cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Azoospermija

clock-img

29.09.2023, 10:39

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Banana divno i nadamo se  velikoj beti i uspehu.Nemaju svi tu srecu kao vi  mi nismo vise ni imali mogucnosti ni novca a nije se pojavio  ni jedan  .Nasa borba trajala je 12g  i da uspeli smo sa donacijom i nije nas briga ko sta o tome misli  oni ce biti nasa deca.

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

02.10.2023, 11:08

clock-img

pudlicica

pencil-img

55

Jel je nekom uspela vto ako je morfologija losa, to me plaši morfologija da li može da uspe vto

clock-img

02.10.2023, 12:18

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Banana navijam za lijepe vijesti i veliku betu 🙏💕 Sada je najteže čekati, mene to isto uskoro čeka 🥰Nama je transfer sutra u 10 i u isto vrijeme jedva čekam i nervozna sam. Ali kao što mi je netko već jednom ovjde napisao, sjetim se koliko smo daleko došli i nekako vjerujem da će sve biti u redu.

clock-img

02.10.2023, 19:03

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Bopsich  srecno i bebicetno  cekamo ovde mnogo lepih vesti a ja vas cekam u trudnickim temama treba mi drustvo pa  da se druzimo tamo uskoro.

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

03.10.2023, 11:30

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Evo da javim da je FET odrađen. Nisam ni svjesna što se dogodilo. Ali jako sam sretna i uzbuđena. Sad treba nekako izdržati  ovih 10 dana do bete i vjerovati da će sve biti dobro. Htjela bih se zahvaliti svima na ovom forumu, jer ovdje je i krenuo moj put. Nikad prije nisam čula ni za dr. Emrea, ni za dr. Suleymana. Upravo zbog vaših objava sam ih kontaktirala i sad smo tu gdje jesmo. Prošlo je manje od godinu dana od moje prve poruke dr. Emreu i zbilja sam sretna zbog svega. A sad - čekanje ❤️

clock-img

03.10.2023, 14:39

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Jeste ovo najtezi period ali uzivaj u svskom danu, zaokupiraj vreme i  proci ce . Nama su trazili betu 8 dan od et i  uspeli smo konacno .Srecno i bebicetno🍀🍀🍀

clock-img

03.10.2023, 16:49

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Odlicno.Uz tebe smo, držimo fige. Javljaj.Može li neko da mi kaže, pa i ti, koliko ste placali FET?Nama je rekao jednu cenu pa drugu…

clock-img

03.10.2023, 18:16

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Bravo, svaka cast! Jedva cekam da javis za betu😄Javljajte ljudi lepe vesti, to je veliko ohrabrenje za sve koji tek krecu.

clock-img

03.10.2023, 20:23

clock-img

bopsich

pencil-img

55

IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Odlicno.Uz tebe smo, držimo fige. Javljaj.Može li neko da mi kaže, pa i ti, koliko ste placali FET?Nama je rekao jednu cenu pa drugu…

FET smo platili 300 eura u bolnici. I 300 eura smo platili još zadnji put zamrzavanje embrija. 

clock-img

05.10.2023, 17:34

clock-img

Anoniman

Srecno! Cekanje bete je najtezi psihicki period ali tu malo sta zavisi od nas...od sad na dalje je priroda. Cisto da znas nisam imala simptone nikakve, dobila cak prehladu po povratku iz Istanbula i temperaturu 37.6...pozdravila se da moze biti + ...odem uradim betu 10-ti dan i vidim 384 ...i tako je pocelo...par teskih sedmica u pocetku neizvjesnosti sad smo skoro 6.mjesec...Morfologija sve zavisi ko to kaze...Emre je cula sam radio uspjesnu oplodnju sa spermatidama cak...dakle ne skroz oformljenim spermijima..to nije nas slucaj ali cula sam stoga vrijedi pokusati svakako ishod niko ne moze da predvidi...Srecno!

clock-img

06.10.2023, 01:52

clock-img

Jagodica**

pencil-img

14

Pozdrav svimaPre svega zelim svima srecu. Ovaj forum me je vratio u život,citajuci nocima o ovoj temi, zelela sam i ja da budem deo foruma. Mi imamo problem azoospermia potvrđena pre par meseci. 4 x spermogram 0,poslednji spermogram radjen u drugoj laboratoriji pronadjeno 5 nepokretnih posle centrifuguranja . Odradjeni hormoni fsh, lh, estradiol, testosteron, inhibin b  svi uredu totalno, kariotip uredu, mikrodelecija y hromozoma uredu, cisticna fibroza uredu. Nadamo se najjboljem. Cekamo micro-tese  kod dr Emre koji će za 15 dana. 

clock-img

06.10.2023, 13:46

clock-img

LjubMil

pencil-img

13

IZVORNA PORUKA: Jagodica**

Pozdrav svimaPre svega zelim svima srecu. Ovaj forum me je vratio u život,citajuci nocima o ovoj temi, zelela sam i ja da budem deo foruma. Mi imamo problem azoospermia potvrđena pre par meseci. 4 x spermogram 0,poslednji spermogram radjen u drugoj laboratoriji pronadjeno 5 nepokretnih posle centrifuguranja . Odradjeni hormoni fsh, lh, estradiol, testosteron, inhibin b  svi uredu totalno, kariotip uredu, mikrodelecija y hromozoma uredu, cisticna fibroza uredu. Nadamo se najjboljem. Cekamo micro-tese  kod dr Emre koji će za 15 dana. 

