IZVORNA PORUKA: dunja RR
A kako su se mnogi u Srbiji smejali gledajući ovaj film, kao eto duhovit je, upi.... smo se od smeha Da li mislite da je duhovit ljudima koji su izgubili brata, sestru, majku, dete, onima kojima su ta ista ista izgorela i koji su u kolonama bežali da spasu glavu?!?
Pa evo, moja braca iz Dvora na Uni jako vole film " Lepa sela lepo gore" a bezali su u koloni, poslednji iz Dvora pre nego sto je most srusen. To kako oni misle i kajo je njima, znaju samo oni.
Dragojevicev film je antiratni, bar ga ja tako shvatam.
Inace, ne mogu se snimati samo filmovi u kojima se neki narod velica i hvali, mada je Gebels to odlicno radio. Ne postoji narod koji nema mana, zverova, u cije se ime nisu cinile ruzne stvari. Nasa istorija je posebno krvava, pa eto, treba i te price ispricati i bolje da ih ispricamo sami.
Sto se ovog filma tice, sasvim je jasno zasto je Andjelina izabrala ovu temu. To je tema koja mora izazvati burne reakcije. Cak i ako je film smece, o njemu ce se pricati, pisati, mesecima. Film je snimljen sa malim buzetom, a ako i ne bude svuda dobra gledanost, bar ce se dobro naplatiti intervijui. Mozda gresim, ali mislim da sam u pravu. Vidim da sad pise scenario o ljubavi avganistanke i americkog vojnika.
Ja i dalje nemam zelju da ga gledam, i to nema nikakve veze sa temom. Imam poveci spisak filmova koje bas zelim da gledam a nemam vremena.