cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Strije

clock-img

09.03.2011, 15:11

clock-img

Anoniman

Žene , kakva je situacija sa sunčanjem i strijama ? Koliko se sećam - one ne potamne , je l da ? user posted image Imam na butkici levoj baš koloniju strija , na leto ću da budem ko zebra user posted image

clock-img

09.03.2011, 15:13

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ne bih da "izduvam" nikome balon, ali ovo je stvarno sve.  Mazanje moze da umanji strije, ali ako ce ih neko dobiti dobice ih.  Moja mama nije u zivotu namazala nista i ima divnu kozu, nijednu striju, a ja sklona na tatu, pa ih imam od kada sam tinejdzer.  Doduse, u trudnoci sam dobila nekoliko na stomaku, ne puno, ali sam se porodila u 37n6d.  Da sam izgurala jos 2-3 nedelje ko zna sta bi bilo!

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Naša kuma je od 5. meseca koristila Johnson baby ulje sa alojom i nema ni jednu jedinu striju, sad je 8.mesec. Naravno, tu i genetika ima velikog uticaja, mada ne znam kako je kod nje. Uglavnom, jako je zadovoljna, kaže da joj je koža ceo dan mekana i nežna.

clock-img

09.03.2011, 15:19

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Da, genetika je najvažniji faktor. Moja baka je rodila dvoje dece, nema ni jednu strijicu (a čisto sumnjam da se nečim mazala), moja mama isto rodila dvoje, ni s od strija.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.03.2011, 16:48

clock-img

mirjanica

pencil-img

590

Moja mama zato ima po citavom stomaku i butkama, uvek mi je to bilo ruzno da vidim, i kao maloj! Tako da ako je po genetici, kuku meniuser posted image Ja se mackam, kupicu ricinusovo da probam, nego cisto vas pitam jel neko isto cuo, otkud znam da ne bude nesto stetno, mada racunam ulje ko ulje, mazem ga, ne pijem!

Boko draga, tu sam ja, citam vas, nego sam malko smorena, tj. uplasena do sledece kontrole, pa ne bih da smaram tamo! Upozorena sam da ne treba da unosim negativnu energiju, sa cim se slazem, pa dok sam ovako "negativna", klonim se piskaranja!

clock-img

09.03.2011, 17:13

clock-img

*boka*

pencil-img

1389

Duso ma ko ti je to rekao? Ne znam za druge, ali meni bas nedostajes.
Ja te sasvim razumem, jer prolazila sam kroz grozne periode od kad sam ostala trudna. Secas se i sama, toliko sam komplikacija i stresova imala od samog pocetka, da nisam ni stigla da se radujem trudnoci. Sto je najgore, ni sada nisam sa svim nacisto kako ce to do kraja da se odvija, ali trudim se maksimalno da budem smirena i pozitivna. Kad ti je kontrola? Hajde javi nam se molim te! Veeeeeeeliki cmokic za tebe i bebanu!
Izvinjavam se sto sam skrenula sa teme, ali kad sam vec napravila to, onda i da se nadovezem. Slazem se sa Anom da je genetika glavni faktor. Moja mama ima savrsenu kozu, rodila je mene, pa blizance nakon mene i nema ni S od strije. A ja sam los kvalitet koze nasledima od moje bake, uvek sam bila mrsava, nisam varirala sa kilazom, pa ih opet imam. Sad u trudnoci se mackam, cisto da me ne grize savest posle, da ne prebacujem sebi kako nisam bas nista pokusala da sprecim njihov nastanak. Mada sam svesna da cu ih svakako dobiti.

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

clock-img

10.03.2011, 18:14

clock-img

Petkovici

pencil-img

152

Uspela sam samu sebe da ureknem! 7 dana pre termina mi je pola stomaka ispucalo, a do tad ni jedne jedine strije! Dakle, nista genetika, nista mazanje (9 meseci sam bila masna!!!), izgleda da mi je sudjeno da se sad pred sam finis iznerviram do bola!!!

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

clock-img

23.04.2011, 22:42

clock-img

AndreaK

pencil-img

1324

To se i meni desilo...valjda zato sto u tom period stomak dodje "do samog kraja" i posto nema dalje on puca... ja sam prvog prenela deset dana, da se rodio na vreme ne bih imala nijednu striju...al eto...mislim da i tkz. pripremne kontrakcije imaju veze sa tim...

clock-img

24.04.2011, 00:46

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ja sam dobila 3 male oko pupka 10-ak dana pred porodjaj, a stomak mi je bio ogroman. I ja mislim da ima veze sa kontrakcijama, tacno sam osetila kad je puklo...

clock-img

24.04.2011, 07:11

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Moram da ponovim-mazite se Mustelinom kremom protiv strija, i vbelika je verovatnoca da ih necete imati. Imam jako suvu kozu i strije iz puberteta. Mustelom sam se mazala svaki dan bez izuzetka, nekad i dva puta, i nisam dobila ni jednu jedinu striju nigde. Jeste skupo, ali vredi.
Pre neki dan mi se pohvalila prijateljica da joj Guam krema za smanjenje strija pomaze i vidno deluje na postojece strije. Nisam probala ali eto, prenosim vam pa vam mozda pomogne.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