Pozdrav Jagodice i puno sreće u Turskoj.

dr. Emre će svakako uraditi detaljan pregled,
ako su hormoni dobri kao i svi drugi nalazi (kariotip, delecije, ultrazvuk) onda se verovatno radi o opstruktivnoj azoo.
I ja sam tako u svim nalazima imao 0, sem jednog gde sam imao retke nepokretne.

Emre je u mom slučaju insistirao da umesto Micro-tese radim TESE operaciju i tako da ostatak novca pokrije troškove zamrzavanja.
Ja sam se prvo protivio, prešao sam toliki put zbog Micro, ali posle uzastopnog ubeđivanja pristao sam da poslušam doktora i bila je to prava odluka.

Video je on čovek sve i svašta do sada, tako da samo napred i bez brige ;)

clock-img

06.10.2023, 14:08

clock-img

Jagodica**

pencil-img

14

Hvala puno na ohrabrenju, nadamo se najjboljem. Dr Emre je koliko sam cula najjbolji za micro - tese. Jedva cekam..Jel mozete da mi kazete da li ste taj dan vec bili pusteni iz bolnice kuci? Kako ste se osecali? Ja bih najviše volela kad bi mu radio micro-tese 🙏

clock-img

06.10.2023, 15:39

clock-img

LjubMil

pencil-img

13

TESE operacija je trajala 45min ukupno sa budjenjem iz anestezije.
Posle sat vremena sam već bio na nogama, a par sati kasnije smo obilazili Istanbul :)

Mislim da isto važi i za Micro-TESE,
ali nemojte bežati i od TESE, ako vam predloži tu opciju.

U slučaju TESE uzimaju malo tkivo testisa i u njemu traze spermatozoide (u našem slučaju je nađeno 50 pokretnih, tj zaledili smo 4 slamčice),
dok za Micro-TESE, prave presek testisa i onda mikroskopom trazi regije gde potencijalno moze naci materijal.

Kao što sam već rekao, ja sam navaljivao da bude Micro-TESE, dok Emreu nisam dosadio.
Na kraju je rekao da mu je mikroskop iza ledja i ako bude trebao koristiće isti, ali da nema potrebe.
Uštedeo nam je 300 EUR, mada je mogao i da prećuti

clock-img

06.10.2023, 16:06

clock-img

Jagodica**

pencil-img

14

Hvala najjlepse na odgovoru. Javljam se nadam se sa lepim vestima 😊

clock-img

07.10.2023, 10:26

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Ljudi ,imam pitanje...racunam,ovde nista nije neuobicajeno da se pita😄MM ima manju velicinu testisa od uobicajene. Da li je to generalno slicaj kod azo? On ovako nema problem sa potencijom itd sve najnormalnije. Jer mi odzvanja i dalje u glavi izjava nase "cuvene" dr iz Srbije kako su mu manji i meksi testisi i da nemamo zbog toga neke sanse. Mi idemo u Istanbul za mesec ipo dana,pa sad sto se blizi ja prevrcem po glavi svasta🙄 Puno bi mi znacilo ako je to bio slucaj i kod vasih muskih a uspeli ste. Tnx

clock-img

07.10.2023, 13:47

clock-img

Anoniman

Spermogram jedini moze da postavi dijagnozu ne velicina testisa...uglavnom nas slucaj je bio taj genetika ok, spermogrami 0, cak nizak testesteron...uspjesna microtesa. Dakle Emre resava i teze slucajeve sa sindromima a opstruktivna ako se ispostavi da jeste je najlaksi skucaj azospermije. Samo ga slusajte, bacite sve u vodu prije odlaska kod njega sto su vam pricali, tamo ce ponoviti analize hormona i sl i reci ce vam sta misle. Micro tesa traje u zavisnosti od toga sto utvrdi od 40 minuta do 2h uglavnom izlazi se iz bolnice nakon par sati, sjutri dan set_ ja vec, moze mozda i isti ali zavisi kako se ko osjeca. Lak je oporavak. Mene su pustili da cekam muza u bolnicku sobu i da budem i prije i poslije operacije sa njim dok nisam otisla na svoj dio punkcije. Sto nam je bas znacilo...

