cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Azoospermija

clock-img

01.11.2021, 13:09

clock-img

miracleB

pencil-img

222

IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Ako sam dobro razumela ti si terapiju posle aspiracije dobila nevezano od toga da li će se raditi transfer. Ili ipak kao pripremu za eventualni transfer.Meni je ova terapija za stimulaciju manje više ok, malo me uhvati kao blagi PMS.Ali sam užasno naduta… stomak mi je bas veliki…Polako testirajte sve, ja se nadam da će vam uspeti i da neće biti potrebe za novim stimulacija i microtese…Kada planiraju to ispitivanje?Kako se ti držiš?

Tako je, svakako sam je dobila pa smo posle odlucili i da uradimo transfer. Ali meni je ginekolog Numan a ne kao tvoj pa mozda drugacije rade. Normalno je da si nadutija i meni je bio nadut stomak ali sam ja bas vodila racuna sta jedem tako da nije bilo uopste strasno...smanji ugljenje hidrate i povecaj unos proteina. Pa videcemo do kraja godine planiramo da uradimo to pa sl.godine da idemo. Ja sam dobro, i bicu jos bolje 😉

clock-img

01.11.2021, 13:16

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Odlicno odlicno, drago mi je da je tako…Ja se dosta krećem, malo “više” jedem, traži mi se…Mada gledam da se suzdrzim.Videćemo šta će mi sutra reci doktor pa ću i pisati, da i druge devojke budu upoznate…Hvala ti puno na odgovorima, dosta mi znace…

clock-img

01.11.2021, 13:19

clock-img

miracleB

pencil-img

222

Ma naravno , pa i meni je znacilo kada sam isla svaki savet... pisi kad budu bile neke novosti

clock-img

01.11.2021, 13:41

clock-img

JacaIvan

pencil-img

70

Hvala na proslim odgovorima..😀Jedno pitanje ,kako ste se sporazumevali na klinici sa doktorom?

clock-img

01.11.2021, 14:00

clock-img

miracleB

pencil-img

222

IZVORNA PORUKA: JacaIvan

Hvala na proslim odgovorima..😀Jedno pitanje ,kako ste se sporazumevali na klinici sa doktorom?

Na engleskom, emre pristojni stvarno zna, kao i ginekolog bar moj dr.Numan Bayazit. U bolnici iskreno osoblje ne prica osim zene koja se zove Navim, i ako naidjes na mladje osobe oni uglavnom mogu nesto da uspeju da razumeju ili putem google translate-a

clock-img

01.11.2021, 14:17

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Sa dr Emre i ginekologom mojim Sulejmanom ok, mada nema tu mnogo neke prevelike priče, sto je možda i bolje.Oni znaju engleski ali to je na nivou kao neki nas djak osnovne škole… Ali umeju da ti objasne dovoljno.Meni ginekolog kaže da je sve u redu, da je odlicno, koji lek će mi dati i zašto.U bolnicu smo isli samo da muz da spermogram, rekli su da se javimo toj jednoj sestri zaboravila sam ime ali tu nije bilo komunikacije neke preterane. Ponesite samo za prvi put pasoše i hes kod, da bi vas uneli u bazu.Generalno užasno lose znaju engleski gotovo nikako.

clock-img

01.11.2021, 14:22

clock-img

JacaIvan

pencil-img

70

Cula sam da imaju prevodioca ako trazis ,pa neznam jel to istina zato i pitam?Snaci cemo se vec nekako..😀

clock-img

01.11.2021, 14:34

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Ja ne znam za tu opciju, moguće da ima.Iskreno i ne treba mi više od ovoga sto znam, ovako sam više opustena.Ne znam šta bih dalje i pričala sa njima, samo bih se mozda više opterecivala

clock-img

01.11.2021, 17:35

clock-img

Maya20

pencil-img

90

Bicesuper,čitam vaše komentare i toliko mi je drago da ste u toj fazi, kada vise nemorate da razmisljate o mtese. Iskreno se nadam da cu i ja za oko mesec dana biti na vasem mestu🙏 Sve ovo o cemu piset_e, mnogo znaci nama koji se spremamo za to.

