cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kucni budzet

clock-img

19.05.2011, 22:03

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ja tu jeftinu jedini koristim kad palim ves masinu, namestim tajme i samam se upali.

A mislim da je svuda to isto  od 23 pa do negde ujutru do 6

nije - moja drugarica ima preko dana jeftinu, živi u Sr.Kamenici

clock-img

19.05.2011, 22:08

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Znam ja neke i ovde koji i imaju non stop..igrali se malo user posted image dok ih ne navataju 

clock-img

19.05.2011, 22:23

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Znam ja neke i ovde koji i imaju non stop..igrali se malo user posted image dok ih ne navataju 

o da, ima i takvih......

clock-img

19.05.2011, 22:24

clock-img

Anoniman

ne znam, mozda malko manje zbog pranja, ali ne znacajno

IZVORNA PORUKA: dunja RR

znam da si pisala da ti muž često putuje, sigurno i to ima uticaja, jel primetiš razliku kada nije tu u potrošnji?

mi eto 3 dana nismo bili, i manji račun nego prošli mesec.....

IZVORNA PORUKA: MaliMis

mm i ja nismo potrosili ni onih 350 kb, a ni ja ne vodim racuna o potrosnji. Bojler je ubek ukljucen a znam da pustim i dve masine za redom... ali valjda gde nas je dvoje pa ne trosimo toliko

clock-img

19.05.2011, 22:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ja uopšte ne vodim računa o tome, a verovatno bi trebalo. Bojler nam je uključen celu noć, isključim ga kad ustanem pa uveče oko 8 opet uključim, kao da se dopuni. Obično zaboravim da programiram mašinu da se sama uključi i da noću opere (mada volim da odmah izvadim veš iz mašine, zato je i ne uključujem noću) tako da preko dana operem koliko god da ima, jedna, dve, tri mašine. Komp mi je ceo dan uključen, laptop isto (stalno je na punjaču), tv radi, celu noć je upaljeno svetlo u kupatilu jer ne volim mrak (doduše, svuda imamo štedljive sijalice), ne volim da je mrak kada uđem u neku prostoriju pa čim padne veče upalim lampu i u spavaćoj iako ne boravim tamo.. imam ja tako neke bisere. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.05.2011, 22:50

clock-img

Anoniman

Vecina tih stvari ne trosi puno, a stedljive sijalice su izuzetno kancerogene! Moja teorija je da bojler manje trosi kad odrzava temperaturu vode nego kad mora da je zagreva ponovo. A i zaboravna sam tako da bih se istusirala nikad kad ne bi bilo tople vode stalno. Izbegavaj da ukljucujes velike potrosace istovremeno. Ako kuvas ili ti radi rerna, ne mora sudo masina ili ves masina. Nego jedan po jedan. I ja nemam obicaj da programiram sudomasinu da pocene pred jutro i da zavrsi kad ustanem, a kupatilo mi je do spavace pa ne dolazi u obzir da mi perilica i susilica rade dok spavam. Sve cujem user posted image

clock-img

19.05.2011, 22:57

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Ja sve isto ovako kao Ana, bas smo rasipnice user posted image
user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

19.05.2011, 23:10

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja uopšte ne vodim računa o tome, a verovatno bi trebalo. Bojler nam je uključen celu noć, isključim ga kad ustanem pa uveče oko 8 opet uključim, kao da se dopuni. Obično zaboravim da programiram mašinu da se sama uključi i da noću opere (mada volim da odmah izvadim veš iz mašine, zato je i ne uključujem noću) tako da preko dana operem koliko god da ima, jedna, dve, tri mašine. Komp mi je ceo dan uključen, laptop isto (stalno je na punjaču), tv radi, celu noć je upaljeno svetlo u kupatilu jer ne volim mrak (doduše, svuda imamo štedljive sijalice), ne volim da je mrak kada uđem u neku prostoriju pa čim padne veče upalim lampu i u spavaćoj iako ne boravim tamo.. imam ja tako neke bisere. 

