cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Azoospermija

clock-img

06.09.2023, 09:44

clock-img

LjubMil

pencil-img

13

@Bicesuper Mi smo zahvalni Bogu i doktorima Emreu i Samiju.
Oni čak nisu hteli ni da nam naplate zamrzavanje ta dva embriona do transfera, rekli su da smo specifican slucaj (zbog niskog AMH) i da ce oni pokriti taj trošak.

Mi polako ulazimo u 17 nedelju (vreme sad brzo teče), juče smo bili na pregledu, bebac raste, sve je Bogu hvala uredu.

Želimo vam puno uspeha sa trećim transferom (kao i svima drugima koji su u ovoj priči).

@bopsich Složio bih se sa predhodnim odgovorima. Idealno ti i tvoj muz, a eventualno mozete povesti i ćerku.
Transfer traje max 1 sat, a obično i kraće. Ja sam za to vreme sedeo i radio iz OTA&Jinemed kafića.

clock-img

06.09.2023, 16:13

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Ja nikoga ne bih vodila. Mogu da razumem da želiš ćerku da povedeš.Ostali nikako.Idete tamo da završite nešto najbitnije, i iako sam ja neko ko je u Istanbulu uživao punim plućima i skoncentrisala se i na lepotu, i bila već 5 puta, i uživala… ipak je primat bio VTO. Dakle nije ekskurzija mada uvek sve savetujem da sto više uživaju u tom čarobnom gradu.Pod hormonima je sve drugačije.Ja sam bila ljuta na celu muzevljevu familiju sto mi, po mom mišljenju, nisu pisali i češće pitali kako sam.I sad mislim da je trebalo, ali tada sam mislila da spomenik treba da mi dignu, eto tako hormoni utiču… svu sreću želim i javljajte se svi.@Hortenzija nedostajala si mnogooooo

clock-img

06.09.2023, 22:18

clock-img

Anoniman

Pozdrav.Moze li iskustvo ili savjet .Vraćena jedna blastocita ,deset_i dan menstrualni bolovi koji su trajali dvadeset_ak minuta ,mislila sam da cu dobiti ,medjutim ni kapi krvi ,jedanaesti dan test negativan ,naveče bolne grudi i pojavile se vene.Po mom mišljenju 11 dan test je trebao biti pozitivan pa makar blijeda crtica ako je doslo do trudnoce ali me zbunjuje ta bol i grudi poslje te boli.Mozda je i od terapije Hvala 

clock-img

11.09.2023, 15:10

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Radite test iz krvi.On je pouzdaniji?Svakako i da nije došlo do trudnoće ciklus neće doći na vreme zbog terapije.Zato je potrebno test iz krvi.

clock-img

11.09.2023, 18:12

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pozdrav.Moze li iskustvo ili savjet .Vraćena jedna blastocita ,deset__i dan menstrualni bolovi koji su trajali dvadeset__ak minuta ,mislila sam da cu dobiti ,medjutim ni kapi krvi ,jedanaesti dan test negativan ,naveče bolne grudi i pojavile se vene.Po mom mišljenju 11 dan test je trebao biti pozitivan pa makar blijeda crtica ako je doslo do trudnoce ali me zbunjuje ta bol i grudi poslje te boli.Mozda je i od terapije Hvala 

Odradite betu  sutra  nema potrebe da se mucite a mi cekamo lepe vesti🍀🍀🍀Ja sam sa blastama betu radila 8 dsn od et.

