writing-img

RE: Kis - Francuska pita

clock-img

14.05.2012, 11:43

clock-img

MicinaMama

pencil-img

3548

Ma kakva FR pita bolji je burekuser posted image

clock-img

14.05.2012, 16:23

clock-img

Anoniman

marince, nema te slanoce koje nece isprati 'ladan spricer user posted image

clock-img

10.12.2012, 09:50

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ja kiš pravim po ovom receptu:

Sastojci:
200 gr brašna
100 g putera (ja stavim ceo, tj. 125gr)
malo soli
70 ml vode
100 g slanine
100 g šunke
100 g kiselih krastavčića
4 jaja
1 dl kisele pavlake

Priprema:
1. Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće.
2. U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.
3. Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.
4. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast), krastavčiće i šunku.
5. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
6. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.





< Poruku je uredio Snelle -- 10.12.2012 9:58:02 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"