Draga Hortenzija...
Da mi je sad ova pamet.
Ti znas da sam ja jos odavno mislila da je bolje ipak uraditi microtese... Ali kad su nasli, i bili su dobri, sto insistirati, kad ni sami dr nisu predlagali.
Ono sto me uplasilo jos vise je sto su dr ostali sokirani posle ovog drugog puta. Kazu da se to gotovo uopste ne dogadja, pogotovo sto su vracena dva embriona. Ja sam onda uplasena da sa mnom mozda nije nesto u redu. Mislim vecini ljudi se ne primi, ili im samo beta bude pozitivna, ali ovo dva puta za redom je bas lose.
Radicu i ja kariotip ,a preostale embrione cemo testirati, pa akoi neki valja vraticu, ako ne, nista.
Da li cu pokusavati ponovo i dalje, nisam sigurna, mada prikupljam nove analize.
U Tursku svakako necu ici da ponavljam postupak, jer nemam snage.
Ili cu nesto odraditi ovde, ili cu oticu u Prag, Solun.
Iskreno kad god se setim sta me je snaslo ne bude mi dobro, rasplacem se.
Ja znam dosta parova koji idu na VTO, nisu svi uspesni, ali neuspesi se ogledaju u losim embrionima, ili ih uopste i ne dobiju, ili se ne primi zeni... Ali ovo, ne znam ni jedan primer, pogotovo sto sam pokrivena terapijom za sve i sto imam i sto nemam.
Samo bih ti naglasila da smo mi od 10 jajnih dobili 9 blastocista, sto je procentualno vrhunski, i svi su ocenjeni najvecim ocenama svi su 4AA, slali su mi dr izvestaj da bih ovde pokazala doktorima.