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

13.09.2023, 14:41

clock-img

stellaaaa

pencil-img

2

Zdravo svima.Moj suprug takodje ima azospermiju, kasno spusteni testisi od toga se jedan vratio u kanal. Citajuci vasa iskustva najbolje da kontaktiramo dr Emre.Zanima me na kom jeziku ste kontaktirali doktora i da li u klinici postoji neki prevodilac?nas dvoje slabo znamo engleski. unapred hvala.

clock-img

13.09.2023, 18:15

clock-img

Anoniman

Mi smo sa njima komunicirali cijelo vrijeme na engleskom. Ja nisam primijetila da imaju prevodioca iako ima dosta pacijenata iz naseg regiona.

clock-img

13.09.2023, 18:36

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Mi smo na engleskom i moja preporuka je da ga zoves ili pises na Whats upp. Imamo istu situaciju,kasnije spusteni testisi. Tu smo za sve sto treba.

clock-img

13.09.2023, 18:55

clock-img

stellaaaa

pencil-img

2

IZVORNA PORUKA: Nektarina

Mi smo na engleskom i moja preporuka je da ga zoves ili pises na Whats upp. Imamo istu situaciju,kasnije spusteni testisi. Tu smo za sve sto treba.

hvala puno na odgovoru.😊da li mogu da vam se javim privatnom porukom? 

clock-img

13.09.2023, 19:03

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Naravno.

clock-img

15.09.2023, 22:33

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Da li je netko od vas uzimao Estrofem kao pripremu za FET (za zadebljanje endometrija)? Ja bi sutra trebala početi uzimati 3×1, i nakon pročitanih uputa i nuspojava, uhvatila me panika. Pogotovo zato što je moja sestra imala rak dojke, tako da mi stvarno nije svejedno.
Svakako se nadam da ću ovdje čuti pozitivna iskustva i što manje prijavljenih nuspojava...

clock-img

16.09.2023, 14:00

clock-img

Jelena3989

pencil-img

21

Estrofem bukvalno svuda koriste kao pripremu endometrijuma za transfer. Svakako, obavesti lekara o svojim strahovima, uradi uz dojke pre svega i nemoj bespotrebno da se opterećuješ,  na svim lekovima piše da mogu da izazovu xy bolesti. Treba da budeš smirena pred transfer.

clock-img

16.09.2023, 15:35

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Uvek se pije  estrofem ili bela cikloproginova nemoj da se sekiras koristi i prirodne stavke i necitaj previse  svuda je haos  sto se tice kontraindikacija oni to moraju navesti.Ananas, svezu crvenu papriku, cveklu kvas,pivo koje god  ili sa ili bez alkohola brazilski indiski orah i da puno set_nje i pozitivne energine. Uz dojki mozes uraditi i sad i posle ako te strah zelim ti puno srece i uspeha.

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

16.09.2023, 23:16

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Hvala na odgovorima, malo ste me smirili. Iako mi je možda  jasno zašto ovoliki nemir i paniku osjećam.. Ultrazvuk dojki sam radila prije par dana, bila sam narucena za 7. dan ciklusa otprilike, ali kako mi je kasnila menstruacija, došla sam na kraju dan prije menstruacije ( kad se ultrazvuk dojki nikako ne bi trebao raditi). I doktoru se učinilo nešto sumnjivo, i čak je napisao na nalaz da treba napraviti punkciju, ali na kraju mi je rekao da dođem kod njega nakon menstruacije da ponovno pogleda. Jer su mi i u 12. mjesecu radili punkciju desne dojke i nisu ništa pronašli. A sada je riječ o lijevoj. Uglavnom, pokušavam pozitivno, ali baš mi teško ide. Noću se budim, ne mogu spavati, i što više razmišljam o tome kako ovoliki stres nije dobar pred transfer, to se više nerviram. 
Svakako hvala vam na pozitivnim odgovorima. Nekako ću izdržati do srijede do ponovnog pregleda, a onda se nadam da će sve biti u redu. 

