cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Azoospermija

clock-img

14.08.2023, 00:05

clock-img

bopsich

pencil-img

55

LjubMil ovo je tako lijepo pročitati. Želim vam od srca da se sve nastavi tako dobro kako je i krenulo. Vjerujem da ste jedan dio tereta riješili s prelaskom 12. tjedna. Uživajte i dalje u svakom trenu, zaslužili ste. I javljate se s novostima, meni uvijek ovakva iskustva daju nadu da ćemo i mi uspjeti. 

clock-img

18.08.2023, 07:37

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Cao svima,mi smo krenuli sa Ovitrelle nakon trece ponavljamo FSH,LH i ukupan testosteron. Ako je reakcija ok, nastavice jos 2 meseca sa terapijom pa idemo u Tursku. Injekcije nabavljamo preko jedne klinike u Bg, 4000 je jedna ako i to nekome znaci.Sto se tice cene dr Emre je napisao da je microtese 2000, VTO 2500 plus oko 500e terapija. To su vam najnovije info,ako nekome znace. Jedva cekam da odemo prvi put😃

clock-img

20.08.2023, 17:31

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Srecno i bebicetno da bude 🍀🍀🍀

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

23.08.2023, 14:29

clock-img

Sanelic

pencil-img

9

Zdravo. Moj muz ima isto Azoo i bili smo kod Vinke i primao je Pregnil ali uopste nije reagovao na terapiju. Testosteron je cak bio i manji.. citala sam ovde ma forumu da je Emre nekome rekao da prekine sa Pregnilom jer spusta testoteron... moze li mi neko reci u cemu je razlika?

clock-img

28.08.2023, 12:56

clock-img

Nika1

pencil-img

71

Mogu li iskustva borilica koje su imale pozitivnu betu,kako ste se ponašale poslje transfera ,da li ste mirovale ,koliko itd

clock-img

28.08.2023, 13:16

clock-img

Prolecee

pencil-img

161

IZVORNA PORUKA: Nika1

Mogu li iskustva borilica koje su imale pozitivnu betu,kako ste se ponašale poslje transfera ,da li ste mirovale ,koliko itd

Cao, Nika. Ja sam vec pricala o tome, naravno da nema pravila ali ja sam ovako: 5 dana nakon transfera sam lezala, vrlo kratko bila na nogama, tusiranje kratko i to skoro hladnom vodom, mnogo soka od nara i pre i posle i to je to. Do deset_e nedelje tusiranje skoro hladnom vodom, bez savijanja, cucanja, i mnogo vode sam unosila oko 3 L dnevno...Evo nas, ulazimo u sedmi mesec uskoro, nosim decaka i devojcicu.😊

clock-img

28.08.2023, 13:25

clock-img

Nika1

pencil-img

71

Hvala puno na odgovoru.Kako ste putovali autom ili avionom ?

< Poruku je uredio dunja RR -- 28.8.2023 13:26:23 >

clock-img

28.08.2023, 13:43

clock-img

Prolecee

pencil-img

161

IZVORNA PORUKA: Nika1

Hvala puno na odgovoru.Kako ste putovali autom ili avionom ?

Nema na cemu, uvek. Avionom smo putovali.

clock-img

28.08.2023, 13:50

clock-img

Nika1

pencil-img

71

I ja planiram avionom ali i avionom smo dugo na nogama ,dolazak na aerodrom ,cekiranju,ukrcavanje ,treskanje prilikom  uzlijetanja ,slijetanje ,pa da aerodroma do doma.Ipak se sabere finih sati 

clock-img

28.08.2023, 21:37

clock-img

Anoniman

Cao i od mene ponovo! Evo i nas u 4. Mjesecu :) pisala sam ranije problemi sa malim krvarenjem ali mjesec sam odmarala i sad je sve ok cak sam bila i na more. E sto se mirovanja tice ja nisam mirovala...kad sam pitala Sulejmana on je rekao idi sad slobodno u shoping...dva tri sata nakon bolnice i isti dan sam popodne isla u restoran i obliznju prodavnice. Sjutra cak u trzni centar. Treci dan putovala kucu nazad. Naravno sve je psihicki kako to ko vidi ali nema dokaza medicinskih da mirovanje pomaze cak obratno doktora koji kazu da upravo umjereno kretanje doprinosi boljem rezultatu. Ali opet kazem kako psiha kaze tako treba...sto se puta tice mi smo avionom ali od aerodroma smo morali vozitu do kuce 2 i po h. Pozdrav za sve! 

