cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Konfuzija u ranoj trudnoci

clock-img

28.07.2023, 15:35

clock-img

Andjela1

pencil-img

1

Ostala sam u drugom stanju, radila test koji je pozitivan, bila na prvom UZ(ultra zvuk) doktor je video plod u 6nedelji  i rekao da je prisutan hematom iznad ploda preporucio mi je mirovanje, prepisao progesteron i utrogestan svako vece kao vaginaletu. Uradila sam betu hcg i iznosila je 3238 i D dimer je iznosio 150. Sutradan sam otisla na drugo misljenje kod drugog doktora, on nije spomenuo prisustvo hematoma ali mi je rekao da plod ne izgleda dobro i da gestacijska kesa ima nepravilan oblik da se treba pratiti ali da mogu da ocekujem da dodje do spontanog pobacaja, uz to preporucio je da uradim ponovo betu hcg i prestanem sa terapijom utrogestana buduci da me je pripremio za ono najgore. Sutradan sam uradila betu hcg ponovo i njena vrednost je sada 11,141. 
Jako sam zbunjena, ne znam sta trebam da uradim. Da se plasim ili radujem. Potrebna mi je pomoc

clock-img

28.07.2023, 16:03

clock-img

emily88

pencil-img

16

Hvala ❤️ Tu smo da razmenimo iskustvo i nadam se da ćemo svi iz ove muke izaći kao pobednici

clock-img

29.07.2023, 13:44

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Evo mene opet. Ovaj put se javljam ovdje jer vjerujem da ćete me ovdje najbolje razumijeti. Uhvatio me strah i panika od svega. Toliko sam injekcija primila i tableta popila, nisam ni bila svjesna koliko je toga zapravo. 
U ponedjeljak u 9 ujutro muž ima Micro Tese, i ako pronađu potreban materijal, u 13 sati meni uzimaju jajašca. Njemu su danas izvadili krv u bolnici u kojoj će biti operacija, a meni nisu. Engleski uopće ne pričaju. Dr. Numan nas je tamo poslao s nekim papirićem, rekao je da će nam oni sve objasniti. Ali tamo nam nitko ništa nije rekao, samo da se vidimo u ponedjeljak. 
Dr. Numan je spominjao pregled anesteziologa, ali ni muža ni mene danas nitko nije pregledao, osim što su njemu uzeli krv.
Jako sam zbunjena i prestrašena, i najgore mi je to što se jako loše sporazumijevam s njima. Dr. Suleyman s kojim sam krenula u sve ovo je na godišnjem, dr. Emre na putu i nema ga prije ponedjeljaka. Imam osjećaj da se nemam kome obratiti, a zbilja mi je potrebna nekakva podrška i da mi netko smireno i polako objasni što nas sve čeka.
Raspisala sam se, ali što je ponedjeljak bliže, to je veći strah od svega. 

clock-img

29.07.2023, 15:20

clock-img

WomenX

pencil-img

5

Zdravo, mi smo skoro prosli kroz to. Dr nam je dao papir na kom je pisalo da muz treba da ide kod anesteziologa. Otisli smo u kliniku, pokazali papir I uputili nas do njega. Odradio je pregled, popunio anketu I to je bilo to. Sutradan smo dosli u istu kliniku u dogovoreno vreme. Muz je prvo dao svez uzorak, zatim su mu odradili micro tese. Kad je to bilo zavrseno, zvali su mene da se pripremam za aspiraciju. Aspiracija nije nimalo bolna, da se ne plasite. O daljem toku se dogovarate sa dr kad ce biti transfer itd. Doktori su svi super I obavestavaju o svemu. Ukoliko imate pitanja, slobodno mi pisite, rado cu odgovoriti I pomoci ako mogu.

clock-img

29.07.2023, 15:50

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Puno hvala na odgovoru. Njemu je dogovoreno u ponedjeljak ali nikakve papire mu nisu dali da ispuni, niti smo vidjeli anesteziologa, samo krv su mu vadili. Svakako ćemo doći ranije u ponedjeljak.
Kod mog supruga je riječ o Klinefelteru, pa ako i pronađu nešto, vjeruju da će toga biti jako malo i smrzavanje im nije bila opcija. Iz istog razloga nisu tražili ni uzorak jer znamo unaprijed rezultate.
Znači  ni vama nisu krv izvadili, nikakve pretrage napravili prije aspiracije? Samo suprugu?