clock-img

17.09.2023, 01:33

clock-img

Miky85

pencil-img

10

Zdravo svima,
Nakon duzeg vremena doslo je vreme da ponovo pisem, ovog puta kao otac jednog malog Bogdana...
Hteo bi da vam kazem da smo ja i supruga dobili jendog zdravog deckica 28 avgusta, posle skoro 10g borbe, ako je neko citao od pocetka videce da smo gubili vreme u Spebo u Leskovac, gde su na kraju mene otpisali i rekli da ja necu moci nikada da imam svoje dete i da ne gubimo vreme vec pravac Prag i donacija. Kako naravno nisam hteo da na prvu prihvatim njihov " dobronameran" predlog vec sam poceo da trazim po netu nesto sto bi mi dalo makar nadu. Na kraju nisam dobio samo nadu vec i naslednika zahvaljujuci dr.Emreu i dr.Samiu koji je odradio transfer i celokupnu pripremu. Isto hocu da kazem da nikako ne gubite prevashodno nadu i na zalost moj iskren i dobronameran savet jeste pravac Turska... Znam da je skupo i sve to ali verujte da ovo nema cenu a ovde na kraju kada sve saberete isto kosta samo sto smo to placali 8 godina pa kao nije puno... a pored novca gubili smo i vreme ali na svu srecu pa nismo otisli u Prag kako su nas savetovali...
Hocu isto da kazem da ako nekome treba neka informacija neka slobodno pise, gledacu da cim pre odgovorim...jer znam kako je meni bilo dok sam ja citao ovaj forum i trazio da vidim da li se neko sa dijagnozom azospermia ostvario kao roditelj... Evo da znate da je i to itekako moguce samo sa pravim doktorima sto je Emre svakako...

clock-img

17.09.2023, 10:22

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Cestitamo vam od srca uzivajte u svojoj sreci.Pozitivni ishodi mnogo znace parovima u ovoj borbi i daju vetar u ledja.

clock-img

17.09.2023, 14:40

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Miky85 čestitam! Uživajte u svakom trenutku! Presretna sam svaki put kad vidim da je netko s ovom dijagnozom uspio. Ovakve priče zbilja puno znače, a meni pogotovo sad pred sami transfer u Turskoj. Za dr. Emrea također imam samo riječi hvale. Ali i za doktora Suleymana i doktora Numana. Svi su zbilja divni. 

clock-img

28.09.2023, 00:23

clock-img

Banana992

pencil-img

13

Mi smo isli kod dr.Emrea, ponudio nam je mogucnost da on dovede prevodioca ako je potreban. Ali mi smo uglavnom na engleskom, bar ja, dok je suprug mimikom 🙂

clock-img

28.09.2023, 00:27

clock-img

Banana992

pencil-img

13

Mi smo bili u apartmanima Best Fulya Suites. Od kancelarije doktora je 2 min, na ravnom sto je najbitnije. Bolnica u kojoj se sve radi je 10 min hoda, isto na ravnom, ali mi smo isli kolima, 2 min, parking je odmah pored bolnice ali ne radi subotom. Tada je parking pijaca 🙂

clock-img

28.09.2023, 00:35

clock-img

Banana992

pencil-img

13

Mi smo se pre 2 dana vratili iz Turske, ako nekome znaci, dr.Emre nam je rekao da je najverovatnije 4.11. U Beogradu, ako su nekome potrebne neke konsultacije ili ako ima bilo kakva pitanja.

clock-img

28.09.2023, 00:41

clock-img

Banana992

pencil-img

13

IZVORNA PORUKA: babygroot

Sjajno sto su ta dva rezultata dobra, jer ako me secanje dobro sluzi posto je davno bilo, mislim da je Emre rekao da su oni veliki pokazatelji uspesnosti mikro tese. Posto vam je situacija identicna kao nasa, ukoliko budete imali jos neka pitanja slobodno pisite, a mozes da mi posaljes i broj u privatnoj poruci ako ce Vam biti lakse da se cujemo, jer znam koliko je nama svaka informacija bila od znacaja 🤗

Javio nam se Emre rekao je da uzme muz da prima injekcije Ovitrelle 3 komada i nakon trece da ponovimo analize FSH,LH i ukupan testosteron. Hoce da mu podigne testosteron. A sledece nedelje treba da idemo kod Vinke da ponovimo spermogram i da vidimo sta ce da kaze. I sada smo zbunjeni, ali moramo izabrati jedan put i drzati se toga... Mozemo da se cujemo samo ja ne mogu da nadjem opciju da ti posaljem PP 🤣🤣

