Pozdrav svima,I od mene takoder svima sretna Nova 2023, zelim nam svima visoke bete i zdrave bebice, a i sve drugo najljepse.
Ja vas bas dugo citam. Kao i mnogi sve sam saznala preko foruma. Moj suprug i ja smo u braku od 2019, i buduci da sm ja imala uterus duplex, septum nisu bili sigurni sta je, odmah smo krenuli u borbu. Da bi saznali nakon moje operacije i pokusaja, u februaru 2020 da suprug ima azospermiju. Tada je krenula i korona pa nas je to sve usporilo, a i finansije. Sve u svemu, suprug je bio na pregledu kod doktora Emrea, u augustu 2021. Doktor mu je rekao da ima opstrukciju jer je napipao krvzicu. Ultrazvuk je potvrdio to, i cak je predlozio da ne radio mtesu vec samo tesa proceduru. Svi drugi nalazi , kariotip i delecije su bili hvala Bogu uredu. Zatim smo se borili sa ureaplazmom i eserihijom, klamidijom. Sve u svemu, mi smo na New life klinici u Sarajevu. Na kraju je mog supruga operisao dr. Tansel, sada 23.12.2022. Mi smo odlucili da radimo operaciju u Sarajevu kada su nam na klinici rekli da ce doci dr. Tansel. Posto je dr. Emre vec bio optimistican, a ionako smo vev citali dosta od dr. Tanselu, pa sam i njega kontaktirala, bilo nam je drago sto dolazi u Sa pa cemo moci sve obaviti ovdje. Operacija je prosla uspjesno hvala Bogu i sada ja cekam ciklus novi krajem januara. Zelim svima da kazem da razumijem vasu borbu, ne brojim neprospavane u suzama noci. Kada se molim Bogu, molim za sve ljude koji se bore sa ovim da im se smiluje i podari im njihovu srecu. Zanima me sada, kako da se ja sto bolje pripremim za ICSI metodu, kako da povecan uspjesnost? Mozete ki dati neki savjet? Suprug i ja imamo 32 godine. I da, svima koji nisu sa finansijama dobro, preporucujem New life. Nas je tako spasilo sto dr. Tansel dolazio u Sa, pa nismo morali ici u Tursku na sve. Ovdje je mtesa 2500KM. ICSI je 4500, a lijekovi se kupuju i rekli su mi oko 1500 do 2000 da kostaju. Od 2023 sufinansiranje ide na teret Federacije.