SVe isto. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

19.05.2011, 23:31

clock-img

Anoniman

Ja ne gasim bojler nikada. 

clock-img

19.05.2011, 23:34

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja sve suprotno. Ne toliko zbog zbog uštede novca koliko se tripujem da štedim energiju i sotale resurse (za dobrobit čovečanstva, recimo), što se naročito odnosi da upaljena svetla u prostorijama u kojima ne boravimo. Zbog toga i recikliram, štedim vodu i slično...

IZVORNA PORUKA: Ana RR

< Poruku je uredio viking RR -- 19.5.2011 23:35:03 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

19.05.2011, 23:36

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ja nemam bojler.user posted image
Mislim da mi RR troši najviše struje, kao i Baby tv.

clock-img

19.05.2011, 23:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Viking, ti si super. Ja prosto ne razmišljam o nekim stvarima, radim ih po navici. Mislim da bih sve mogla da regulišem, ali lampa mi mora biti upaljena. Mrak je moja fobija i ne mogu drugačije.

Mišu, jednom mi je jedan majstor rekao isto ovo što si ti napisala, da bojler više struje potroši kada ga dopunjujem nego kad je stalno uključen. A skoro je bilo na tv-u to za štedljive sijalice, navodno su neki nemački naučnici to otkrili user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.5.2011 23:51:54 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

19.05.2011, 23:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Moja teorija je da bojler manje trosi kad odrzava temperaturu vode nego kad mora da je zagreva ponovo.

Isto kaže i mm. user posted image

Veš mašinu upalim uveče ako znam da neću na spavanje uskoro, jer volim da izvadim veš odmah.
Ali mašinu za sudove recimo palim isključivo noću, kad krenem da spavam (oko ponoći). Navikla sam na taj zvuk, više mi ne smeta. Sem zbog uštede struje, radim to noću zato da bi mi ujutru svi sudovi bili čisti, i da bi mi preko dana bio red u kuhinji: samo otvorim i trpam. user posted image

clock-img

20.05.2011, 01:09

clock-img

liliana

pencil-img

4820

IZVORNA PORUKA: dunja RR

da li neko zna, da li je u Beogradu struja skuplja nego u ostalim gradovima? po ovome što isi kaže, trebalo bi da jeste - jer je meni račun 2100 sa pretplatom, a bojler palim samo noću, mašinu za veš samo noću, mašinu za sudove nemam. znači samo mi računar upaljen ceo dan, kuvam po potrebi za nas dvoje, ništa preterano.

Isi u Novom Sadu beše jeftina preko dana? Znam da u Kamenici jeste.

MIslim da je cena struje ista za celo područje Srbije. Nama uvek dolazi oko 3000din.Čak je tako dolazilo i dok smo bili u SLO-a očitavaju strujomer svakog 1. u mesecu.user posted image A ja stvarno vodim računa da što više koristi jeftinu taifu , koja je kod mene od 23-7h.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

20.05.2011, 08:33

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

nama je struja skocila za hiljadu dinara vise.....sad je placamo oko 4500-5000 a perem ves samo nocu...kolika bi bila da perem tokom dana....ja uvece spremim masinu pa angazujem momke da je upale jer se ja zakucam sa majom jos u 21huser posted image

clock-img

20.05.2011, 08:43

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Mi imamo jednotarifnu struju, tako mi je zgodnije, da ne razmišljam kad je jeftina. Imali smo dvotarifnu, pa plaćali više nego sad, jer se ispostavilo da mnogo više trošimo skuplju struju, a nismo mogli da se prilagodimo. Račun nam je oko 3000,00. Nemamo bojlere, ni zamrzivač.

clock-img

20.05.2011, 10:19

clock-img

Anoniman

Meni je račun oko 2500, a ne vodim računa o jeftinoj struji - ne zato što neću, nego zato što ja do ponoći već uveliko spavam, pa ne bih mogla odmah da raširim veš. Sudove uključim nekad i dva puta dnevno jer je mašina jako mala. Bojle ne gasim jer se uključivanjem, tj zagrevanjem, troši više struje nego održavajem toplote.
Ali nikada ne ostavljam uključena svetla i tv ako nisam u prostoriji, ne koristim fen kad je toplo...nije to neka ušteda nego mi proradi ponekad savest zbog zagrevanja i svega...pa makar da znam da ne doprinosim više nego što je neophodno.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 20.5.2011 10:20:03 >

