cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kucni budzet

clock-img

12.07.2010, 17:18

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Žene, nisam se javljala jer em ne umem sa parama, em nemam neki poseban budžet.

Reći ću vam samo jedno - pevajte dok imate pijace. Cena paprike je ovde 2.5€ (tokom cele godine, nema ono sezona nije sezona) i to ima samo babura, dugačku crvenu papriku nisam još videla.
Trešnje su u marketima (ako ih i nađeš) najmanje 2.5€ (kod onih što prodaju pored puta - 6€)

Od kako sam ovde - željna sam VOĆA I POVRĆA!
Jeste imaju lubenice, ali ajd idi u neki market i kupi svežu lubenicuuser posted image

Muž kaže da iako su cene u Bg i ovde relativno iste, nekako se u Bg preživi lakše nego ovde.

Toliko od mene, dok ne budem imala neki savet user posted image

I flunked anger management! }:->

clock-img

12.07.2010, 17:21

clock-img

ksenija81

pencil-img

955

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ugradnja plina je naj resenje za one koji se bas voze. Mi smo za 6 meseci prevalili 10000km, doduse plin smo ugradili pre koji mesec i usteda je velika.

Mi smo sad ugradili i ne da se isplati, vozikamo se stalo!
user posted image

clock-img

12.07.2010, 17:27

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: ksenija81

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ugradnja plina je naj resenje za one koji se bas voze. Mi smo za 6 meseci prevalili 10000km, doduse plin smo ugradili pre koji mesec i usteda je velika.

Mi smo sad ugradili i ne da se isplati, vozikamo se stalo!
user posted image

Ne znam koja je sada cena plina u Bg, pre jedno 5 god sam sa bivšim imala auto na plin. Bio je automatik, ali smo ga vozili dok se isplatilo da se vozi na plin. Kad smo uzeli taj auto - plin je bio duplo jeftinij od benzina, uskoro je plin poskupeo. Auto više troši plina nego benzina, tako da se to uskoro izjednačilo. Promenili smo auto.
Po meni je jedino jeftinije rešenje - DIZELAŠ.
Primer - mm i ja imamo 307 1.6 benzinac, moj tata ima lagunu 1.9 dizelaš. Njegov troši manje litara nego naš. Tako da moj savet po pitanju troškova prevoza autom - dizelaš

clock-img

12.07.2010, 17:31

clock-img

ksenija81

pencil-img

955

Moj auto trosi benzina 6-7, a gasa 8,9 litara pa mi se isplati. Ne znam za druga vozila ali gas se trosi za oko 30% vise a duplo je jeftiniji od benzina. Ugradnja je oko 400e mnogo jeftinije nego pre 5god kad je isla i do 800e.

clock-img

12.07.2010, 17:34

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

Cena plina je 55 din, benzina 110, a dizela nesto iznad 100. E sada, dizelas ti je u startu skuplji auto, pa onda se postavlja racunica koliko ti se isplati. Nama nije dizel igrao ulogu jer nam je ovo bila povoljnija varijanta. A sto se tice potrosnje, nikako nije duplo, tipa, benzin trosi 6.5, a plin 8.1 (tako nekako). To da je potosnja duplo veca, to je bilo kod satrijih modela, tako su bar meni objasnili

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

12.07.2010, 17:44

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Lilly mila moja user posted image user posted image
Nisam nigde napisala da troši duplo više plina nego benzina, samo sam rekla da više troši. Taj auto koji smo mi imali jeste bio stariji.
I isto tako sam napisala zašto smo prestlali da koristimo. Sećam se da je kad smo kupili auto, plin bio 30din/l, kad se popeo do 50din/l smo prešli na drugi auto, to je sve bilo mnogo davno, mislim da je tad benzin bio oko 80 din. Mislim da je sada jasno zašto sam rekla da se plin ne isplati.
Par ljudi koje znam su imali plin - i svi, pa i ja, su primetili da auto slabije vuče, tj da mu je moć mnogo manja.

clock-img

12.07.2010, 18:03

clock-img

ksenija81

pencil-img

955

Sve to zavisi od kubikaze, tezine, velicine... Mislim na potrsonju plina.
Jeste da slabije vuce, ali to nije neka velika razlika, neces tegliti slona user posted image sa sobom. Ako je auto jaci plin ce ga malo usporiti ali ne znam zasto ljudi potenciraju na tome. Nije mi jasno da li idu na trke, divljaju pa im jaci treba. To je stvarno mimimalno. Trco, ne shvati licno, ne smeta meni tvoje misljenje i znam da su dizelasi ranije bili zakon, ali kako se cena dizela priblizila benzinu mislim da jeste jeftiniji od benzina ali ne i od gasa. Pa sad kako kome odgovara.
user posted image