clock-img

28.08.2023, 21:40

clock-img

Anoniman

E da za tusiranje i uopste toplotu se slazem...i ja sam pila puno vode. Inace nakon povratka iz Istanbula sam dobila temperaturu malu i upalu grla bila sam ubijedjenja nista od + bete a na kraju sve ipak ok. Tako da opsuteno...to je od transfera na dalje sve priroda i genetika...

clock-img

31.08.2023, 21:00

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Devojke, da li je potrebno u potpunosti izbaciti alkohol i cigarete tokom terapije(i muske i zenske)? Znam da je generalno potrebno povesti racuna o nacinu zivota i pripremati organizam i tu smo ok, nego imamo neka slavlja u najavi pa me zanima da li je stetno ako se malo popije 😜 Isto tako i za cigarete, nismo pusaci ali zapalimo cigaretu u tako nekim prilikama...nema potrebe da budemo neodgovorni.

clock-img

31.08.2023, 22:33

clock-img

Anoniman

Iskreno s obzirom koliko je muke iza svega da ovo uspuje ja bih izbacila i alkohol i cigarete. Alkohol zena pogotovo ni pod razno ne treba da konzumira muskarcu casa dvije nece sad napraviti haos. Cigarete isto sigurno nisu pozeljne. Sve to utice na plodnost a bogami i na samu terapiju. Inace recimo kafa nije zabranjena u trudnoci ali samo cu ti reci od prvog dana odnosno prije nego sam dobila pozit. test bilo mi je muka samo od kafe...nisam nikad mogla zamisliti da necu piti prvu jutarnju kafu ali evo vec 4 mjeseca ni jednu...tako da ovo je proces gdje ces se nadam se ako bude uspjesno odreci mnogo toga...zbog viseg cilja...

clock-img

01.09.2023, 08:37

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Meni su ovako rekli veci je stres i nervoza  odjednom ostaviti cigarete dok ste u postupku sve svesti na minimum ja sam i sad to tako uradila i da volim ponekad popiti pivo posle rucka to je jedino sto od alkohola konzumiram i to  sam proredila.Trenutno sam na dve najvise tri cigarete nekad nijsdnu  i po pola pivcdta uzmem mozda jednom secmicno.Naravno vi radite kako zelite i da niko to nepreporucuje ali svesti na minimjm i polako izbacivati ili ne opet je vasa odluka

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

02.09.2023, 15:22

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Jao ljudi,Koliko divnih vesti, pa meni svaki put suze krenu.Nisam toliko često na forumu, pa novije priče pratim ali ne mogu sve da pohvatam.@ljubmil Bravooooo, super sve, kad prođe 12 nedelja ipak je lakse@prolecee ne verujem, bravo, dečak i devojčica, šta ćeš lepse.Ja ne pusim, ali sam pila po malo… Sto se tiče mirovanja ima oprečnih mišljenja tj većina kaže normalno ponašanje, ne mora niti ležanje niti ista, osim naravno u slučaju nekih krvarenja…Ja se spremam u oktobru na treći transfer, koji će nadam se biti uspešan.Svima želim sreće i uspeha, nikako se ne obeshrabrujete… Neko od 1 embriona odmah zatrudni, neko prođe duži put, ali evo, puno lepih priča…

