cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: STRIJE

clock-img

28.07.2011, 14:31

clock-img

zivka

pencil-img

2197

devojke ja sam uzela od pocetka da trackam po preporukama tri zenice koje imaju po dvoje dece kremicu koju mi smuckaju u drzavnoj apoteci i stvarno izgleda da deluje-za sad  z njima jeste! Smuckaju sledece: pavlovic(oni je prave) sa pola pantenola i celim AD kapima i trebalo bi ubaciti i ampulu vit E
Sta da vam kazem kad ujutru pod prstima osecam da je ima jos po kozi

clock-img

28.07.2011, 14:52

clock-img

Anoniman

i ja sam ih dobila... jos u sedmom na butinama, a sad oko pupka. moj stomacic vise nije tako lep user posted image

clock-img

28.07.2011, 14:57

clock-img

Anoniman

Zivka, mogu traziti i da mi naprave u apoteci to sto ti koristis, da probam, ako nema neki bas jak miris.
Macaki, nemoj da se sekiras, ni moje grudi vise nisu lepe zbog njih, a moja mladja sestra ima takve strije od kada su joj grudi pocele rasti, i meni su uvek bile grozne, a sada ih imam i ja.user posted image

clock-img

28.07.2011, 15:01

clock-img

mirjanica

pencil-img

590

Ipak mislim da je sve genetika, tj. kakva majka takva cerka! Mazala sam: Saljica, neku dm babylove kremu protiv strija, u pocetku mesala niveu i bademovo ulje, pavlovicevu mast, svinjsku mast ispranu u 9 voda celu teglicu, baby ulje ono sa aloe verom sto se prska, i pored svega toga i preko dana kad se tusiram obavezno natrapam dosta mleka za telo, a ujutru i uvece ovo nabrojano (kombinovala, ne sve odjednom naravno)! Na grudima nemam nista kao ni moja majka, na butinama imam nekih starih od naglog rasta ali novih nema, ali zato donji stomak je skroz isaran! Tako da... jedino mi laser ostaje, ako me bas budu nervirale toliko! Ko zna i koliko to zadovoljstvo kosta!

clock-img

30.07.2011, 19:12

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ja se najvishe plashim strija.. tj da ih ne dobijem po stomaku.. U prvoj trudnoci su me tu zaobishle, imam malo po butinama koje se ne vide, i po grudima koju.. Sad cju opet mazati shaLjicjev strijet, pavlovicjevu, bademovo ulje.. Samo me brine shto cju biti zimska trudnica, a moja kozha je inache suva... Razmishljam da pochnem da pijem omega 3 prenatal, jer sam chula inache da su omega 3 dobre za kozhu.. pa necje da shkodi onda user posted image

clock-img

09.08.2011, 18:59

clock-img

Zorka53

pencil-img

16

ja ih imam ali mazala sam se sa svim bozijim kremama i ne vredi, ali dobro samo da sve bude ok !!!!

clock-img

09.08.2011, 19:03

clock-img

bajkica

pencil-img

47

ja sam u 7. mesecu i nemam nijednu striju, mislim da je to nasledno jer ni moja majka nema strije
cula sam da je dobro da se pomesa pavloviceva mast i kantarionovo ulje i da se to maze

clock-img

09.08.2011, 19:10

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ma u prevodu maCkati shto masnije kreme, uLja. I to od sAmOg stARta, i pre nego shto pochme stomak da raste i sVe oSTaLo :)

clock-img

09.08.2011, 20:08

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Imam strije a la kanjon Morace user posted image

neke su na ovaj fazon:

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 9.8.2011 20:11:01 >

clock-img

14.09.2011, 17:29

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Prvi put sam dobila malo strija na butinama. Male su i kratke, više se ni ne vide. Sad sam dobila 2-3 tanke na donjem delu stomaka u 9. mesecu. Namazala sam se ukupno 3 puta šaljićevim melemom i 3 puta mlekom za telo. Nisam mogla da podnesem na ovim vrućinama još i te trackalice, još sam se više znojala. S obzirom na to da se nisam baš mackala, zadovoljna sam. Stomak mi je i dalje lep, ove strijice su skroz dole, kupaći ih pokrije, a i tanke su, verujem da se skoro neće ni videti.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

14.09.2011, 17:41

clock-img

jance

pencil-img

6439

i ja imam samo te tanke strijice, al su se zato bas umnozile u zadnje 2 nedelje.. isto su za sada samo ispod pupka i sa strane...
al me je bas rastuzilo sto su ipak pocele i pored mackanja da se umnozavaju...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

14.09.2011, 17:45

clock-img

LJuBiP

pencil-img

31

Nisam pročitala sve postove na ovoj temi, ali iz onih koje sam procitala , nisam shvatila šta je "mast iz 9 voda"? Jel to mogu negde da kupim ili da napravim?

Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne. Svi imaju loša iskustva. Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo biti bolji? I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni. Jer su oni drugi - postali još gori.

clock-img

14.09.2011, 18:04

clock-img

ikacc

pencil-img

326

Mislim da nisu u pitanju ni kreme  a ni genetika, jednostavno je pitanje vaseg tela, tj. jacine tih misica ... Evo nesto sam nasla , pa procitajte....     Strije su oblik ožiljka na koži , a mogu biti crvenkasto crne, ljubičaste, tamnosmeđe ili ružičaste boje sa srbrnkasto bijelim odsjajem, ovisno o nijansi vaše kože. Pojavu strija uzrokuju promjene na elastičnom tkivu koje se nalazi ispod kože. Kad se srednji sloj kože naglo rastegne, elastičnost kože se smanji, a elastična vlanka pucaju. Strije se mogu pojaviti svugdje na tijelu; tijekom trudnoće vjerojatno će vam se pojaviti duž bočnih strana tijela i na donjoj strani trbuha, na gornjem dijelu prsiju, na bedrima i na stražnjici. Strije se obično pojavljuju na mjestima gdje su pohranjene veće količine masnog tkiva. Iako se strije povezuju sa pretilošću i debljinom, one mogu biti posljedica raznih stvari. Trudnoća, bodybuilding, gubitak težine, pubertet i intenzivna fizička aktivnost mogu dovesti do pojave strija. Strije se obično pojave kada u krvotok uđe povećana razina cirkulirajućih glukokortikoida. Ovaj hormon, koji izlučuje nadbubrežna žlijezda, povišen je za vrijeme trudnoće, intenzivnog vježbanja i puberteta, zbog čega se pojavljuju strije. Ali, sve ovo možete proživjeti, čak i da vam se koža rastegne, a da ne dobijete strije.

clock-img

14.09.2011, 18:08

clock-img

ikacc

pencil-img

326

IZVORNA PORUKA: LJuBiP

Nisam pročitala sve postove na ovoj temi, ali iz onih koje sam procitala , nisam shvatila šta je "mast iz 9 voda"? Jel to mogu negde da kupim ili da napravim?

Ja kako sam cula , mislim da je to mast, obicna, kuhinjska, koja se nekako "pere" u tih 9.voda.... Kako , neznam....

clock-img

14.09.2011, 21:40

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

meni je indy25 predlozila ulje BIOOIL i moze se naci u dm-ovim prodavnicama. super je, ja sam se u toku trudnoce neredovno mazala strietom i jos nekim kremama tipa Loius Widmer itd. ali sam u zadnje dvije sedmice pred porod dobila strije.
sad sam ih malaza nakon poroda i vracaju se polako. probajte, cijena mu je ovdje oko 12 evra.

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

14.09.2011, 21:46

clock-img

Dove

pencil-img

283

Meni je u trudnoci sa prvim detetom,moja doktorka,stara zena inace,rekla ovako.MACKAJ SE CIME GOD HOCES,AKO TI JE SUVA KOZA ISPUCACE TI STRIJE.I trinedelje pred porodjaj pruzila se jedna od pubicne kosti do ispod grudi.I onda kao da si rekao SAD.To je bilo strasno na sta sam ja licila.Jedino sto pomaze je da svake godine obucete bikini i da ih suncate sto vise.Meni se sad jedva vide.I da,taj letnji perid je jedini kad mogu ponosno da setam goli stomacic i ako imam malo vise kg a da ne brinem da li mi se vide strije.Samo suncanje,pricam iz licnog iskustva.

clock-img

14.09.2011, 23:16

clock-img

ikacc

pencil-img

326

Slazem se sa Dove, ni mackanje , niti bilo sta ne moze pomoci. Ja jesam mazala, samo pavloderm, ili pavlogal, ali neredovno, i ne stalno. . . U 35.sam nedelji , za sada nema nista, videcemo , nikad se nezna, ali od mackanja nista ne pomaze, samo je u pitanju elasticnost koze, tj . elasticnost vlanka...user posted image

clock-img

24.09.2011, 23:28

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ja sam dobila male crtice, samo 2-3 ali bas me svrbe i grozno mi jeuser posted image
Moja mama iako je punija nema ni jednu! Kako to sad da mi se desi bas pred kraj?user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

24.09.2011, 23:30

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

ali bas me svrbe i grozno mi je

Samo nemoj da češeš jer od toga baš puca koža.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

24.09.2011, 23:32

clock-img

Capa

pencil-img

804

Ja sam koristila Eucerin ulje protiv strija i nisam imala nijednu user posted image Mada, ja sam ga stvarno redovno utrljavala.

clock-img

24.09.2011, 23:36

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Poison, ne nerviraj se, to je što je, samo ih sad dosta maži, lakše i brže se povlače i postaju bele kad se odmah mažu...

clock-img

24.09.2011, 23:39

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

meni su moji poslali striet od saljica...ima li zena kome je to pomoglo ??

clock-img

24.09.2011, 23:40

clock-img

Capa

pencil-img

804

Meni su u apoteci rekli za Šaljića da (pošto mi koža nije suva) neće moći da ga upije. Mada, znam da ima žena kojima je pomagao.

E, da, čula sam da je MUSTELA krema protiv strija super, pogotovu kada se već pojave...

< Poruku je uredio Capa -- 24.9.2011 23:41:08 >

clock-img

24.09.2011, 23:44

clock-img

bea83

pencil-img

5169

anuk, od ovih mojih drugarica svežih mamica dve su koristile šaljića a dve pavlovićevu pomešanu sa uljanim ad kapima, i sve četiri su prošle bez ijedne strijeuser posted image e sad to je i do kože, ja počela sa šaljićem al od mučnina sam odustala jer nisam mogla da podnesem miris, pa sam mazala tu kombinaciju pavlovićeve, u medjuvremenu mi se koža toliko isušila da mi je šaljić slab, potrošila sam jednu bočicu i vratila se na pavlovićevu. Ja u principu imam malo masniju kožu pa sam mislila da će mi šaljić biti ok, ali hormoni su čudo, napraviše od mene sušionicuuser posted image

clock-img

24.09.2011, 23:51

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

jooooooj bre :):):)a jel pijes dovoljno vode ??mozda i to uticeuser posted image user posted image pa ja cu da probam sa saljicem ,imam i pavloviceve jos u zalihama...meni jepoceo stomak da pupi sada..a sise su mi sisate od samog starta ,zbog stimulacije.....user posted image