cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kucni budzet

clock-img

20.05.2011, 13:53

clock-img

jabudic

pencil-img

5894

Mi se svake zime grijemo samo na klimi... Bojler nam je stalno ukljucen, svaki dan ukljucim makar jednom ves masinu, nekad i po dva puta... Zimi vise ukljucujemo sporet, tj. pecemo u rerni, i racun nam bude 60-80€... S tim sto kod nas uveliko kradu, bilo je da nismo kuci 15 dana, i stigne nam racun 60€...

clock-img

09.06.2011, 12:48

clock-img

Mala Loojka

pencil-img

258

Nama za maj struja stigla 2600, a nemamo ono heftina-skupauser posted image

clock-img

13.06.2011, 22:47

clock-img

Anoniman

Može jedno pitanje, pošto smo mm i ja vodili polemiku neki dan i to usred marketa user posted image
Imate ograničen budžet za kupovinu i spisak koji se jedva uklapa u vaš novčanik, ni detetu ne uzmete keksić ili jabuke (pošto su sad skupe k'o oko!!!), ali mm se pije Coca Cola user posted image !!! Uzjogunio se k'o malo dete, a ja se nabeđujem kako sad nemamo para, kupićemo od 15. kad bude drugi deo plate bla-bla-bla... Nije da nismo imali za tu pišljivu Colu, ali to je bila subota, a do 15. još 4 dana ....
Uffffff!!! Kako vi sklapate dogovor oko ovakvih stvari? Meni je toliko normalno da odložim neke lične hirove ako stiskamo kaiš za hleb i mleko do sledećeg primanja... Jesu li to preterivanja? I pogotovo kad imaš malo dete???

clock-img

13.06.2011, 22:57

clock-img

Brana

pencil-img

4456

Nina u pravu si,dete je na prvom mestu i njegove potrebe,naravno ne treba zanemariti svoje potrebe i svog partnera ali izmedju keksa za dete i Coca-Cole,naravno da je prece uzeti detetu keks,a sto ti kazes od sl.dela plate neka uzme sebi sta zeli...
Kod nas to funkcionise po principu prvo kupiti ono osnovno sto nam treba,kozmetika za dete,odeca,obuca za dete,hrana..a ono sto ostane raspolazemo na nas dvoje i racune...Naravno zajednicki budzet nema podele na moje-tvoje.

< Poruku je uredio Brana -- 13.6.2011 23:03:39 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

13.06.2011, 23:02

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

nina i nama su detetove potrebe na prvom mestu mada i mm ima tako neke hirove da mu se pije sok,jede mu se nesto slatko,pogoto ovo slatko.Ali i sam je svestan nase sitacije pa kad i sam vidi da nemam para trentno da kupim jafu a sutra na primer detetu treba da kupim mleko on odmah odustane.
Vise sam ja stedljiva,on nekako zivi od danas za sutra mada ima situacija i kojima se ponasa zrelije od mene.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

13.06.2011, 23:07

clock-img

Anoniman

Ma i naš je budžet 100 zajednički, nego mi se nekad čini da ne razmišlja do kraja realno...
Ali ja mislim da je to prosto stvar navike u njegovom slučaju. Njegovi su uvek imali, i nikad nije bio u situaciji da mu neko kaže- nemamo sad za sladoled, ili kupićemo patike sledeći mesec... Tako da je malko možda i razmažen user posted image
Bilo mi je jako neprijatno u marketu što se raspravljamo oko takve gluposti, a još je gore što je digao nos i nije hteo da priča samnom narednih sat vremena user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:12

clock-img

Brana

pencil-img

4456

IZVORNA PORUKA: n i n a

Ma i naš je budžet 100 zajednički, nego mi se nekad čini da ne razmišlja do kraja realno...
Ali ja mislim da je to prosto stvar navike u njegovom slučaju. Njegovi su uvek imali, i nikad nije bio u situaciji da mu neko kaže- nemamo sad za sladoled, ili kupićemo patike sledeći mesec... Tako da je malko možda i razmažen user posted image
Bilo mi je jako neprijatno u marketu što se raspravljamo oko takve gluposti, a još je gore što je digao nos i nije hteo da priča samnom narednih sat vremena user posted image

