cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: STRIJE

clock-img

24.09.2011, 23:52

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

IZVORNA PORUKA: Capa

Meni su u apoteci rekli za Šaljića da (pošto mi koža nije suva) neće moći da ga upije. Mada, znam da ima žena kojima je pomagao.

E, da, čula sam da je MUSTELA krema protiv strija super, pogotovu kada se već pojave...

e meni je suva kozauser posted image nadam se da ce da radi user posted image meni se gade ove naparfemisane kreme po Kanadi...mozda ja nisam nasla pravu,ali kazu da je Saljic zakonuser posted image videcemo user posted image

< Poruku je uredio anuksunamun -- 24.9.2011 23:55:48 >

clock-img

25.09.2011, 00:08

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Ma pijem ko kamilauser posted image dve do tri litre dnevno, plus jogurt i mleko, tako da sam hidrirana iznutra nadam se, sad se hidriram iz vanauser posted image
Probaj šaljića, meni je prijatan za kožu, miriše na travke i stvarno je ok, al ova moja koža je baš odlepila, ne mogu da je prepoznamuser posted image meni je stomačić mali ali sike...user posted image em su bile velike, em sad bujaju ko da blesave, za njih se najviše i bojim
E samo pazi na pidzamice ili spavaćicu, od šaljića (mada i od pavlovićeve) ostaje žućkasto i masno(vrlo seksiuser posted image )

clock-img

25.09.2011, 00:22

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

jos bolje ...te masne fleke idu mi uz misiju da ne upraznjavam sexuser posted image

clock-img

25.09.2011, 00:26

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Mustela je zakon. user posted image

clock-img

25.09.2011, 12:02

clock-img

Anoniman

ne znam da li sam napisala ovde, ali meni je dr rekla da ne kupujem nikakve skupe kreme, nego samo vazelinom da mazem i stomak i grudi. za sad mi se nisu pojavile.

clock-img

25.09.2011, 16:41

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Moram da se pohvalim jer sam presrećna što mi je uspelo, iako svi u mojoj porodici imaju strije - pa čak i brat!  Uspela sam da izguram 38  nedelja i porodim se bez jedne jedine strije!!! Sve što sam radila je da sam se redovno macvkala plavom niveom.

clock-img

25.09.2011, 16:56

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Marya, svaka cast!user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

25.09.2011, 19:41

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ja se mackam i mackam user posted image Ne koristim neke skupe kreme, bitno je da je masna.. Samo me "brine" stomak.. bas je porastao.. doooosta... a tek sam 18-a nedelja.. user posted image

clock-img

25.09.2011, 19:47

clock-img

maslackic

pencil-img

2852

IZVORNA PORUKA: Mariya

Moram da se pohvalim jer sam presrećna što mi je uspelo, iako svi u mojoj porodici imaju strije - pa čak i brat!  Uspela sam da izguram 38  nedelja i porodim se bez jedne jedine strije!!! Sve što sam radila je da sam se redovno macvkala plavom niveom.

Ovo je jako lepa vest za nas koji u porodici imamo slucajeve sa strijama,
i ja se mazem Niveom ali SOS za jako suvu kozu,posto je moja takva,i mazala sam se i pre trudnoce a i sad svako vece ili posle svakog tusiranja
Mariyauser posted image user posted image user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

clock-img

26.09.2011, 16:01

clock-img

LJuBiP

pencil-img

31

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

jooooooj bre :):):)a jel pijes dovoljno vode ??mozda i to uticeuser posted image user posted image pa ja cu da probam sa saljicem ,imam i pavloviceve jos u zalihama...meni jepoceo stomak da pupi sada..a sise su mi sisate od samog starta ,zbog stimulacije.....user posted image

Ank, ja sam samo Šaljića koristila,potrošila sam 3,5 flašice i nemam ni jednu striju...Lično, jako sam zadovoljna tim preparatom

Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne. Svi imaju loša iskustva. Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo biti bolji? I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni. Jer su oni drugi - postali još gori.

clock-img

27.09.2011, 14:38

clock-img

Guardian

pencil-img

221

Drage moje, a o kojoj plavoj Nivei pricate? Kremici u metalnoj kutiji ili mleku?

Za sada sam prezadovoljna Lilly-jevim uljem "Mama & baby", fantasticno je, a cena smejurija.user posted image

clock-img

27.09.2011, 14:40

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja stomak i donja ledja mazem onom gustom u metalnoj kutiji (ili plasticnoj), ona okrugla kutija, a telo mazem redovnim nivea losinom za telo. 

clock-img

27.09.2011, 14:59

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ja koristim i nivea tamno plavo mleko za telo, KLIK
Sa njim sam pocela ujutru da se mazem, jer mi nekako bzvz da se mackam sa pavlovicevom ili saljicem kad idem negde..
A i sadrzi vitamin E, koji je dobar za kozu..

