IZVORNA PORUKA: Nataša1
Ja sam za zabranu prodaje bez recepta samo zato što većina ljudi ne razmišlja kao mi ovde. Oni ni ne znaju šta su antibiotici nego ih gutaju ko bombonice. Ne završe terapiju do kraja, piju pogrešan antibiotik, piju za svaku glupost... A naročito što sa istim neznanjem kljukaju i decu. Kada bi svi trezveno razmišljali, sa elementarnim znanjem šta su to antibiotici, kako i zašto se piju, sve bi bilo skroz ok.
Bas tako. Verujem da vecina nas ovde zna bar nekog koji zloupotrebljava antibiotike.
Posto vidim da nisam bas najbolje shvacena, da objasnim malo.
Da imate zdravo i pravo dete koje je vec sa nepune 2 godine popilo 10-ak ture antibiotika da li biste bar u jednom momentu pomislili da taj lekar preteruje? Verujem da bi. Uz to svaki put problemi sa dijarejom zbog silnih lekova.
Pritom je pregled izgledao ovako:
-dobar dan
-dobar dan
svucite dete
da vidimo usi, grlo
aha, grlo je upaljeno
izvolte sinacilin(ili neki drugi antibiotik)
jao sto je slatka devojcica, kakvu kosu ima
Dodjite za 2 dana na kontrolu"
I svaki put isto
Ja letos promenim pedijatra i za 8 meseci koliko idemo kod nje, dete mi dobije samo 2 puta antibiotik i to kad je bio visok CRP. A jesenas joj je grlo bilo vise puta upaljeno i uvek bi prosli bez antibiotika i bez ikakvih komplikacija.
Da se razumemo, ja nisam nikad rekla "antibiotik nikako" ali mi je malo nelogicno da svaki put kad odemo kod lekara vratimo se sa antibiotikom. Kad je neophodno, ok, ali nemoguce je da je svaki put neophodno.
< Poruku je uredio gagana83 -- 13.2.2012 17:22:55 >