Verovatno je tako, ali navicice se...procice ga to...user posted image
Uzasno je to kada ti neko trazi nesto,a ti nemas da kupis...Kada su nam plate smesno niske na danasnji standard..user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:13

clock-img

zoća

pencil-img

1957

čitam ove vaše postove,sve se svodi na isto ništa tu nije jeziv potrošač i što jeste kratko se koristi.LJudi za naše uslove struja je jako skupa.Možemo da se zanosimo i sa gašenjem sijalica,bojlera ima uštede ne poričem ali znatne ne baš.Tako da nam jedino stoji da se vratimo par vekova unazad i dobroj staroj romantici uz svećeuser posted image user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:18

clock-img

Brana

pencil-img

4456

zoco slazem seuser posted image ,ili da uzmemo baterijske lampe uveceuser posted image

< Poruku je uredio Brana -- 13.6.2011 23:19:26 >

clock-img

13.06.2011, 23:19

clock-img

Anoniman

Ne ne - sveća!!! Baterije su skuplje od voska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:21

clock-img

Brana

pencil-img

4456

IZVORNA PORUKA: n i n a

Ne ne - sveća!!! Baterije su skuplje od voska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image ali se vosak brze trosi a manje osvetljavauser posted image user posted image user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:22

clock-img

zoća

pencil-img

1957

baterije opterećuju kućni budžet a sveće možeš i sam da napraviš odnosno da koristiš više puta,konac je jeftin za fitilj.A,šta je ekonomijauser posted image user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:27

clock-img

Brana

pencil-img

4456

IZVORNA PORUKA: zoća

baterije opterećuju kućni budžet a sveće možeš i sam da napraviš odnosno da koristiš više puta,konac je jeftin za fitilj.A,šta je ekonomijauser posted image user posted image

skidam ti kapuuser posted image user posted image user posted image onda ipak sveca pobedjuje...user posted image

clock-img

13.06.2011, 23:38

clock-img

zoća

pencil-img

1957

user posted image user posted image

clock-img

18.07.2011, 16:16

clock-img

Nadja

pencil-img

90

Nas buzet je 400 eur mesecno, 100 ode na racune, + jos 10 e na mobilne(otprilke po 5e), + markice oko 35e, odrzavanje zgrade + 5...tako da je to ukupno oko 150,

oko 160 do 180 e ode na hranu i hemiju ako je kupujem...uglavnom potrosnju racunam na godisnejm nivou u procentima a nesto redje na mesecnom ali evo oprilike mesecne....
tolet papir i tako to 20eur izadje 200

hemija

Hemija mi traje dugo pa je racunam na godisnjem nivou jedan prasak od 5kg mi je dovoljan za skoro celu godinu pa sam odlucila da uzimam onaj u kartoncicu od 100 din jer onda mogu da uzmem i neki skuplji a ne Rubel(ostavlja fleke po crnom vesu), omkesivac mi brze ide 2l za dva meseca nekad mozda uspem da razvucem duze, ostale mr mucsulo i te slicne stvari za kamenac i staklo, pronto uzimm godisnje (stan detaljno cistim nedeljno) po jednu bocu. Maramice za namestaj i pod uzimam (obozavam ih sve usijaju) - na 3 do 4 meseca oko 200din odkako koristim usisvac sve je lakse. Masinu koritim oko 2 puta nedeljno posle 12h jer je stuja jeftinija, bojler cesto zaboravim da ukljucim preko noci pa sa sa njim i kuvanjem luksuziram preko dana i ako ne bi trebalo, sada mi je u stanu 36c pa sam morala da trosim i klimu da spustim na 29...
hrana
Nekada sam isla u Tempo i Metro ali posto sada menjam dva prevoza muka mi je da sa po 5kg putujem nazad dobijem upalu misica i sl, pa tu verovatno gubim novac, koliko god da sam racionalna nemogu u svemu da budem prakticna, ocu i da uzivam malo, kupujem na pijaci i u Maksiju.
Jednom u 6 meseci kupujem litar ulja od grodzice to mi je pored kafe (koju nemogu jos da ostavim) veci izdatak, nes kupujem na 2,3 meseca. Kad potorsim pijem inka kafu jer je zdravija (nema kofeina i nije diuretik i ne izbacuje kalcijum).

Integralni pirianc 1kg nedeljno, uglavnom njega dorucukujem, Scotty parabolied pirianc (80%ocuvanih hranljivih materija) jednom mesecno, trosim na paradajiz sos jer malko zdraviji od kecapa oko 100 din nedeljno, (njega i trunku fete i origna dodajem u pirianc da bude bolji ukus).