clock-img

01.11.2021, 23:45

clock-img

Bicesuper

pencil-img

540

Znam i hvala. Ja sam stalno čekala poruke na forumu, radovala se svacijem uspehu kao da je moj…Zato pišem i sada da podelim sto više info za one koji tek idu…Biće sve dobro, samo polako…

clock-img

02.11.2021, 12:13

clock-img

Ruznopace

pencil-img

8

Pozdrav svima nova sam na forumu i u celoj ovoj prici. I kod nas je dijagnostikovana azoo i odmah smo se odlucili za tursku. Idemo krajem meseca, celu stimulaciju cemo raditi tamo. Pa me zanima koliko cesto se ide na kliniku, zanima me zbog smestaja, da li da bude bas blizu doktora ili moze i malo dalje, blize centru. Mi smo planirali da budemo tamo 25 dana pa ce tu biti dosta vremena za set_nju. Hvala vam na svim podeljenim informacijama puno znace

clock-img

02.11.2021, 12:33

clock-img

Maya20

pencil-img

90

IZVORNA PORUKA: Ruznopace

Pozdrav svima nova sam na forumu i u celoj ovoj prici. I kod nas je dijagnostikovana azoo i odmah smo se odlucili za tursku. Idemo krajem meseca, celu stimulaciju cemo raditi tamo. Pa me zanima koliko cesto se ide na kliniku, zanima me zbog smestaja, da li da bude bas blizu doktora ili moze i malo dalje, blize centru. Mi smo planirali da budemo tamo 25 dana pa ce tu biti dosta vremena za set__nju. Hvala vam na svim podeljenim informacijama puno znace

Pozdrav i tebi. Supwr sto se odlucili na taj korak, mi smi nekoliko godina ovde izgubili. Najbolje će te posavetovati oni koji su vec bili ili su trenutno tamo, ali licno mislim da je bolje da uzmete smestaj blizu klinike, bar smo tako mi uradili. Mi takodje idemo krajem meseca, tacnije 22og. Drago mi je da ce par nas biti tamo u isto vreme. Kakvi su nalazi tvog supruga, da li mu je na spermogramu uvek bila 0? Puno srece vam zelim

clock-img

02.11.2021, 12:51

clock-img

Ruznopace

pencil-img

8

Mi idemo 30. Jel i vi sve radite tamo? I meni je nekako sigurnije da budem tu blizu, ne znam ni ja valjda sto smo prvi put u ovome. 2018.smo radili prvi spermogram na kom je bilo 0 i tad se nismo posvetili tome ali kasnije kad smo resili opet je svaki put je bila nula i u N.F.sa centrifugiranjem 0.Fsh i prolaktin su mu povecani ostalo je sve u redu. Dr. Emre nam je rekao da nije za terapiju jer je testosteron u redu. Kariotip i mikrodelecije u redu. 

clock-img

02.11.2021, 12:56

clock-img

Maya20

pencil-img

90

Mi idemo 30. Jel i vi sve radite tamo? I meni je nekako sigurnije da budem tu blizu, ne znam ni ja valjda sto smo prvi put u ovome. 2018.smo radili prvi spermogram na kom je bilo 0 i tad se nismo posvetili tome ali kasnije kad smo resili opet je svaki put je bila nula i u N.F.sa centrifugiranjem 0.Fsh i prolaktin su mu povecani ostalo je sve u redu. Dr. Emre nam je rekao da nije za terapiju jer je testosteron u redu. Kariotip i mikrodelecije u redu. 

Slučaj je skoro isti kao i kod nas, i dr Emre nam je isto rekao. I mi ćemo sve tamo raditi. Ako vam je potrebana jos neka informacija, slobodno se obratite. Suprug i ja cemo cec biti tamo kad vi dodjete,bodricemo vas.

clock-img

02.11.2021, 13:14

clock-img

Ruznopace

pencil-img

8

Hvala puno, mnogo znaci sto ce jos neko biti u isto vreme kad i mi ❤️ Nama je rekao da ponesemo sta imamo od analiza ostalo cemo uraditi tamo, mada ja bih opet nesto uradila ovde da budem sigurna da je sve u redu, da odem spremna. Hormone, briseve sve to imam uradjeno ne znam sta bi jos mogla da uradim. Da li si ti nesto jos radila? Ja nemam ni kontakt sa ginekologom vidim da ima devojaka koje su kontaktirale ginekologa. Ja samo sam sa dr.Emre razmenila par mejlova analize njegove poslala i dogovarali se za mtese i da li cemo uporedo stimulaciju ili ne. Nekako sam sve vise zbunjena sto se blizi taj datum odlaska

clock-img

02.11.2021, 13:30

clock-img

Maya20

pencil-img

90

Hvala puno, mnogo znaci sto ce jos neko biti u isto vreme kad i mi ❤️ Nama je rekao da ponesemo sta imamo od analiza ostalo cemo uraditi tamo, mada ja bih opet nesto uradila ovde da budem sigurna da je sve u redu, da odem spremna. Hormone, briseve sve to imam uradjeno ne znam sta bi jos mogla da uradim. Da li si ti nesto jos radila? Ja nemam ni kontakt sa ginekologom vidim da ima devojaka koje su kontaktirale ginekologa. Ja samo sam sa dr.Emre razmenila par mejlova analize njegove poslala i dogovarali se za mtese i da li cemo uporedo stimulaciju ili ne. Nekako sam sve vise zbunjena sto se blizi taj datum odlaska