IZVORNA PORUKA: WomenX

Zdravo, mi smo skoro prosli kroz to. Dr nam je dao papir na kom je pisalo da muz treba da ide kod anesteziologa. Otisli smo u kliniku, pokazali papir I uputili nas do njega. Odradio je pregled, popunio anketu I to je bilo to. Sutradan smo dosli u istu kliniku u dogovoreno vreme. Muz je prvo dao svez uzorak, zatim su mu odradili micro tese. Kad je to bilo zavrseno, zvali su mene da se pripremam za aspiraciju. Aspiracija nije nimalo bolna, da se ne plasite. O daljem toku se dogovarate sa dr kad ce biti transfer itd. Doktori su svi super I obavestavaju o svemu. Ukoliko imate pitanja, slobodno mi pisite, rado cu odgovoriti I pomoci ako mogu.

clock-img

29.07.2023, 16:57

clock-img

WomenX

pencil-img

5

Nama je ovo drugi put da prolazimo kroz celu proceduru. Prvi put su mi vadili krv neposredno pred aspiraciju, sad nisu. 

clock-img

29.07.2023, 17:24

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Zelim vam puno srece u ponedeljak 🙏

clock-img

30.07.2023, 04:14

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Hvala svima na podršci, puno znači.
Imam još jedno pitanje. Da li je još nekome doktor prepisao Gonapeptyl injekcije. Dvije svaka na jednu stranu trbuha. Rekao mi je da ih uzmem noćas točno u 2 sata ujutro jer će aspiracija biti u ponedjeljak u 13 sati.
Uglavnom, jako sam loše reagirala na to. Prvi injekciju sam si dala, malo je peklo ali bilo je ok, na pola druge sam osjetila kako me oblio znoj i kao da ću se srušiti. Uhvatila me grozna mučnina i muž me nekako odveo do wc-a jer nisam mogla ni stajati na nogama. Imala sam osjećaj da ću povratiti i sve skupa je trajalo niti 10 min, ali bilo je baš ružno. Sad sam recimo ok, osim malo grčeva u trbuhu i jako blage mučnine.
Ako je netko imao slično iskustvo, bilo bi mi drago čuti. 

clock-img

30.07.2023, 13:01

clock-img

LjubMil

pencil-img

13

To su stop injekcije (dobili ste ih verovatno sa zaledjenom patronom), moja supruga ih je primala, a verovatno i svi ostali. Supruga je slicno reagovala, dan posle sve ok bude

clock-img

30.07.2023, 15:05

clock-img

bopsich

pencil-img

55

IZVORNA PORUKA: LjubMil

To su stop injekcije (dobili ste ih verovatno sa zaledjenom patronom), moja supruga ih je primala, a verovatno i svi ostali. Supruga je slicno reagovala, dan posle sve ok bude

Tako je, evo već sam jutros skroz ok. Samo nisam bila spremna na takvu reakciju pa sam se prestrašila jer me nitko nije upozorio. 
Sad je sve prošlo, hvala na odgovoru. 

clock-img

31.07.2023, 06:47

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Mislimo na vas danas 🙏

clock-img

31.07.2023, 08:26

clock-img

emily88

pencil-img

16

Mnogo sreće danas!🙏🏻

clock-img

31.07.2023, 10:51

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Hvala svima na pozitivnim željama, muž je došao prije nekih sat vremena. Dr. Emre je rekao da je našao samo par tubula, ako sam dobro prevela. Ali nakon nekakvog centrufugiranja pronašli su dovoljno materijala. To mi je javio naknadno porukom. 
Sad čekam dr. Numana da mi odradi punkciju i iskreno, umirem od straha. Jedva čekam da i to prođe..