Od gresnih stvari ponekad kupim sladoled od 50 din ili bruskete(njih obozavam ali imaju oko 450kalorija i oko 4,5 grama soli koliko se secam), za mm grisine sa kikirikijem.
Sok volim samo nektar, tu sam jako probirljiva, pre sam volela nekst ali su ga mnogo zasladili, kad imam novca kupujem sok 250 din u zdravoj hrani kao prirodan, nekad sam i cedila (ali mora da se popije odmah ili se ukiseli), posto su vec sokovi puni vestacke hemije, malog procenta susenog voca i secera, pijem ga pola case dnevno, ili u casici od rakije, uglavnom se trudim manje jer goje (kada sam bila mladja pila sam 1l dnevno). Gazirano ne pijem. Alkohol takodje. Ne pusim.

Od mesa spremam samo pilece belo file, jednom nedeljno. Od sira kupujem fetu (i ako ima mnogo masti) 250gr mesecno, ona mi je greh. Pecurke nedeljno 1 kg. Paradajiz 2kg nedeljno.
Ostalo povrce koje je u sezoni takodje spremam nedeljno grasak, boraniju, spanac, tikvice...(jos uvek ucim da kuvam sva jela)...
Helb uzimam kad se setim (jer ne valja jesti belo brasno, so, beli secer znate ono tri bele smrti i tako to, a oreginalni hleb bez kvasca mi je grozan i gorak), tako da hleb kupujem otprilke dva puta nedeljno da se ne bi gojili(moj mm ima 100kg jeste visok ali mora mnogo da pazi jer mu se lepi ko zna koliko bi trosili da sme da jede sta hoce) a i tad ostane hleba...

Cokolada samo crna bar 70% kaka dve nedeljno, sporije se jede a bar je malo zdrava za srce.

Dalje cesto kupujemo mleko i juogurt, mleko jedem sa muslijem ali onim koji ne goji ne cokoladnim vec sa zitaricama, ako moze bez kuruznih pahuljica, suvo grodje ubacim za ukus.

Dalje voce redje kupujem jer dobijam od svekrve, ona nam puno pomaze dva puta mesecno donese, voca, jaja, ribe, rucka, jedan vikend rucamo kod mojih, jedan njegovi donesu pa tada ne spremam nista...

Med i zuti secer kao i brasno kupujem godisnje(otrpilike).

Generalno volim zdravu hranu, imam devizu kad vec goji onda da bude kvalitetno tj. zdravo gojenje, citam deklaracije, konbinujem gledam da bude zastupljeno i voce i povrce i zitarice i nemasno meso...na hrani samo stedim sto se tice kolicine jer sam se u prvoj godini braka ugojila cak 5 kg pa sada polako mesec, po mesec vracam na staro...

Ostane po 50 e meni i mm...
Ja mojih 50 stedim kad mogu ali svaki drugi mesec mi treba za lepotu tako ja to zovem stavka lepotauser posted image
farba 10eur(iz apoteke) na dva meseca i redje od kako ne idem u boje mnogo drugacije od moje, frizer jednom u 4 meseca 10 eur...sama je stavim farbu ali me frizer ipak lepse osisa pa sam odlucila da izdvajam i za to....krema 15 eur jednom u 3 do 6 meseci zavisi u kakvom mi je stanju lice, imam neke probleme pa ma koliko da se trudim da predjem na jeftinu kozmetiku Avene mi uvek najbolje sredi sve a nije ni malo jeftin...
Bar 10 eur potrosim na izalske sa drugaricama i kafe...sad mi se bas ide na Adu ili bazen....tako da od tih 50eur retko ostane vise 10, najvise ustedim zimi jer tada nigde ne idem, ovako non stop sam po gradu pa padam u iskusenja, odeca, ves, kozmetika, jos uvek obanavljam gredrobu jer sam shvatila da vise nikad necu imati kg kao pre deset godina i da je posle 8 godina doslo vreme za osvezenje pre sam nosila 36, a sad 38 i 40 broj pa kad kupim nesto u svojoj velicini jos bolje izgledamuser posted image nigde ne kipi, zato jos uvek trosim na to i ako ne bi trebalo do kraja godine cu sve obnoviti sa basic items. Mada cuvam staru odecu, mastam poneakd da u slucaju da ikad smrsam, kao dok sam studirala, udjem ponovo u te stvari...ali tada sma se vise nervirala pa nisam mogla da jedem sad sam uvek raspolozena za klopu.
Moj mm ugalvnom uskace za te potpravke, stvari za stan(nismo jos svesredili), knjige i sl... jer on svoj deo pazljivije razlozi nema zaletanja za odecu kao ja, pa cesto opet uzmem od njega kad ostanem i pored sve moje zelje za ekonomisanjem bez dinara par dana pred kraj meseca....