clock-img

12.07.2010, 18:10

clock-img

Cvetana

pencil-img

314

Ja sam zgranuta cenom hrane, sve ostalo moze i ne mora, ali hrana mora da se kupuje i preskupa je, pogotovo voce i povrce. Ispade da je meso najjeftinije i kupis jos hleb i jogurt i superuser posted image

clock-img

12.07.2010, 18:24

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Sve to zavisi od kubikaze, tezine, velicine... Mislim na potrsonju plina.
Jeste da slabije vuce, ali to nije neka velika razlika, neces tegliti slona user posted image sa sobom. Ako je auto jaci plin ce ga malo usporiti ali ne znam zasto ljudi potenciraju na tome. Nije mi jasno da li idu na trke, divljaju pa im jaci treba. To je stvarno mimimalno. Trco, ne shvati licno, ne smeta meni tvoje misljenje i znam da su dizelasi ranije bili zakon, ali kako se cena dizela priblizila benzinu mislim da jeste jeftiniji od benzina ali ne i od gasa. Pa sad kako kome odgovara.
user posted image

Cico, ništa ja lično niti personalno ne shvatam. Svesna sam da svako ima svoje mišljenje - i to je njegovo pravo. Iznela sam svoje user posted image

A to povuče ili ne, daću jedan primer gde ti treba da auto povuče. Preticanje. Ne mislim preticanje - divljanje, nego da pretekneš kamion na utoputu (desilo se par puta u Makedoniji da ima problema gde je onaj uski deo)

user posted image user posted image

clock-img

12.07.2010, 18:36

clock-img

ksenija81

pencil-img

955

Pa u pravi si, ali ja volim laganu voznju.
MM ostavljam preticanje sa 2.2 turbo benzincem user posted image

clock-img

13.07.2010, 11:16

clock-img

Mari86

pencil-img

2202

Posto sam videla da je oti pitala gde su ti postovi zbog kojih je Bebi otisla moram
da kazem da je jedan deo obrisan ne znam iz kog razloga...tako da...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

clock-img

13.07.2010, 11:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Koliko ja znam, postovi nisu brisani.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.07.2010, 11:31

clock-img

Mari86

pencil-img

2202

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Koliko ja znam, postovi nisu brisani.

Koliko je meni Bebi rekla postovi jesu brisani,ali dobro ja sam samo odgovorila na pitanje koje je bilo postavljeno user posted image

clock-img

13.07.2010, 11:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Ne znam zaista, nisam pratila temu pa ne znam da li nešto nedostaje. Proveriću.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

13.07.2010, 11:35

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

Mislim da su obrisana dva posta, Liliana i Banini su autori i bili su prvi na nekoj starni, ali ne znam na kojoj. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

13.07.2010, 11:37

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

hajde da ne idemo offtopic. Ako je obrisano sigurno je postojao razlog za to. Propustila sam tu raspravu, sad ste razjasnili i da je nesto obrisano, ajmo dalje...user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

13.07.2010, 11:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Ako je bilo nekog prepucavanja, onda su obrisani. Previše je toga, zaista.

clock-img

13.07.2010, 11:46

clock-img

Mari86

pencil-img

2202

E lepo hvala user posted image samo sam to htela user posted image

clock-img

13.07.2010, 21:50

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

15.07.2010, 08:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

IZVORNA PORUKA: gagi

Hrana 700eura

Mesečno? user posted image

clock-img

15.07.2010, 08:37

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

15.07.2010, 08:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Čoveče, pa to je baš mnogo.. I mi gledamo da kupujemo kvalitetnu hranu, doduše nas je dvoje pa se ne potroši mnogo, ali ipak.. 700 eura?? Woooow!

clock-img

15.07.2010, 09:04

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Nije na žalost mnogo, mislim da mi potrošimo i više, tri puta mesčno u Rodiću po 20.000 plus ostalo jer ne možemo da kupimo sve za saki dan. Hrana i hemija za kuću su kod nas veoma skupe u Španiji jew bar 30% jeftinije a da ne pominjem njihov standard i plate.

clock-img

15.07.2010, 09:18

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

I dalje mislim da je to mnogo.. pa šta da kupujem 3 puta mesečno za 20 hiljada??

Mi često ručamo po restoranima, pa opet ne potrošimo toliko.

< Poruku je uredio Ana RR -- 15.7.2010 9:19:09 >

clock-img

15.07.2010, 09:21

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ana Vas je manje a nas četvoro to su potrebe, hemija, pelene za Miloša oko 5000, voda, mleko za Miloša,  hrana, još preko toga potrošimo sigurno 15000 za dodatne troškove oko hrane voće, ručak u Meku, restoranu.....