clock-img

07.10.2023, 14:12

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Kod nas nije opstruktivna sigurno, jer je uzrok azzo kasno spustanje testisa. Ma ja sam sada krenula tako sebe da mracim sta ako ne uspe bla bla...vrvt ste svi prolazili kroz to😄Verujte mi da bih sutra da odemo u Istanbul,ali mora da zavrsi sa terapijom pa onda...😄

clock-img

07.10.2023, 14:17

clock-img

Jagodica**

pencil-img

14

IZVORNA PORUKA: Nektarina

Kod nas nije opstruktivna sigurno, jer je uzrok azzo kasno spustanje testisa. Ma ja sam sada krenula tako sebe da mracim sta ako ne uspe bla bla...vrvt ste svi prolazili kroz to😄Verujte mi da bih sutra da odemo u Istanbul,ali mora da zavrsi sa terapijom pa onda...😄

Uspece, veruj u to!!! Ne razmišljaj toliko, mi imamo operaciju uskoro kod Dr Emrea.. Nista ne dobijas time sto ces sebe da mracis. Zaustavi se, prestani da citas, radi ono sto te cini srecnom, i bodri muza, verovatno je on u tezem stanju !! Njima je preko potrebna podrska i jaka zena. Uspecete! 

clock-img

07.10.2023, 14:46

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

E pa mi smo bas bili pozitivni i opusteni maksimalno,tj on je i dalje nego meni se neke glupave misli uselile a ovde mi je najbolje da podelim to😄Mi cak i ne pricamo o tome,bukvalno zivot tece najnormalnije. On je uveren da se to sada resava i ceka da odemo. Sigurna sam da ste upadale u tu fazu kroz ceo proces dok se nije resilo.

clock-img

08.10.2023, 15:14

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Samo da vam se javim, danas je 5 dpt, ja sam maloprije napravila kućni test jer ne mogu dočekati betu i imam jako svjetlu drugu crticu ❤️❤️ Presretna sam i nisam ni svjesna da se to događa. Inače počela sam s testovima (iako sam znala da je nemoguće) od 3 dpt. Evo ne znam što bi rekla, ni kako se osjećam. Znam samo da sam do neba zahvalna dr. Emreu, kao i Suleymanu i Numanu. Ako netko zna što radi, onda su to oni...I vidim da je netko spominjalo male testise, i kod mog muža su mali, dr. Emre mu je tako rekao. Ima totalnu azoospermiju, Klinefelter sindrom, testosteron se ni s terapijom nije previše pomaknuo, ali svejedno je pronašao dovoljno spermija Micro Tesom. Mislim da se u te doktore može imati apsolutno povjerenje. Mi smo unatoč svim lošim okolnostima, izgleda, uspjeli. Čekati ćemo betu za službenu potvrdu, ali već se veselim i planiram ponoviti test još koji put do bete 🥰 

clock-img

08.10.2023, 15:30

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Presrecna sam zbog vas, bas sam cekala tebe da se javis❤️❤️❤️❤️Znaci jos zvanicnu potvrdu ali stvarno opusti se 🩷🩷Bravo za vas i za doktore.
!

clock-img

09.10.2023, 07:53

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Cestitam  bice to lepa beta.  Mi smo betu radili 8 dan od et.Zelim ti srecu poput moje i da se druzimo na trudnickim temama.Cekamo uskoro  ovde jos mnogo lepih vesti 🍀🍀🍀

clock-img

11.10.2023, 11:35

clock-img

no.give.up

pencil-img

1

Pozdrav. Nova sam na ovom forumu, ukratko ću. Muž prvi spermiogram 09/21 dijagnoza teška oligoastenozoospermija (200.000 u uzorku). Nakon toga dva spermiograma azoo, sve nule. 05/22 FSH:18 uz ostale normalne hormone. 06/22 poliklinika Split spermiogram pronađen 1 spermij, u 07/22 radimo u istoj poliklinici Micro-TESE i usprkos 100% šansama koje nam je doktorica dala rezultat je negativan. Hormoni iza operacije grozni, FSH 35 uz poremećaj ostalih hormona. Nakon toga radio je još 2 spermiograma 12/22 i 10/23 oba sve nule, rterapija klomifenom 6 mj bez uspjeha samo još više poremećeni hormoni. Mikrodelencije i kariogram uredni, varikokela II stupnja, iznimno zdrav i u formi, i doktori/endokjrinolozi/urolozi jednostavno neznaju koji je uzrok.Radio je inhibin b u 09/22 i rezultat je bio poražavajući, 0,001. Znam da su nam šanse nikakve i spremni smo za donorsku u Prag, ali me vuce Turska kao zadnja opcija. Ima li netko sličan slućaj, možda neki savjet ili preporuku?
Svaka info mi zlata vrijedi, hvala puno od srca 💕💕💕💕💕

clock-img

11.10.2023, 14:04

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Cao, moj savet je da kontaktirate dr Emre i posaljete rezultate. On ce vam dalje reci koji su koraci. Svi smo mi u istoj situaciji manje-vise, neko ima problematican FSH, neko Inhibin,neko testosteron,neko mikrodeleciju itd...ne gubite vreme nego odmah dr Emre. Verujem da ce vam pomoci jer ovo sto ste naveli su pozitivne naznake da se "nesto desava" 😄