IZVORNA PORUKA: Alexx RR
IZVORNA PORUKA: Alexx RR
Hajde da se pozabavimo temom - kako i gde uštedeti, kako od prvog do prvog...
U pravu si Alex ne treba se prepirati.
Nas budzet je 32000 mesecno kolko zaradi mm u vojsci, nije velika al je redovna sto je veoma bitno.
Kupujemo na odlozeno na svakih mesec i po dana sve potrebstine za kuci u Tempo.
Zadnji put bili smo u Hiper Cort-u i cene su im solidne ali ipak Tempo nama je odlican pogotovo sto imaju one njihove proizvode PRIMA(makarone, ulje, pirinac, pasulj,secer i sl)
Inace u Hiper Cort-u sam nasla pelene Canbebe to su turske za 900 dinara broj 5 60 kom to je odlicna cena za pelene, nada se da cemo uskoro skinuti.
Sa druge strane da dodam da kupujemo brasno 25kg za 500 din da mesim hleb jer ja imam problem sa ovim kupovnim a i proracunali smo d aje duplo jeftinije da mesim nego da kupujemo.Nemoj te se smejati.
Napravila sma sada kad je bila moja mam 30 litara soka od visnje za rastvaranje, to imamo u dvoristu visnje pa sa zamrzla pa sad smo pravili.Jedino smo kupili jedno 22kg secera, ali smo se obezbedili sa sokom.Takodze sam ja sama napravila 30 tegle kompot od visnje.
Da bidemo realni da nemam visnje u dvoristu nema teoretske sanse da napravim soka jer na Zemunskoj pijaci visnje su bile 200 dinara kilo, nemozes ih kupiti za jelo a ne za zimnicu.
Sada cekam breskve da pojeftine pa da napravim kompot od nih, od kajsije nemogu jer su skupe a htela sma marmaladu da napravim ali mnoogo su skupe.
Takodze evo mesam sirup od limuna pravim on se nekuva a kad se rastvori sa kiselu vodu je ko sveps i odlicno rashladzuje.
Rasnije sam koristila Tide prasak za pranje a sada koristim Merix jer je jeftiniji.
Meso kupujem u Matijevic dva put mesecno mada naucila sma muza da i bez mesa ima lepih jela, cak je poceo da jede i boraniju koju nije hteo da vidi.
Inace u Tempo ima smrznato povrce kao sto je grasak na Favola i kosta nekih 40 din za 400gr i vise se isplati tako nego da ga kupujes na pijac pa da ga cistis blansiras i zamrzavas.
Ako se set_im jos nesto pisacu.
< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 6.7.2010 14:48:47 >