato i nemam štekuser posted image  Inače, zbog toga smo i pozajmili od banke, a ne od prijatelja, jer ja ne volim da budem dužna drugom. Banka naprotiv se time bavi i ona zarađuje od mog duga i ja svoj dug platim i to debelo. Imamo različite prioritete i sve ja to poštujem, za dete uvek imamo sve, a muž i ja što se nas tiče ići ćemo otrcani, ali putovati ćemo svakako i provesti se bar par puta godišnje onako za sve pare. Primanja su nam solidna, radim privatno, pa kako koji mesec naplatim uslige tako imamo i para. Gledam da poplaćam račune, kredite na vreme, a i ako ne stignem, stisnuće se informatika koji mesec..

clock-img

25.07.2011, 10:05

clock-img

Anoniman

Verovatno stav o uzimanju pozajmice i kredita zavisi i od mogućnosti da ih vratimo...
Mi trenutno stojimo jaaaakkkkooo tanko, moj posao visi o koncu, i jedva imamo za pelene u toku meseca user posted image Mislim da se ne bih dodatno zaduživala, kad znam da mi je i bez tih rata kredita teško....
Da imam bolja primanja, verovatno bih se i lakše opredelila za podizanje dodatnih sredstava, ali ovako....

clock-img

25.07.2011, 10:14

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Naravno, ipak svi imamo neku računicu. Međutim strašno me iznervira kad vidim nekog ko se čitav život grebe za sve, ne ide na letovanja, ni u kakve provode, a onda odjednom kupi nov auto. Poznajem par takvih.

clock-img

25.07.2011, 10:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: n i n a

Verovatno stav o uzimanju pozajmice i kredita zavisi i od mogućnosti da ih vratimo...

Ima tu i stvar navike... gledajući ljude oko sebe, nekima nije bitno što taj dug neće vratiti ni za 5 rokova, odnosno dok im banka toleriše ili osobe od kojih posuđuju.
Ja imam dobra primanja ali  meni je to stvar principa - ne posuđivati novac od drugih i ne zaduživati se u banci bespotrebno.
Zadnji put se mm zadužio prije desetak godina kada mu je trebalo nešto u vezi posla i to se naravno isplatilouser posted image