Kad mogu ja ostavim to za put, ali uvek nesto iskrsne ne planirano, popravka, rodjendani, lekar....

clock-img

18.07.2011, 16:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Nadja mila slični su nam trškovi:)

Imaš decu?

clock-img

18.07.2011, 16:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Nadja, kako ti jedan prašak od 5kg traje celu godinu? user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.07.2011, 16:35

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

... i 2 L omeksivaca na 2 meseca??????? KAKO??????

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

18.07.2011, 16:36

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nadja, kako ti jedan prašak od 5kg traje celu godinu? user posted image

i meni traje isto, doduše mislim da je onaj 9kg, ali mi traje preko godinu...

clock-img

18.07.2011, 16:38

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

IZVORNA PORUKA: jovana j

... i 2 L omeksivaca na 2 meseca??????? KAKO??????

meni traje i duže, ne stavljam ga uvek. trudim se da sa što manje hemije imam dodira. praška stavljam malo i uvek mi se bolje opere veš nego ranije kada sam stavljala više i ostajali tragovi.

clock-img

18.07.2011, 16:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Iskreno, nemam pojma koliko meni traje ali sam sigurna da godišnje kupim prašak barem 2 puta, možda i više. Mada ja kombinujem i tečni prašak ali pošto on nije dobar za mašinu onda koristim i jedan i drugi.
Omekšivač mi je ranije trajao za 5,6 pranja, pa sam konačno shvatila da je to koncentrat i da preterujem. Sada merim 1 čep - 1 pranje.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.07.2011, 16:43

clock-img

Anoniman

Zasto tecni prasak nije dobar za masinu. Ja sad kupujem samo taj

clock-img

18.07.2011, 16:44

clock-img

Nadja

pencil-img

90

Moj buzet je zadnje godine manji nego inace jer dobijam manje poslova, salim se sa mm imam ljubav sada i sve je super a nemam srece sa parama.
Nemam dece ali valjda cu se snaci kad ga budem imalauser posted image odlucila sam da se opustim i ne pazim pa ako se desi da zatrudinim, da verujem da ce se desiti nesto pozitivno, jer ako nastavim da odlazem dete zobog para preci cu tridesetu (sada punim na zimu), a ko zna mozda dobijem posao, sad radim samo povremeno od kuce a dugo sam radila po agencijama pa se nadam da ovo nije zauvek.

A za prasak nemam pojma imam malu masinu u koju staje 3kg, ovaj prasak sam dobila jos u decembru prosle godine i nikako da ode, a ja jedva cekam da promenim za neki bolji koji ima dodat miris kao bonux ili mozda hvaljeni arijel, mozda sto nesme puno da se sipa oko 50, do 70gr u onu pregradicu, moja masina je Candy ali toliko mala da ako crkne gotovi smo jer samo ona staje u kupatilo a nigde nisam videla neku te visine 67,5cm a za odecu ponekad stavim tecni prasak pa mozda i to stedi ovaj, jer je sva crna odeca bila isflekana od praska u prahu pa sam morala da nadjem alternativu a i taj tecni stoji jos od zime, perem otpirlike dva put nedeljno jednom sareno, jednom belo, a ponekad i na ruke jer imam stvari koje pustaju boju pa ne bi da rizikujem da stvari od mm dobiju crvenu ili roze nijansu:-)

clock-img

18.07.2011, 16:48

clock-img

Nadja

pencil-img

90

Za omesivac pa stavim malo manje od cepa, kad vidim da je pri kraju razvlacim, zato sto jos nismo utvrdili od cega su 100% fleke ja mislim od praska a moj mm od omeksivaca pa sad ekspreimetnisemo sa i bez da vidimo koji je bolji, ali kad imam para kupim ja i na jedan i po mesec 1l kako kada, volim da ga stavljam zbog mirisa i ako i ja znam da ne treba puno hemije.
A nisam znala da tecni steti masini...user posted image Imam i neki fansih tecni dobila sam ga ali ne primecujem neki wow efekat...stavim preko praska...

clock-img

18.07.2011, 16:48

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Moram malo off, ali se nadovezujem:
Nadja, i ja sam imala tu Candy malecnu mašinu i ostajao je prašak na tamnom vešu. Ma promenila sam sve moguće praškove, i od svih je ostajalo. Od nekih više, nekih manje.
Nisam luda!!!!!! Jeeee!!! user posted image Svi me ubeđivali da ja ne umem da perem veš.

< Poruku je uredio *Alexx* -- 18.7.2011 16:50:23 >

Do not speak - unless it improves on silence.