cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: STRIJE

clock-img

01.06.2011, 00:51

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

ok, hocu. hvala user posted image

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

01.06.2011, 00:53

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

ej,evo nasla sam. narandzasto bijela kutija?

clock-img

01.06.2011, 00:53

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ne zahvaljuj mi se user posted image nema na cemu user posted image

da to je ta kutija user posted image

< Poruku je uredio indy_25 -- 1.6.2011 0:54:02 >

clock-img

01.06.2011, 01:00

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

super, sutra svakako idem u kupovinu pa cu potraziti. javnem ti.
joj, jesi me obradovala. vec sam se vidjela u dubokim pantalonama, jednodjelnom kupacem i sl.
odoh sad pajkiti, ljubim te.
P.S. znam da je off, ali samo reci je li Sari bolje? ljubi je puno

clock-img

01.06.2011, 01:08

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Jeste bolje je al se muz prehladio nije bilo nista strasno. Ja vise nikaako ne pisem o djeci user posted image kad je sve u redu hvala Bogu i ne treba mi trenutno nista u vezi njih poa sam zato u drugim temama a u spisak mama nisam otisla ima 100 g user posted image

clock-img

01.06.2011, 15:03

clock-img

gagić

pencil-img

19

Ja sam u 24. nedelji trudnoće ne znam zašto su mi se na grudima pojavile strije kada u opšte nisu jako velike, i redovno ih mažem. Na stomaku ih još nema, koristim striet ili pavlogal mast.

clock-img

01.06.2011, 23:42

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

cao indy
jbg, ja danas bila u kupovini i znas sta ima novo? BIO OIL ima samo u V.Britaniji i Holandiji, sto se tice evropskog trzista. isla sam u Njemacku jer je blizu pa rekoh mozda ima tamo kad ono prc milojka, nemaaaaaaaaaaaaaaa user posted image
bem li ga, moracu nesto drugo naci.
tebi pusa i hvala u svakom slucaju.

clock-img

02.06.2011, 08:28

clock-img

majkica

pencil-img

66

Zdravo devojke,
evo da podelim svoje iskustvo sa vama, moja preporuka je Chicco Mamma donna krema za strije - koristila sam je u prvoj trudnoci i verovale ili ne, nisam dobila ni jednu striju, a pritom sam se ugojila 20kg, i evo ponovo je koristim sada u drugoj trudnoci!

Pozdravuser posted image

"Podsecam, treba da znaju moji mama i tata,
da ja imam pravo na sestru i na brata...."

clock-img

29.06.2011, 13:48

clock-img

Anoniman

posto razmisljam da kupim neku kremu za strije, citam i sta utice na njihov nastanak, pa evo da vam prenesem
ISHRANA
Ako je do sada vasa ishrana bila uravnotezene i bogata dobrim proteinima (npr. belance), vitaminima (posebno vitaminom C koji odredjuje sastav kolagena) i antioksidantima, vece su sanse da cete zadrzati dobru kozu.
SAN
Dok spavamo proizvode se hormoni rasta. Hormon rasta pojacava sintezu proteina kao sto su kolagen i elastin. Dakle, jedna osoba koja generalno dobro spava ima predoslove za dobru kozu.
PUSENJE
Pre svega, pusenje u trudnoci je zabranjeno. Osim toga, pusenje dobrinosi zagadjenju okoline i unosu toksicnih materija i slobodnih radikala u organizam, a oni izazivaju starenje tkiva i koze. Nezdrava koza lakse puca i lakse se razvijaju strije.
SUNCE
Zene koje se redovno podvrgavaju suncanju trpe promene na koze koje su slicne onima koje se desavaju prilikom starenja. Te zene lakse dobijaju strije u trudnoci.
STA DA RADIM KAKO SE NE BI POJAVILE STRIJE U TRUDNOCI?
Pre svega treba da znate da su strije trajne. Dakle, kad se jednom pojave, ne nestaju. Dakle, sve sto treba uraditi je u delokrugu prevencije, a ne lecenja. Treba da uzmete neku dobru hidrantnu kremu koja je dozvoljena u trudnoci. Takodje, treba se kvalitetno hraniti. U ishrani treba da budu zastupljeni dobri proteini (npr. belanac), vitamin C (pomorandze, limuni) i mnogo povrca.

clock-img

05.07.2011, 19:47

clock-img

mirjanica

pencil-img

590

Mackala sam se svim zivim, nema cime nisam! I tecnosti sam unosila dovoljno, ali dzabe, evo ih, crvene, po stomaku, i sto posto ce ostati! Mada ih ja imam po guzi i butinama od ranije, tako da sam im sklona, nazalost...

clock-img

05.07.2011, 19:49

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

guam protiv strija, mogu i trudnice...raspitaj se u nekoj apoteci. ZAKON!!!