Moj suprug je uzimao Ovitrelle koje mu je prepisao dr.Emre, hormoni su mu se unormalili posle mesec dana.. doktor mu je rekao da su ovitrelle vrlo korisne za spermatogenezu. Za muskarce su super dok su za zene vrlo sumnjive. Nama je dr.Emre dao sansu da nadje spermatozoide 1% i ipak je nasao, citavih 20 sto je za nas ogroman uspeh. Tako da je nasa preporuka da verujete dr.Emreu jer je prvo divan covek a onda vrhunski doktor.

clock-img

28.09.2023, 00:49

clock-img

Banana992

pencil-img

13

IZVORNA PORUKA: pudlicica

Kad ste krenuli u postupak vto, jel su i vama stalno menjali ceni, jednom kažu spermogram jednu cenu pa posle tri dana drugu, pa hotel rezervisala nam je pre tri nedelje bila je cena 85 evra, danas kad stižemo 95 evra kao sezona poskupeli, ovo nije normalno, kaze mi u turskoj je to normalno, šta je tu normalno da pljačkaju, kakvo vi iskustvo imate kod dr Emre jel i on menjao cene?

Mi smo prekljuce stigli sa transfera, cene su sve iste kao sto nam je receno jos u martu ove godine. Ako je nesto poskupelo to je jedino zbog stalnog variranja lire u odnosu na euro. A za hotel, moja preporuka da nadjete br.telefona i da se malo cenjkate. Nama su spustili sa 90 na 75e.. ali je tu smestaj svakako skup jer su bolnice svuda pa onda i deru.

clock-img

28.09.2023, 07:02

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Super,jako mi je drago kada cujem da ima pumo ljudi koji uspeju🙏A na osnovu cega vam je dao 1%sanse,to mi nije jasno? Puno srece vam zelim , jos malo do kraja❤️

clock-img

28.09.2023, 08:53

clock-img

Banana992

pencil-img

13

Super,jako mi je drago kada cujem da ima pumo ljudi koji uspeju🙏A na osnovu cega vam je dao 1%sanse,to mi nije jasno? Puno srece vam zelim , jos malo do kraja❤️

Pa ovako, da ispricam skoro sve, mozda nekome da nadu da ipak i 1% sanse je ogromna sansa. Suprug je sa 17 god imao tumor testisa gde mu je odstranjen jedan testis i primao je hemoterapiju. Ovde smo isli kod raznih doktora, svi su nam savetovali donora. Kad smo se culi sa dr.Emreom, on mu je dao terapiju Ovitrelle da mu sredi hormone koji su bili haos (fsh bas bas visok). Ee a kad smo otisli tamo marta na micro tese, doktor je na samoj operaciji kad je zavrsio dosao kod nas i rekao da nazalost nije nista nasao. Mi smo na to bili i spremni. Medjutim doktor je rekao da je poslao neke delice testisa na dalju analizu i ispiranje i da postoji mogucnost da ipak tada nadju spermatozoide i tada nam je rekao da je sansa da nadju 1%. Mi smo naravno vec odustali i vec razmisljali gde da idemo za donora. Posle sat vremena je doktor dosao sa lepim vestima, da su u laboratotiji nasli cak 20 i to 2 pokretna sto je za nas bio ogrooooman uspeh.. i naravno posle toga je isla oplodnja u maju.. a embriotransfer je bio pre nekoliko dana.. tako da sada cekamo.. A dr.Emre je rekao da posto sada zna da negde u testisu ima spermatozoida, na sl.microtesu trazice i 6 sati ako treba, dok ne nadje koliko god je moguce. Tako da verujte, ne znam sta drugo da vam kazem. 

clock-img

28.09.2023, 12:14

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

To je predivno cuti, sve najlepse vam zelim od srca🙏Hvala sto si ponovo podelila pricu😄Ne mogu da docekam da odemo...