clock-img

20.05.2011, 10:29

clock-img

jance

pencil-img

6439

sto se bojlera tice , imala sam istu teoriju kao i vi, da manje trosi za dogrevanje nego za zagrevanje, to mi je i moj tata elektroinzenjer potvrdio nekoliko puta, al opet , posle odredjene svadje sa svekrvom oko toga koliko mi trosimo struje a koliko oni, resila sam da testiram tu teoriju pa ga sada palim dnevno na 2 sata cisto da imamo za tusiranje. TV stvarno nemam potrebe sada da palim, nesto mi opet satelitska trokira pa ovi kanali na anteni nisu ni izbliza zanimljivi, ne gledam turkace. moj najveci problem je grejalica koja mora da bude ukljucena dok se ja tusiram, jer ako mi je i malo hladno u kupatilu, necu se tusirati. racunajte da je to 10min dnevno, al sasvim dovoljno da se odredjeni ljudi zakace za to, kako to strasno puno trosi user posted image .. osim toga, u struju su u kuci ukljuceni jos frizider i rerna, rerna je manje-vise onaj pasivni potrosac, iliti ukljucena je u struju samo zbog sata... masinu za sudove palim preko dana, izuzetno je bucna i poludela bi da je palim preko noci, pokusala sam, pa nisam spavala onda...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

20.05.2011, 13:20

clock-img

Anoniman

jance, grejalica stvarno mnogo trosi, mm se jednom igrao i uporedjivao potrosnju (isao do sata) i  ispalo je da grejalica (ona koja duva topao vazduh) trosi mislim vise od klima uredjaja! tj. klima trosi valjda malo kad hladi, a dosta kad greje. Ona druga grejalica (sto ne duva) trosi malo manje od ove prve. Al' mislim da malo potrosene struje ne vredi smrzavanja u kupatilu!

clock-img

20.05.2011, 13:25

clock-img

Anoniman

Ksena, a ja čula suprotno, da recimo zimi, kad nije minus, ako klima radi, greje  i odrćava temp. do 20 stepeni manje troši struje nego kada hladi leti user posted image

clock-img

20.05.2011, 13:28

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

i moji prijatelji se zimi na klimu greju

clock-img

20.05.2011, 13:43

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa to smo i mi koristili, ali kad je napolju minus klima moze da zvekne user posted image

clock-img

20.05.2011, 13:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ksena, a ja čula suprotno, da recimo zimi, kad nije minus, ako klima radi, greje  i odrćava temp. do 20 stepeni manje troši struje nego kada hladi leti user posted image

Bas cu pitati mm, mozda sam ja pogresno zapamtila, ali on se sigurno seca. Mislim da cak jos uvek ima negde i zapisano koliko je sta potrosilo.

clock-img

20.05.2011, 13:47

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Mislim da ove standradne klime ne bi trebalo uključivati kad je napolju ispod -5 stepeni. Mi smo nešto planirali da kupimo neku klimu (ne sećam se kako se zove) koja može da radi na izuzetno niskim temperaturama (do -20 mislim) a pritom ima i opciju da radi kao odvlaživač vazduha (kod nas ima dosta vlage). Međutim, klimu već imamo pa smo kupili samo neki uređaj za odvlaživanje. Cele zime nam je i on radio, ko zna koliko struje vuče user posted image

clock-img

20.05.2011, 13:52

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: ksena

jance, grejalica stvarno mnogo trosi, mm se jednom igrao i uporedjivao potrosnju (isao do sata) i  ispalo je da grejalica (ona koja duva topao vazduh) trosi mislim vise od klima uredjaja! tj. klima trosi valjda malo kad hladi, a dosta kad greje. Ona druga grejalica (sto ne duva) trosi malo manje od ove prve. Al' mislim da malo potrosene struje ne vredi smrzavanja u kupatilu!

pa preostaje mi to ili da sam ovako metiljava onda bolesna svake nedelje zato sto mi je hladno a mokra sam. jednostavno nisam navikla, to mi je slaba tacka organizma.. ako sam mokra i hladno mi je, odma oslinavim. a kazem, tako radim od kako smo zajedno znaci vec 3 godine, do sada to nije pravilo veliku razliku nego eto...

Bez dece kuća ne raste