Sto se tice tehnickih detalja oko odlaska i vremena tamo, mogu da vam kazem iz naseg iskustva kako je bilo. Mada je dosta toga vec receno.
Mi smo isli kolima, tada je bio potreban test PCR i tada su ga stvarno trazili na granicama.
Kod doktora smo imali zakazano sutradan ujutru. Smestaj nam je bio blizu ali ulica uzbrdo, sto ima uticaja ukoliko idete na MT, ali smo mi bili kolima pa nam je bilo posle toga lakse za kontrolu i ostale prevoze.
Nakon konsultacije sa doktorom Emre,pregleda dokumentacije i mog supruga uputio nas je u kliniku OTA&JINimed da uradimo spermogram. bolnica je udaljena 10 min hoda od ordinacije (tu smo posle radili i MT). Nakon 2 sata vratili smo kod doktora Emre da dogovorimo dalje. (kome ovde pronadju spermatozoide tu pricu zavrsava, kome ne dogovara MT). To je bio ponedeljak, mi smo dogovorili za sredu, jer smo morali da radimo neke analize krvi i ostalo za operaciju. Utorak smo bili slobodni. Sreda odlazimo zajedno u bolnicu, tamo nas primaju i smestaju zajedno u sobu. Postoji zena koja prevodi, ali nije non stop sa nama.Osoblje je jako ljubazno,sve je savrseno pedantno i uredno, samo zaposleni ne znaju engleski. Dokrotka anesteziolog je jedino znala pored doktora Emrea. U bolnici dobijate apsolutno sve za pacjenta, garderoba, hrana sve.. ja sam sve vreme bila u sobi, dobila sam i rucak. U bolnici nas je dva puta obisao doktor EMRE da proveri da li je sve u redu. A onda smo posle podne otisli takcijem do hotela. Suprug nije imao bolove. Malo nelagodnosti dok se hoda. OBAVEZNO kupite i poneseti uzi donji ves, koji ce testite "odrzavati cvrsto na gore", to nam je doktor rekao pre operacije, (takav ves se dobija u bolnici medjutim moj suprug je malo punacak pa nisu imali bas za njega, jer ne treba ni previse da steze).Nakon dva dana kontrola i posle kuci. Suprug nije imao problema, vozili smo naizmenicno. Pazio se jos narednih nedelju dana kuci u smislu da je lezao i odmarao, suprug je imao par konca to je sve samo nestalo..a onda se normalno vratio poslu.
Kao sto sam i do sad pisala sve preporuke za doktora Emre,koji je stvarno bio previse ljubazan,prijatan odvajao maksimalno vreme za nas bez ikakve zurbe.
Eto pokusala sam da sve prosto opisem, ako treba jos nesto pitajte slobodno.