clock-img

04.09.2023, 22:28

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Cao svima, uradili smo analize hormona i sve je u normali. Uzimamo Ovitrelle jos 2 meseca, 28.11.idemo u Istanbul zakazan je spermogram ako budu nule onda 29.11 microtese. Ako neko moze da da preporuku ovako brze za hotel ili smestaj blizu dr Emre, svakako cu ovih dana pogledati istoriju foruma znam da su ljudi pisali... iznenadila sam se sto hoce prvo spermogram da uradi, mislila sam da su nam nule svakako zakucane🙃

clock-img

05.09.2023, 11:01

clock-img

bopsich

pencil-img

55

IZVORNA PORUKA: Nektarina

Cao svima, uradili smo analize hormona i sve je u normali. Uzimamo Ovitrelle jos 2 meseca, 28.11.idemo u Istanbul zakazan je spermogram ako budu nule onda 29.11 microtese. Ako neko moze da da preporuku ovako brze za hotel ili smestaj blizu dr Emre, svakako cu ovih dana pogledati istoriju foruma znam da su ljudi pisali... iznenadila sam se sto hoce prvo spermogram da uradi, mislila sam da su nam nule svakako zakucane🙃

Odlične vijesti, želim vam svu sreću! Čula sam za nekoliko slučajeva gdje su u ovakvim situacijama kod uzimanja terapije uspjeli i bez operacije. Nadam se da će tako biti i kod vas. 
Što se tiče smještaja, mi smo uzeli apartman koji je pješke bio oko 7 min. od ordinacije, ali za nazad duplo više jer je velika uzbrdica. Apartman je bio predivan i sve je bilo odlično, ali sad nećemo ići tamo. Tražiti ćemo smještaj bliže bolnici, a to bih i vama preporučila. Jer su bolnica i ordinacija 10-ak min udaljeni. Bolnica je Ota & Jinamed. Mi ćemo ovaj put negdje u blizini. 

clock-img

05.09.2023, 11:12

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Imam jedno malo blesavo pitanje, ali ne znam tko bi od mojih prijatelja mogao razumijeti ovakvu situaciju da mi može dati realan savjet, pa ću pokušati ovdje. 

Suprug i ja spremamo se za FET u Istanbulu krajem mjeseca. Ovo će nam biti 3. odlazak u Istanbul. Nisam spominjala ranije, ali ja već imam kćer iz prvog braka. 
Otići na 15 dana 2 puta i ostaviti je tako dugo, bilo mi je užasno teško, kao i njoj, ali nekako smo izgurale. 
Ovaj put je planiramo voditi sa sobom. I malo smo razmišljali i ja sam predložila da povedemo i moju mamu kako bi ona mogla biti s njom kad idemo na preglede i taj dan kad bude FET u bolnici jer ipak želim da te trenutke provedeno nas dvoje sami, a da nju mogu mirno ostaviti s mamom. Moj suprug je pristao i složio se s tim. Inače se jako dobro slaže s mojima.
Sad je moja mama došla na ideju da povede i svog drugog unuka (sina od moje sestre s kojim smo svi jako bliski, a i moja sestra kad ide na neka putovanja uvijek povede i moju kćer ) kad već ide, a ionako će moji pregledi biti kratki, pa su htjeli da ih malo odvedemo po Istanbulu kad smo ga mi već toliko upoznali i istražili. Moj suprug ne želi ni čuti, kaže da to nije ekskurzija i da mogu onda cijelu obitelj povesti.

U jednu ruku ga razumijem, i mogu ga shvatiti. Ali s druge strane, ako već idemo, ne znam koja razlika je ako još jedno dijete ide s nama. To su djeca od 12 i 14 godina, nisu mali da se mora voditi velika briga o njima. A što se tiče financija, to bi sve pokrila moja mama, znači nas trošak bi ostao isti i ne bi platili ništa više nego da idemo sami. 

Evo možda ja ne mogu to gledati sa mjesta moga supruga, možda bih ja isto reagirala da je situacija obrnuta, ne znam. Ali znam da mi je nešto što mi je trebao biti najljepši trenutak ovog putovanja postao veliki stres zbog ove situacije jer znam da kako god ispadne, netko od dvoje ljudi koji su mi jako bitni u životu, neće biti zadovoljan ishodom.