clock-img

31.07.2023, 10:56

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Ajmo, samo hrabro i jos maloooo💪💪💪🙏

clock-img

31.07.2023, 16:50

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Evo da se javim sad kad je ovaj dio iza nas. Punkcija je prošla skroz ok, ništa nije bolno, sve sam prespavala. Malo me bolilo nakon buđenja, ali nešto kao malo jači menstrualni bolovi. Sad boli samo blago i skroz je izdržljivo.Skoro nitko u bolnici ne priča engleski i to bi navela kao najveći problem jer se nekad zbilja teško sporazumjeti, ali eto i s tim smo se snašli. 
Dr. Numan mi je izvadio 13 jajnih stanica. Dr. Emre je kasnije s nama razgovarao i rekao da ne zna točno koliko materijala ima od supruga, ali da će ih embriolog danas "spojiti" i 5. dan (u petak) ćemo znati ima li što.. 
Ja sam stalno mislila ako nešto nađu mužu na operaciji da je to to, ali sad vidim da se zapravo i dalje ništa ne zna..
Uglavnom, za dr. Emrea imam samo riječi hvale, jedan divan i pristupačan čovjek, koji me uvijek smiri i sve mi polako i detaljno objasni. 
Sad me još zanima kako vam je izgledao embriotransfer, koliko dugo traje i je li bolno?

clock-img

31.07.2023, 18:08

clock-img

WomenX

pencil-img

5

Embriotransfer traje jako kratko. Nisam gledala na sat, ali oko 5 min. Radi se sa punom besikom, tako da je malo neugodno. Jedina neprijatnost je sto moras da se suzdrzis dok se to ne zavrsi. Kad te vrate gde ces odmarati sledecih sat vremena, reci da imas potrebu za toaletom I olaksace ti. Ne smes ustajati za to vreme. Imaces potrebu da cesce odlazis u toalet ostatak dana (bar sam ja morala). Nama nije bio problem sa sporazumevanjem jer smo koristili prevodioca na telefonu. Zatrazite WiFi sifru ukoliko nemate svoj Internet. 

clock-img

01.08.2023, 11:26

clock-img

bopsich

pencil-img

55

Evo da se javim s vijestima. Dr. Suleyman je javio da je od 13 jajnih stanica 10 bilo zrelo i njih su spojili sa sjemenom. Od toga ih se 8 oplodilo. Valjda dobro prevodim na hrvatski s obzirom da je njegova poruka na engleskom..  on kaže da je zadovoljan.
Što se vama čini koji imate iskustva s tim, je li to dobro?

clock-img

01.08.2023, 11:47

clock-img

miracleB

pencil-img

222

Nisam neko vreme bila na forumu ali vidim tvoje poruke pa rekoh ako mogu da pomognem. Meni je takodje bio ginekolog dr.Numan Bayazit i ja sam bas bas zadovoljna, i dalje smo u kontaktu cak sam ga i u trudnoci pitala za neka misljenja i uvek mi je odgovarao. O dr.Emre da i ne pricam, on je predivan i covek i doktor.Broj oplodjenih vam je lep, u principu tu ne postoje tacna pravila, nekad vise nekad manje njih dogura do tog stadijuma blastociste, i potpuno je normalno da tu imas neku tremu oko ishoda svi smo je imali. Ali prosto to je van naseg domasaja pa ti predlazem da ne mozgas mnogo i prepustis se procesu a ja navijam da vam bude dobitan! I uvek se set_i odakle ste krenuli a gde ste sad i to uvek donese neki dobar osecaj...Pozdrav i tu sam ako budem mogla jos nesto da pomognem...

clock-img

02.08.2023, 08:06

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Drage zene mene zanima da li ste za odlazak i boravak u Turskoj otvarale bolovanje?I da li generalno kod nas kada su u toku pripreme za VTO moze da se otvori bolovanje (ukoliko ima potrebe uopste)?