< Poruku je uredio Inica -- 27.9.2011 15:01:02 >

clock-img

27.09.2011, 15:07

clock-img

bea83

pencil-img

5169

ja kad namažem ovu kombinaciju pavlovićeva+ad kapi imam kao film na koži, skroz se stvori neki sloj koji drži sve do sledećeg tuširanja i mazanja, tako da se mažem jednom dnevno, osim kad se tuširam više puta onda mažem ili obično mleko za telo ako idem negde ili opet pavlovićku ako sam kući

clock-img

27.09.2011, 15:10

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Sve u svemu, mi smo masne.. i slasne user posted image
Ali opet, dobro je sto smo postedjene paklenih vrucina.. U prvoj trudnoci sam se namucila.. Sto stepeni napolju, a ja se kao mazem user posted image

clock-img

27.09.2011, 15:33

clock-img

Guardian

pencil-img

221

Hvala vam trudnice moje user posted image

Uzecu Niveu u kutiji, a mleko to plavo vec imam, pa cu i njega povremeno uz ovo ulje. Ma, ne vredi, imam ih i nema tu pomoci, ne postoji magija za strije. Vazno je da se vlazi i hrani koza, pije dosta vode i eto, sta cu sad. Neka je beba ziva i zdrava.

clock-img

28.09.2011, 11:16

clock-img

Guardian

pencil-img

221

Inica,

Izvini, ali molim te reci mi gde si nasla to Nivea plavo mleko, ja ga vec treci put uzimam u Lilly-ju i moje nema vitamin E, vec samo bademovo ulje.user posted image

Hvala ti mnogo.

clock-img

28.09.2011, 11:55

clock-img

Natalie018

pencil-img

300

IZVORNA PORUKA: minavb

Mustela je zakon. user posted image

Potpisujem! Ja sam je redovno mazala od 3. meseca sve do kraja trudnoce, i jos jedno mesec dana nakon porodjaja i nemam ni jednu jedinu strijicu. user posted image  Samo da napomenem da sam imala ogromaaan stomak, a inace sam sitnije gradje.

clock-img

28.09.2011, 21:01

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Guardian, to je to iz lilyja, samo ne znam shto ne pishe na ovoM pakovanju da je u sastavu i vitamin E. Tj ja pre nego sto sam kupila gledala sam na sajtu sastav,pa sam tako i izabrala koje cu. Al tek sad vidim da na pakovanju ne pise vitamin E. U svakom sl.je i bademovo uLje dobro protiv strija, i njega povremeno koristim..

clock-img

01.10.2011, 10:33

clock-img

ZrnoGraska

pencil-img

8

Ja sam na početku trudnoće i baš se plašim ovih strija jer ih je i moja mama imala... Vidim da tema više nije baš živa, ali ovaj mi se članak učini korisnim:

Šta su strije?
Strije nastaju usled smanjenja elastičnosti kože, kada dođe do pucanja elastičnih vlakana u srednjem sloju kože (dermisu). Ta vlakna se više ni na jedan način ne mogu spojiti i zbog toga su strije trajne. One izgledaju kao brazde, a mogu biti različite širine i dubine, što zavisi od intenziteta rastezanja kože. Mogu biti ružičaste, crvene, a kasnije mogu da postanu i ljubičaste. Kada se strije tek pojave, mogu da izazivaju kratkotrajan svrab i peckanje. Nakon nekog vremena one se izravnaju sa površinom kože i postaju nekoliko nijansi svetlije od prirodne boje kože, zbog čega su uvek vidljive.
Kako ih sprečiti?
Ukoliko ste genetski skloni stvaranju strija ili ih već imate na određenim delovima tela, poželjno je da se pobrinete da ih ne dobijete i na drugim mestima. Jedite što više hrane koja sadrži vitamine C i E, silicijum i cink. Mesta koja su najpodložnija pojavi strija masirajte masažnom rukavicom da biste podstakli cirkulaciju. Koristite hidratizirajuće, hranjive kreme svaki dan kako biste održali kožu elastičnijom.
Kako ih ublažiti?
Mnoge žene od puberteta žive sa strijama na različitim delovima tela, a neke zbog toga imaju komplekse koji im ne dozvoljavaju da se opuste.

• Voda je veoma važna za održavanje gipkosti kože. Pijte što više vode i smanjite upotrebu soli.
  • Kokosov puter za negu kože koristite za ponovnu proizvodnju kolagena kože, a efikasan je i puter od kikirikija.
  • Jedite hranu bogatu vitaminom E ili uzimajte vitamin E kao dodatak ishrani.
  • Strije su vrlo osetljive na sunčevu svetlost. Koristite jak zaštitni faktor na mestima gde su pojavile ili ih zaštitite odećom.
  • Masaža maslinovim uljem pomaže da strije brže zacele.

Savet plus:
Preventiva je posebno važna kada saznate da očekujete bebu. Jedan od načina da bar ublažite, ako ne i da sprečite pojavu strija, je da bar dva puta dnevno, telo mažete kremom koja će koži dati dodatnu vlagu i elastičnost. Preporučljive su kreme sa dodatkom vitamina A i E.

clock-img

01.10.2011, 13:50

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Ja sam počela da pijem vitamin E, po preporuci dr, nadam se da će pomoćiuser posted image i nastavljam da se mackam pavlovićevom i ad kapima definitivno su ekstra kombinacija

clock-img

01.10.2011, 16:32

clock-img

Anoniman

sto se tice vitamina E - tu se obavezno konsultovati sa dr jer je meni moja rekla da prestanem da ga pijem kad ostanem trudna.

clock-img

01.10.2011, 17:49

clock-img

bea83

pencil-img

5169

I meni je moja to rekla u prvom tromesečju a sad mi je rekla da ga uzmem ponovouser posted image a i ima ga u svim "trudničkim" vitaminima koji se piju od drugog tromesečja

clock-img

01.10.2011, 17:55

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ja sam ranije pominjala da bih uzela vitamin E zbog kozhe, jer mi je zimi bas suva i sklona perutanju. Prvo cu pitati dr.za svaki slucaj.

clock-img

01.10.2011, 18:30

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Moja sestra je mazala Johnson ulje-gel, znate ono sto ima kao mehurice kroz njega, i nije dobila strije. Ja kombinujem njega i Babylove DM-ovo ulje, videcemo da li ce uspeti.