S obzirom da vi znate kako je prolaziti kroz ovo, voljela bih čuti vaša iskrena mišljenja. I ispričavam se na ovolikom postu koji malo slici na sapunicu 🙈

clock-img

05.09.2023, 13:27

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Licno mogu da ti kazem iz moje trenutne perspektive, ali ja ne bih vodila nikoga vise cak i da je klasicno porodicno putovanje. A ovde pogotovo jer svi prolazimo kroz zacarane krugovi, tu je mesavina osecanja, straha, suza,smeha...razumem tvog supruga u ovom slucaju. Ne volim da delim savete,ali kad vec pitas...😄

clock-img

05.09.2023, 13:29

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

I da...ovde ste bitni vas dvoje i tvoja devojcica, pusti sada kako ce se mama osecati. Bitno da je tvoja devojcica sa tobom.

clock-img

05.09.2023, 13:30

clock-img

bopsich

pencil-img

55

IZVORNA PORUKA: Nektarina

Licno mogu da ti kazem iz moje trenutne perspektive, ali ja ne bih vodila nikoga vise cak i da je klasicno porodicno putovanje. A ovde pogotovo jer svi prolazimo kroz zacarane krugovi, tu je mesavina osecanja, straha, suza,smeha...razumem tvog supruga u ovom slucaju. Ne volim da delim savete,ali kad vec pitas...😄

Upravo sam savjet i trazila, htjela sam neko neutralno misljenje kakvo god ono bilo. I tek kad sam sve ovo napisala i vidjela crno na bijelo, uspjela sam vidjeti i njegovu perspektivu. Tako da svakako hvala na odgovoru.

clock-img

05.09.2023, 19:41

clock-img

Hortenzija

pencil-img

108

Moj savet ti je da ne vodis ni mamu, samo ce ti skakati po zivcima ako je vec imala plan da vodi i dete tvoje sestre (ok je da idete nekim drugim povodom). Sto se samog feta tice ni tu ti ne treba muz. Meni je samo moj smetao, usao u sobu a ja polisavam da se fokusiram da ne idem u wc ( besika samo sto ne pukne) 😂. Ja sam taj dan posle feta odmarala u sobi i gledala tv, muz otisao u soping. Sutradan smo zajedno set_ali, prepesacili 14km po Istanbulu. Licno bih povela svoje dete, ona sa muzem neka ide taj dan u provod i obilaske (da bi se osecala ukljuceno), a sutradan svi zajedno negde. Ja nisam definitivno od sentimentalnih, to je posao koji ste dosli da zavrsite imoj fokus je bio da nastavimo normalno zivot i da radimo sve sto inace radimo  kada putujemo (sex je naravno iskljucen do bete 😂). Zelim vam puno uspeha i da se javite sa lepim vestima 🤞

Detelina sa 4 lista <3

clock-img

05.09.2023, 19:46

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Slazem se od reci do reci, that's the spirit💪

clock-img

05.09.2023, 21:00

clock-img

emily88

pencil-img

16

Ćao, ja sam ti pisala i privatno ali izgleda da poruke nisu otišle.. Elem, želim vam puno sreće🙏🏻 Mi ćemo sutra pisati doktoru pa javljam kada nam je zakazano. Nadam se da ćemo moći da razmenimo korisne informacije oko svega..🫶🏻

clock-img

06.09.2023, 01:14

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Hvala vam svima na savjetima i odgovorima. Svakako se slažem s vama. Bitno je sada taj zadnji korak odraditi u miru i bez stresa. Ponekad je baš potrebno čuti mišljenje nekoga tko je neutralan kako bi se bolje sagledala cijela situacija.

Emily ne znam da li si mislila na mene kad si spomenula da si pisala u privatne poruke. Ako jesi, ja u svakom slučaju ne mogu nigdje naći privatne poruke. Da ne pomislis da nisam odgovorila.
Svakako javi sutra što doktor kaže.