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

05.07.2011, 20:27

clock-img

Anoniman

ja sam danas kupila ELANCYL po preporuci apotekarke (pokazala mi je i druge marke, cene su bile otprilike iste). nadam se da ce se pokazati kao dobra.

clock-img

06.07.2011, 00:01

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

sta je najbolje za ublazavanje vec postojecih strija? ja imam one crvenkaste i bas se pod rukom osete user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

06.07.2011, 10:22

clock-img

Anoniman

elancyl ima i neku kremu za ublazavanje postojecih strija, ali ne znam da li pomaze i koliko.

clock-img

13.07.2011, 12:33

clock-img

dejana007

pencil-img

1844

IZVORNA PORUKA: isidora88

sta je najbolje za ublazavanje vec postojecih strija? ja imam one crvenkaste i bas se pod rukom osete user posted image

i ja imam takve i sve su na levoj strani stomaka. nego gledam mog nikolu i kazem vredelo je. user posted image

stvarno sam pazila sta jedem, pila puno ovde, vezbala pre trudnoce, mazala svasta nesto, ali eto takav mi je ocigledno tip koze.
nego sad mora nesto uzmem da bi mi se strije ublazile, kako to kazes user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

clock-img

27.07.2011, 13:53

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

18 dana posle porodjaja mogu da se pohvalim da u trudnoci nisam dobila ni jednu jedinu strijicu a bas sam im podlozna... imam dosta od ranije ali sada ni jednuuser posted image user posted image user posted image . mada se jos uvek mazem dok mi se ne skupi koza na stomaku

clock-img

28.07.2011, 12:24

clock-img

mirjanica

pencil-img

590

I ja kao dejana, mazala se cime sve nisam, pila tecnosti vise nego ikad u zivotu, i imam gomilu strijica i sa leve i sa desne strane stomaka! Uzas jedan, takav isti stomak ima moja majka i uvek mi je to bilo tako ruzno! Al dobro, drugo je vreme, ona se nije ni mackala kao ja sada al eto vidite, ipak je do koze! Sta stvarno kupiti posle da bi se ublazile? Mada, nek se bebac rodi ziv i zdrav, i nije mi zao, makar nosila ceo zivot jednodelni kupaci na plazi!

clock-img

28.07.2011, 12:53

clock-img

Anoniman

Ja sam u 25 nedelji trudnoce,pre trudnoce nisam imala strije, i do sada nisam dobila ni jednu striju po stomaku, ali su mi od skoro krenule ruzne plave strije po grudima, koje me uzasno nerviraju. Kupila sam nekoliko vrsta krema, cak mi je svekrva donela neke iz Nemacke, ali mene mrzi svako vece da se mazem, tako da sam sama kriva.user posted image

clock-img

28.07.2011, 13:24

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

mirjanice nastale strije se ne mogu ukloniti, jos uvek nije pronadjena takva krema... ustvari mogu, laserski...
i moja koza je takva da od ranije imam previse strija, grudi su mi u strijama, donji stomak, bokovi... uzas, bas sam varirala u kilazi... ali eto, izgleda da ne treba odbaciti sve bapske recepte jer sam zivi dokaz da nesto i pomaze...
um ne moze da te mrzi da se mazes, to traje svega 2-3 min i posle si mirna

clock-img

28.07.2011, 13:44

clock-img

Anoniman

Ja mazem saljicev stiet od prvog dana i uz sve one savete o ishrani, nadam se da ih necu dobiti. Streber sam, pa sve radim redovno, a ima malo i genetike.

clock-img

28.07.2011, 14:19

clock-img

Anoniman

Da Bubulence, to si u pravu, ali koju god kremu da uzmem, ne mogu da podnesem njen miris, dobro je pa jos uvek podnosim niveino mleko za telo. Ali sada kako trudnoca napreduje, moracu da se mazem...

clock-img

28.07.2011, 14:21

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

mozes da mesas tu neku kremu i niveino mleko... ja sam mesala bebi kremu sa mascu da mi ne bi smrdelo i bas je bilo prijatnog mirisa

clock-img

28.07.2011, 14:24

clock-img

Anoniman

Ja koristim i Loccitane, njihove su skroz prirodne stvari i skoro su bez mirisa. A ima neko sa Shea butter, to je neki magicni sastojak. Moze cak i da se kupi u malim pakovanjima, kao ona grozdjana mast sto se nekad prodavala po apotekama. I mozes da ga mazes na sve, stvarno je magican. Eto sad cu da trazim da mi donese mm, ne znam da li ima kod nas, a koliko znam imaju dve njihove prodavnice u BG.

clock-img

28.07.2011, 14:25

clock-img

Anoniman

Moracu da probam, pre nego sto se ove strije na grudima prosire.

clock-img

28.07.2011, 14:30

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Ja sam ih ipak dobila. user posted image Sad u 9.mesecu. user posted image Iako sam se mackala i strietom i niveom i bademovi uljem, baby uljem. Mazala sam se 2x dnevno, a nekada i 3x. Pojavile su mi se po dnu stomaka i na butinama. A na grudima imam jednu samo, za sada.
mackam se i dalje...sta mogu...user posted image

< Poruku je uredio Malecka074 -- 28.7.2011 14:31:20 >

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)