cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: ŠTRUDLA SA MAKOM

  
clock-img

28.10.2017, 17:05

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Sad mi se jede. Vala sad necu vaditi iz zamrzivaca.user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

28.10.2017, 17:19

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.10.2017, 19:47

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Hvala Anci, pravim sutra pa javljam utiske.

clock-img

29.10.2017, 16:08

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Danas sam prvi put pravila strudlu sa makom i bas sam zadovoljna kako je ispala user posted image Cini mi se da bi bila lepsa da sam dodala i malo korice od limuna, ali posto nemam neprskani, onda ga ne koristim u kolacima zbog malene

clock-img

29.10.2017, 16:26

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ana bas cu da probam ovaj fil od oraha. Kad kupim orahe user posted image

clock-img

29.10.2017, 16:42

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Lepa je sa orasima i jabukom. Moja mama je to pre pravila

clock-img

14.03.2018, 00:13

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ana znala sam da si ovde pisala,usla sam da vidim tvoje recepte user posted image

clock-img

14.03.2018, 07:33

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Moja baka je pravila i sa sirom, predivnog ukusa je!

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

14.03.2018, 14:47

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Volim. Obozavam, moje dete istro obozava.
Jutros smo posle dorucka podelili strudlu sa makom, boze prepuna je fila, obozavam.
Imam jedan sjajan rcpt, po njmeu iskljucivo pravim, koleginica mi je dala, nikada nista bolje nisam imala. Nikada ne bude kao kamen sutradan.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

14.03.2018, 14:48

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Ima u NS jedna zena koja pravi fenomenalne strudle, izlagala na Winter festu to za cas plane, sa makom na prvom mestu. I meni je, mada mi je ok i sa rogacem.
Ja se jos nisam usudila da pravim sama.

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

14.03.2018, 14:50

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Voci postavi recept kad se setisuser posted image

clock-img

14.03.2018, 22:15

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Ja pravim po Lesicinom receptu i volimo je bas.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.03.2018, 07:49

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Vesi hocu, stvarno bi trebala da se potrudim, da se malo vise aktiviram u C kuhinji.
Ova oja koleginica izvodi magiju sa testom, ali je iskusna domacica I stvarno je sve neverovatno dobro I fino.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

01.12.2018, 14:35

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Evo napisacu ovde, pa cu izbrisati ovih dana i staviti u c recepte.300 gr brasna
jedno jaje
50 gr masti 
75 gr margarina
jedna kasika secera
pola suvog kvasca
75 ml mleka
prstohvat soli
Mleko zagrejala i dodala secer i kvasac. Ostavila deset_ak minuta. Istopila margarin, pomesala sa brasnom, a mast i jaje zajedno pomesala i dodala onda brasnu. Na kraju mleko sa kvascem i secerom. Zamesila i stavila u frizider (drzala sam oko dvadeset_ak minuta, a kazu da treba vise) 
Fil je
Nekoliko kasika pavlake i 100 gr neskvika sa tri kasike secera (zeznuh se i stavih pet, al nije strasno) 
Testo podelila na dva dela, skroz tanko razvukla namazala prvo sa pavlakom pa preko posula pomešan secer i neskvik. 
Uzela jos jedno jaje, zumance pomesala sa kasikom mleka i kasikom ulja, premazala testo i stavila jos malo u frizider. Kad sam izvadila iz frizidera premazala sa ulupanim belancetom. 
Ovo je recept za upola manje mere, originalno je sve duplo. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.12.2018, 23:52

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

A gde je mak u receptu? user posted image

clock-img

25.10.2023, 21:07

clock-img

flamingos

pencil-img

25439

Ako neko želi recept neka kaže.user posted image

clock-img

26.10.2023, 08:38

clock-img

medamisko

pencil-img

1106

Prelepk izgleda. Uzivajte u ukusu. Kod nas je u ovim danima cest gost na trpezi

clock-img

26.10.2023, 08:54

clock-img

flamingos

pencil-img

25439

Hvala.I mi je obožavamo.

clock-img

26.10.2023, 10:01

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Ako moze recept.user posted image

clock-img

26.10.2023, 10:52

clock-img

flamingos

pencil-img

25439

Može.Ček samo mapo da završim nešto i stiže.Nije da se hvalim,ali mnogo je dobar recept.Pečena u čuvenom elektručnom šporetu starom više od trideset_ godina.Gorenje,naravno.

clock-img

26.10.2023, 12:05

clock-img

flamingos

pencil-img

25439

SASTOJCI:Za testo:25 g svežeg kvasac,150 ml mleko,100 ml voda,75 ml ulje,1 jaje,2 kašike šećera,1 kašičica soli,500 g brašna.Za nadev:500 g mak,300 ml mleko,200 g šećer,2 kesice vanilin šećeea.Za premazivanje:20 g maslac,1 jajePRIPREMA:Kvasac izmrviti i staviti u činiju,dodati 1 kašiku šećera,50 ml mleka,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera i nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva dela(oblikujuću jufkice).Za nadev:U šerpu staviti mak,dodati šećer,vanilin šećer,preliti vrelim mlekom i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika i naneti fil sa makom.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac razmutiti viljuškom i premazati štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati"tokom pečenja).Osstaviti da odstoji 15 minuta.Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta(zavisno od rerne).Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.Po želji posuti šećerom u prahu.Prijatno!

clock-img

26.10.2023, 15:11

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

SASTOJCI:Za testo:25 g svežeg kvasac,150 ml mleko,100 ml voda,75 ml ulje,1 jaje,2 kašike šećera,1 kašičica soli,500 g brašna.Za nadev:500 g mak,300 ml mleko,200 g šećer,2 kesice vanilin šećeea.Za premazivanje:20 g maslac,1 jajePRIPREMA:Kvasac izmrviti i staviti u činiju,dodati 1 kašiku šećera,50 ml mleka,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera i nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva dela(oblikujuću jufkice).Za nadev:U šerpu staviti mak,dodati šećer,vanilin šećer,preliti vrelim mlekom i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika i naneti fil sa makom.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac razmutiti viljuškom i premazati štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati"tokom pečenja).Osstaviti da odstoji 15 minuta.Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta(zavisno od rerne).Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.Po želji posuti šećerom u prahu.Prijatno!






Hvalaaaa!
Odstampano,pravimza vikend.


Gde kupujes mak ,da nije gorak ili je kako ti se zalomi.

clock-img

26.10.2023, 15:23

clock-img

flamingos

pencil-img

25439

Nema na čemu.Kupujem gde ga nađem.Nije gorak.Javi utiske kad napraviš.

clock-img

26.10.2023, 17:54

clock-img

medamisko

pencil-img

1106

Lepo i recepti se dele. Bas fino. Ja imam svoj koji pravim onako iz glave, star i proveren.

clock-img

26.10.2023, 18:15

clock-img

flamingos

pencil-img

25439

Da,da.Dele se i recepti.Samo kaži koji želiš i tu sam.