IZVORNA PORUKA: medenjak89
Zdravo svima!
Pisala sam ranije na temi, suprug ima azo :( Nedavno smo kontaktirali dr Emrea nakon prikupljenih nalaza. Rekao nam je da možemo zakazati Mtese. Treba da se čujemo da dogovorimo detalje. Mi bismo da prvo odradimo intervenciju da vidimo ima li spermatozoida pa da posle dođemo ponovo ako ima. Koliko dana treba provesti u Turskoj ako dolazimo drugi put, kako ide sam proces, čitala sam ali mi nije najjasnije. Može li neko koje bio u Turskoj, a voljan je da podeli neke tehničke detalje, da mi se javi u pp, bila bih zahvalna :) Vidim sa teme da u Turskoj traže baš malo analiza kod žene i to me malo brine. Ja još ništa nisam radila. Kako se zove ta analiza trombofilija koju treba proveriti pre vto? Ima raznih analiza tu, nisam se baš snašla. Koje hormone ste vi proveravali? Kod mene je bilo sve ok, nadam se da je i dalje tako... Želim svima puno sreće i uspeha na putu ka roditeljstvu ♥️
Cao,
evo ja cu ti pomoći iz svog iskustva. Ukoliko nadju spermatozoide i zamrznu ih sledeći put dolazite na aspiraciju i eventualno transfer, s tim da će to oni proceniti kakvo bude tvoje stanje posle aspiracije jajnih ćelija.
Ja sam npr., počela sa stimulacijom u Beogradu i to 6 ili 7 dana (za to vreme 1 ili 2 UZ i šalješ njima tamo izveštaj da ti kažu da li nastavljaš istu terapiju ili usput koriguju), onda smo isli u Istanbul i tamo smo bili malo više od 2 nedelje. To može da bude i kraće, ali meni je aspiracija bila 16og dana ciklusa ako se ne varam, ali to je individualno. Znači mi smo otišli tamo 7.dan jer sam ja mislila da će aspiracija da bude posle par dana a na kraju je bila posle malo više od nedelju dana, onda smo čekali da dostignu embrioni stadium blastociste i uradili embriotransfer. Ali da smo hteli mogli smo i da se vratimo kući pa da ostavimo transfer za sledeći ciklus. To se sve dogovaraš sa njima i sve zavisi šta te posavetuju, ali znači grubo računanje oko 2 nedelje se ostaje.
Što se tiče analiza ja mogu da ti napišem šta sam ja radila, od
hormona : Prolaktin, DHEA-S , AMH, FSH, LH, Estradiol, 17 OH progesteron, T4, TSH (i antitela za hašimota) .
Ja sam radila i analize koje su mi tražili kada sam slala mail za kliniku u Pragu a to su bile
analize na viruse: TOXO IgG i IgM, Rubella IgG i IgM, CMV IgG i IgM, plus Vitamin D, B12, Folna kiselina + Homocistein i Feritin.
Od
trombofilija sam radila : MTHFR C677T i A1298C, PAI-1. Leiden V, Protrombin II, Antifosfolipid Skrining IgM i IgG, Antitela prema Glikoproteinu IgG i IgM, Lupus antikoagulans, Proteins i C, antitrombin, APCR
E sad ako već idete prvo na microTESE onda možeš tamo da ugvooriš da ti odrade pregled briseve i to što je potrebno.
Ja sam se zeznula pa nisam unapred odradila insulinsku i HSG jer su me ubeđivali da ne treba tako da meni to ostaje sad da radim pošto smo imali 2 neuspešna transfera (jedan odmah svež a jedan zamrznuti)... eto ako imaš još pitanja tu sam