cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: ŠTRUDLA SA MAKOM

  
clock-img

24.02.2012, 21:17

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Hmmm,sad ste me podsetile na strudlu. Moracu sutra da je pravim. user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.02.2012, 21:31

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

lesice,ovaj tvoj recept se brzo moze realizovati.Jedina razlika izmedju tvog i Olginog receptu je u ,,dizanju"testa i to sto Olga stavlja limun.Ja sam nestrucno lice i bojim se da nesto ne uprskam te ne znam po kom receptu da pravim...user posted image

clock-img

26.02.2012, 19:36

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Danas sam pravila strudlu.Bila je to kombinacija vasih saveta.Odlucila sam se za jaja u testu,margarin,limun...Odlicna!!!

clock-img

13.03.2012, 16:03

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Magnetic, japanski vetar=puslica torta? Evo recepta KLIK

E jeste,to je touser posted image .Hvala.


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

21.03.2012, 20:46

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Strudle se peku! user posted image
Mi nismo jesni kad su slatkisi u pitanju, testa jos manje, pa ja pravim dve strudle od 500gr brasn i to dvaput godisnje... U testo stavljam jaja, ostavim da nadodje kad su urolane i mazem belancetom tek kad nadodju. Obicno pravim jednu sa makom i muscovadom, drugu sa dzemom (sljive, morelo tresnje) i orasima. Po pola od svake obicno zamrznem (bas nismo jesni, 2 cele bi 2 nedelje jeli user posted image ).

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

21.03.2012, 20:57

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

E da i pecenje- 20min na 200, 220 je previse za moju rernu. user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

01.04.2012, 13:28

clock-img

Anoniman

Lu, ministarka vrta i bašte, može da dobije i titulu ministarke kolačauser posted image Pravila sam po njenom receptu, izmenila samo jednu stvar - umesto ulja stavila sam punu kašiku masti, jer ja sve te "starinske" kolače pravim sa mašću, i malo je reći da je savršena! Napravila sam 3 - prva sa orasima (200g mlevenih oraha, 100g šećera, kašičica putera i 1dl vrelog mleka, pomešala pa time premazala), druga sa pošećerenim i oceđenim višnjama u koje sam dodala malo griza, i treća sa eurokremom. Premazivala sam celim jajetom.

clock-img

13.10.2012, 08:19

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja sam radila i po receptu sa vrećice od maka (žitokomerc Somboruser posted image ), oduševljena samuser posted image
FIL:
mak (200gr) popariti sa 1-1.5 dcl mlijeka, ostaviti par minuta da se ohladi, dodati jedno jaje i šećera po želji.

TIJESTO:
500gr brašna, 1 suhi kvasac,80gr. šećera, 2,5 dcl mlijeka, 100gr isjeckanog margarina, 1 jaje i soli na vrh noža.
Tijesto umijesiti i razvući u pravouganik promjera 30x40cm.
Premazati filom, uviti u rolnu sa duže strane i ostaviti 30 min.
Peći na 175-200 (ja stavila na 180 pećnica sa ventilatorom), 40 minuta. Vruć kolač premazati sa premazom:
75gr šećera, sok od pola limuna i malo vode.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

13.10.2012, 10:31

clock-img

Zell

pencil-img

804

Lu, otprilike i ja tako pravim, jedino ne stavljam jaje u fil. Klasicna somborska strudla user posted image
Inace, obavezno poparim fil bilo da radim sa makom, rogacem ili orasima. Takodje poparite fil sa secerom za lenju pitu - nece se raspadati pri secenju (jabuke, visnje...) user posted image

clock-img

02.11.2012, 20:20

clock-img

malinaja

pencil-img

25

Ja sam nekoliko puta probala da napravim strudlu ali nije to bilo to..Sve sam radila po raznim receptima i ja nisam bila zadovoljna.Srecom,oko mene svi to jako dobro rade pa nikad nismo zeljni ali volela bih da svom detetu sama napravim , onako super.user posted image

clock-img

01.06.2013, 18:16

clock-img

Lu

pencil-img

15094

I evo ih opet, žitokomerc-recept, ne mere da omašiuser posted image
user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.06.2013, 21:02

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Uh Lu, što su dobre user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.06.2013, 19:02

clock-img

Anoniman

lu, mesis rukama ili mutis mikserom? ja sam danas pravila sa kakaom, ali nesto nikad nisam zadovoljna kako ispadne (doduse, pravim jednom godisnje) i stavila sam svezi kvasac umesto suvog.

clock-img

03.06.2013, 07:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Rukamauser posted image
Pomiješam prvo suhe sastojke onda u sredini napravim rupicu i tu stavim jaje, maslac i mlijeko, onda lagano mijesim da bude mekano tijesto.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.06.2013, 08:05

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja sam baš juče pravila štrudlu sa makom i orasima...meni uvek ispadne kako trebauser posted image Moj recept ju sličan kao i kod Lu, samo što ja stavljam sveži kvasac i količinski više svega,pa dobijem 4 štrudleuser posted image koje deca pojedu za 2 danauser posted image

clock-img

03.06.2013, 09:24

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Moja drugarka je pravila neku sa kulinarike i nju samo pravim. Ima posla, ali meni se sviđa kako ispadne.

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

28.10.2017, 14:47

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Pade mi na pamet štrudla sa makom, moracu sutra da je napravim.a Recept nađoh na RR user posted image pravicu po receptu koji je Les napisla,deluje ok pa ću po njemu.
Njamiii bas mi se jede.

clock-img

28.10.2017, 14:56

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ja kad pravim, uglavnom jednu sa makom, jednu sa dzemom, budu vece, pojedu se za dva dana.
Bas mi mm spomenu da mu sutra napravim.

clock-img

28.10.2017, 15:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Ja uglavnom pravim sa rogačem, testo je prhko. Jako je lepa.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.10.2017, 16:24

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Ja malo pre otvaram zamrzivac i vidim strudlu. user posted image Mama kad je bila napravila mi je i ja je spakovala. Imam i ledene kocke

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

28.10.2017, 16:30

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Jaoj Sanjice, blago tebi :)
Sta bih dala sada za domacu strudlu sa makom..
Kad sam videla temu odmah mi se prijela...

clock-img

28.10.2017, 16:39

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Hihi podmasila sam vas user posted image
A kako sa orasima da napravim, isti postupak kap sa makom?
Znaci može i da se zamrzne, kad već pravim pravicu celu meru pa ću da zamrznem.

clock-img

28.10.2017, 16:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Isto Suzi. Popariš orahe vrućim mlekom, dodaš šećer, obavezno vanilin šećer i filuješ. Možeš i umućeno belance da dodaš i malo ruma, ako voliš. Ja nisam ljubitelj oraha, ali nekad napravim kada mi mama dolazi, ona voli.

Ovaj recept sam probala i lep je klik

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.10.2017 16:55:16 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.10.2017, 16:55

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ana a još ovo da te pitam, pošto ću prvi put praviti sa makom, jel da stavljam limunovu koru i sok limuna ili ne? Pročitala sam da je neko napisao da neutrališe gorčinu maka.

clock-img

28.10.2017, 16:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Suzi, možeš. Ja pravim prhke kore pa u njih dodam koru limuna i narandže.

Evo iz jednog recepta:

Za fil od maka staviti mleko da se kuva,u vrelo mleko dodati suvo grozdje i secer.pa kada mleko pocne da vri dodati mak,prezlu,koru jednog limuna i vanila secer.Sve to dobro sjediniti,kuvati minut - dva na sporetu uz stalno mesanje.Skinuti sa vatre i fil potpuno ohladiti.

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.10.2017 16:59:45 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!