IZVORNA PORUKA: nink
Mi smo danas izasli iz bolnice jer smo zaradili urinarnu infekciju tj upalu bubrega....Izolovana je eserihija i sada idemo na dalja ispitivanja jer je beba musko i mladje od 6 .meseci ..Dr kaze da kod decaka se retko desava a na uz bubrega je vidjeno prosirenje kanala ali detaljnije cemo znati 14.marta..Leukociti su nam bili 21,8
Nink, šta je bilo sa ovim? Jeste li radili još neke analize?
Naš slučaj: Dva dana nakon otpusta iz porodilišta (tj. sa njegovih 7 dana), bebac dobije temperaturu 38,8. Odmah smo ga odneli u IMD, naravno zadržali su ga u bolnici, to veče je bio sam na intenzivnoj, a naredna 4 dana koliko je još ostao sam bila sa njim. Izolovana mu je ešerihija, 10 000 000/ml
. Od te prve večeri kad je primljen pa do dobijanja antibiograma dobijao je dva antibiotika, nakon toga samo amikacin. Nakon otpusta iz bolnice dolazili smo još 3 dana da primi terapiju, a prepisana mu je profilaksa palitrexom do 1 godine
i obavezne mesečne kontrole urina.
Poslednji dan boravka u bolnici urađena mu je mikciona cistouretrografija, sva sreća pa nema bubrežni reflux. Inače, on od rođenja ima proširenje bubrežne čašice, ali kako su mi objasnili, to se u većini slučajeva povuče kako dete raste. Baš smo prekjuče radili UZ i rekli su da je nalaz super i da to više i nije proširenje, već granična vrednost.
On 18. puni 5 meseci i super je. Infekcija se nije vraćala. Ostalo je samo da uradimo scintigrafiju bubrega, ali se još uvek razmišljam da li da ga vodim na to. Dr koji mu je radio UZ rekao je da apsolutno nema potrebe, a juče na kontroli u IMD dr koja je načelnica neonatologije kaže da je to obavezno prema njihovom protokolu za sve bebe koje su imale urinarnu infekciju... Još je rekla da mi odlučimo, da on nije imao jaku infekciju, ali, eto, "protokol kaže..."