24.04.2011, 07:40

clock-img

zoća

pencil-img

1957

Što se tiče strija mislim da je čista genetika.Nisam se mazala,ustvari prva trudnoća jesam do nekog šestog meseca a ostale dve ne,nemam strije.MM ima od naglog rasta a i moja Katarina.Samo je stvar u kvalitetu kože.Mada moja i nije nešto kvalitetna pošto imam neurodermatitis.Kolerik pa to ti jeuser posted image user posted image

clock-img

24.04.2011, 07:44

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Genetika ili ne, treba se mazati. Sigurno se tako moze smanjiti broj strija, ako se vec ne moze spreciti njihov nastanak. Ja sma ovu kremu kupovala jednom mesecno pa mi i nije mnogo ostetila budzet, jos sad ima puno apoteka koje odredjenim danima daju popuste od 10%, pa eto kako mozete i da ustedite i da sacuvate kozu.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

24.04.2011, 07:48

clock-img

zoća

pencil-img

1957

Samo treba pogoditi pravu kremu toliko toga je na tržištu,a nemaju efekat.U ono vreme smo imali samo Šaljićevu kremu ustvari za nju sam čula tada.

clock-img

24.04.2011, 07:53

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Bas tako. Ja sam Mustelu za trudnice otkrila tako sto sam proceljala forume za mame iz Srbije i Hrvatske, i udarala recke za sve kreme koje su imale efekta. Meni je bilo presudno to sto su se sve mame koje su koristile Mustelu, napisale da nisu dobile ni jednu striju. Kuma (farmaceut) me ubedjivala da uzmem Vichy, ali je nisam poslusala.

clock-img

24.04.2011, 10:24

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

ja sam izgleda jedina koja je i pored mustele dobila strije user posted image ... i to u 4. - 5. mesecu trudnoce...

clock-img

24.04.2011, 10:26

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Auuu koji si ti kaksuz. user posted image  Ja sam prvo mazala Baby love ulje i kremu, i onda sam se sva osula, sve me svrbelo.

clock-img

24.04.2011, 10:31

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

da znas da sam baksuz user posted image ...

clock-img

24.04.2011, 10:49

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja i dalje mažem samo baby ulje i svetlo plavo Niveino mleko. Nemam strije, nadam se da će tako i ostati. Doduše, u mojoj familiji baš niko nema strije pa se uzdam i u genetiku user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

24.04.2011, 11:10

clock-img

jance

pencil-img

6439

ja vec imam neke stare strije na donjem delu ledja a i jednu onako sveziju na stomaku... sto je najgore, pojavise mi se i na grudima onako s unutrasnje strane... jedini moj problem jeste sto i nisam bas nesto azurna sa mackanjem....user posted image

Bez dece kuća ne raste

clock-img

24.04.2011, 11:18

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jance, ako zaboravljaš preko dana, navikni se da mažeš uveče posle kupanja. Meni je to kao pranje zuba, nema šanse da preskočim (oduvek, ne samo sada).

clock-img

24.04.2011, 11:21

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Jesu li ikom strije nestale upotrebom nekog preparata mislim na mame koje su se pordil? Ii jesu li se smanjile? Ja imam strije po dnu stomaka i par na koki ne znam kako je ona mpogla da popuca. mazala sam se u trudnoci a opet su se pojavile.

clock-img

24.04.2011, 11:26

clock-img

jance

pencil-img

6439

ma moracu vise da se organizujem jer ce mi grudi biti grozne user posted image
inace cula ja od prijateljica da su koristile i najobicniji vazelin (mislim user posted image ) pa da im je izuzetno pomoglo...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

24.04.2011, 11:30

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

jance,ja koristim bebi hipovo bademovo ulje,ono je masno,i moja sestra ga je koristila i nije dobila strije..a genetski smo podlozne...i ja se mackam,odmah posle tusiranja...user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.04.2011, 11:31

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Indy, ne bih ti mogla pomoći. Znam da je mojoj mami pomogao Guam oko celulita (ali ZAISTA pomogao) a vidim da je i mina napisala da je njena drugarica koristila Guam za strije pa možeš da probaš.

clock-img

24.04.2011, 11:32

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ja sam karirana od porodjaja, u trudnoci su mi popucale sise i dupe, a kad sam se porodila zurka! sa strane na bokovima, guza.. ma svasta i tek sam tad primetila da imam jednu malu striju kod pupka.... ali ona se ne vidi jako, srecom bar mi stomak nije popucao...user posted image a mazala sam se.... ali nisam posle porodjaja.. tako da obavezno nastavite da se mazete i posle porodjaja!!! jos u porodilistu ako budete imale volje, ja nisam.
inace indy strije kada pobele ne vide se vise skoro uopste.. bar je kod meene tako, e sad ako su ti jako debele onda ce se videti

clock-img

24.04.2011, 11:45

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

meni je od prvog djeteta bilo strija od sare ne toliko samo su se stare prosirile. Znam da pobijele da se ne vide toliko a meni je ispod gaca skroz na donjem dijelu stomaka jer mi je stomak bio dole kad sam bila trudna. A gdje da nadjem taj Gyam jel on dostupan ovdje kod mene ?