Ja apsolutno nista nisam radila od nalaza. Sa dr smo razgovarali telefonom i on je nama takodje rekao da ponesemo samo  nalaze koje imamo kod kuce. Pitala sam ga da li treba da stupim u kontakt sa ginekologom, rekao je da nema potrebe, sve cemo kad dodjemo tamo. Iskreno, ja se mnogo ni ne opterecujem oko toga, najvaznije je da suprug prodje dobro, a dalje cemo lako.Jedan par je vec tamo, a jos dva para pored nas idu ovog meseca. Nadam se da cemo bar nekog od vas sresti tamo,da se zajedno radujemo nasim uspesima

clock-img

02.11.2021, 14:04

clock-img

Ruznopace

pencil-img

8

I ja se zamlatim tako glupostima a lepo je rekao sve cemo tamo sto treba uraditi. Zelim nam svima da se radujemo tamo, ako se sretnemo onda i zajedno da se radujemo 🙏❤️ 

clock-img

02.11.2021, 14:10

clock-img

Maya20

pencil-img

90

I ja se zamlatim tako glupostima a lepo je rekao sve cemo tamo sto treba uraditi. Zelim nam svima da se radujemo tamo, ako se sretnemo onda i zajedno da se radujemo 🙏❤️ 

Opusti se koliko god možeš, to je sad najvažnije. Nadam se da cemo jedni drugima javljati lepe vesti. Zelim vam svima uspesan odlazak, javljate nam se.

clock-img

02.11.2021, 16:27

clock-img

JacaIvan

pencil-img

70

Mi krecemo sutra.bicemo tamo do 29.11. malo mi se zakomplikovalo jer sam dobila juce. Nadam se da to nece biti problem. Bilo bi lepo da se tamo sretnemo sa nekim ko bude u tom periodu tamo. Mogu ovde ostaviti broj?neznam je glupo?

clock-img

02.11.2021, 17:01

clock-img

Maya20

pencil-img

90

Mi krecemo sutra.bicemo tamo do 29.11. malo mi se zakomplikovalo jer sam dobila juce. Nadam se da to nece biti problem. Bilo bi lepo da se tamo sretnemo sa nekim ko bude u tom periodu tamo. Mogu ovde ostaviti broj?neznam je glupo?

JacaIvan, zelim vam puno srece. Da li cete vi odma raditi mtese? I meni bi bilo drago da sretnem nekoga od vas tamo.

clock-img

02.11.2021, 17:14

clock-img

JacaIvan

pencil-img

70

Hvala puno.neznam kad ce raditi mtese ali predpostavljamo da ce to biti posle moje stimulacije. Pred aspiraciju se radi mtese i ako se nesto nadje onda tek vade jajne celije. A ako nenadju nista onda nema potrebe za aspiraciju.doktor je samo rekao da se vidimo u cetvrtak u 10. Muzu nije dobar kariotip i delacije y hromozoma.

clock-img

02.11.2021, 18:03

clock-img

Maya20

pencil-img

90

Hvala puno.neznam kad ce raditi mtese ali predpostavljamo da ce to biti posle moje stimulacije. Pred aspiraciju se radi mtese i ako se nesto nadje onda tek vade jajne celije. A ako nenadju nista onda nema potrebe za aspiraciju.doktor je samo rekao da se vidimo u cetvrtak u 10. Muzu nije dobar kariotip i delacije y hromozoma.

Bice sve u redu, držim vam palčeve. Pokusala sam da vam posaljem privatnu poruku sa svojim brojem telefona, ali neuspeva mi🙄

clock-img

02.11.2021, 18:30

clock-img

JacaIvan

pencil-img

70

Pokusali smo i mi ali neide nesto. 0638636402 bicemo dostupni na whatsappu

clock-img

02.11.2021, 21:05

clock-img

miracleB

pencil-img

222

Nama je nalaz mikrodelecija pokazao mikrodeleciju y hromozoma pa su uspeli da nadju u ejakulatu spermatozoide. Kakav je vama nalaz, posto kazes da nije dobar?

clock-img

02.11.2021, 21:40

clock-img

JacaIvan

pencil-img

70

Kariotip je pokazao 47xxy,a i ima mikrodeliciju y hromozoma na azfc regionu. Radjena i punkcija i biopsija nista nije nadjeno.posle 2 god nadjeno u spermogramu retkih pokretnih i nepokretnih spermatozoida.dve neuspesne vto a kod trece nije ni doslo do oplodnje.ovde niko nije trazio ni kariotip ni delacije. To nam je dr emre rekao da uradimo