clock-img

02.08.2023, 08:46

clock-img

pudlicica

pencil-img

55

Mi u cetvrtak imamo let za Istanbul, u petak muz daje uzorak, u subotu pregled on i ja, videćemo šta će da nam kažu, sad se možda i kajem sto nismo odmah kod dr Emre, vidim da je mnogima uspelo kod njega, imam neku tremu 

clock-img

02.08.2023, 14:03

clock-img

Nektarina

pencil-img

31

Drzimo vam fige i mislima smo uz vas🩷 Bice sve ok...🙏

clock-img

03.08.2023, 09:41

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Drzimo fige,budite pozitivni.user posted image

clock-img

03.08.2023, 10:42

clock-img

pudlicica

pencil-img

55

Kad ste krenuli u postupak vto, jel su i vama stalno menjali ceni, jednom kažu spermogram jednu cenu pa posle tri dana drugu, pa hotel rezervisala nam je pre tri nedelje bila je cena 85 evra, danas kad stižemo 95 evra kao sezona poskupeli, ovo nije normalno, kaze mi u turskoj je to normalno, šta je tu normalno da pljačkaju, kakvo vi iskustvo imate kod dr Emre jel i on menjao cene?

clock-img

03.08.2023, 12:52

clock-img

bopsich

pencil-img

55

IZVORNA PORUKA: pudlicica

Kad ste krenuli u postupak vto, jel su i vama stalno menjali ceni, jednom kažu spermogram jednu cenu pa posle tri dana drugu, pa hotel rezervisala nam je pre tri nedelje bila je cena 85 evra, danas kad stižemo 95 evra kao sezona poskupeli, ovo nije normalno, kaze mi u turskoj je to normalno, šta je tu normalno da pljačkaju, kakvo vi iskustvo imate kod dr Emre jel i on menjao cene?

Kod nas nije bilo promjene cijene, jedino su svi malo zbunjeni oko plaćanja. Ne znam što plaćam u bolnici, što kod njih u uredu. Ali na kraju smo u bolnici platili samo oko 350 eura karticom, a sve ostalo kod Emrea. Kod njega smo u uredu još platili oko 340 eura karticom, i još 3300 eura u gotovini. To je za operaciju i za IVF/ICSI. Još moramo platiti zamrzavanje embrija u bolnici u subotu, a to ni oni nisu znali koliko će točno biti, rekli su oko 300 ili 350 eura. 
Inače je moj muž taj koji je odgovorniji od mene s financijama, ali nakon što smo saznali da je operacija bila uspješna kao da ni njega više nije bilo briga. Imam osjećaj da bi im dao sve što ima da je bilo potrebno. Kad dođemo kući ćemo sjesti u miru i sve troškove staviti na papir. Ali ovako na brzinu, čini mi se da nisu mijenjali cijenu koju smo dogovorili. 
Jedino su ljekovi za mene ipak izašli više nego što su mi rekli kad smo dogovarali. Ali to se plaća direktno ljekarni, tako da to nema veze s njima
Što se tiče smještaja, ni tu nemam prigovora. Mi smo uzeli apartman i platili kao što smo i dogovorili.
Jedino sam primijetila da je u Turskoj sve malo poskupilo u odnosu na prvi put kad smo išli u 6. mjesecu..
Ako mogu još kako pomoći, tu sam 

clock-img

03.08.2023, 13:00

clock-img

bopsich

pencil-img

55

MiracleB hvala ti na odgovoru, uvijek mi pomaže kad čujem pozitivna iskustva nekoga tko je prošao isto. Emre stvarno je čovjek prije svega, nemam dovoljno riječi da nahvalim njegov pristup, stručnost i smirenost koju je i meni prenio svaki put kad bih s njim razgovarala.Nektarina  vezano za bolovanje, nažalost ne mogu pomoći. Mi smo oboje privatnici pa je situacija drugačija, ali ja vjerujem da bi to bio opravdan razlog za bolovanje.Pudlicica nervoza je normalna. Sigurna sam da ste dobro odabrali i da niste na brzinu donijeli svoju odluku. Vjerujte sebi, ali i svojim doktorima i sve će biti u redu. Svakako javljaj novosti i dojmove iz Istanbula.