Tizi, razumem te sve, hvala ti.
Ja zapravo ne mogu da napravim paralelu sa tvojima, iako sam želela, i znače mi tvoji saveti, ali sada shvatam da je ipak značajna razlika to što tvoji kreću od 5. Oni sami već do tada, kao što kažeš već sponatno nauče dosta toga, a S još to znanje nema mali je, ima ali nije to kao stariji. A što Ivanka kaže, sada od trećeg uče malo ozbiljnije, a u školi praktično ništa ne nauče. Mene je najviše zanimalo da li ja mogu sa svojim znanjem, a gramatiku sam prilično zaboravila, da mu pomognem sada na početku, iako deluje da mu pomoć trenutno ne treba, ali trebaće mu kasnije, ako sada ne napravi dobru osnovu.
Elem, odvela sam ga danas na onaj drugi čas što smo ranije platili, i rekao mi je da ne želi više da ide, i da ga posle sačekam i kažem to učiteljici. Ja sam ga sačekala, došla gore u stan, tj. čekala ispred, on izlazi i kaže mama dođi da ti kažem nešto, ipak hoću da idem, danas mi je bilo super. Ja sam malo virnula pre toga, na samom kraju, kada stigoh po njega, i videla sam da jako ozbiljno rade, njih troje u grupi, dve devojčice iz njegove škole (nisu njegovo odeljenje) i on. I tako, za sada, ostaće na tome da ide jednom nedeljno, pa videćemo za dalje. Verovatno ću se i ja malo uključiti sa njim kući, mislim da će i meni značiti da se podset_im nekih stvari.
IZVORNA PORUKA: Tiziana
Dunja, mozda sam bila konfuzns, izvini.Htedoh da napravim paralelu oko ucenja jezika. Moji imaju od 1.razreda 6 cadova nedeljno francuskog, pa je sin tako vec polagao neke nivoe francuskog, cerka ce ove godine. Engleski su poceli da uce od 5. To nije bas ucenje od pocetka jer vec u petom uce vremena, nepravilne glagole itd.. Znaci ne pocinju od boja, osnovnih pojmova gored, dome, ispre iza, itd. Medjutim, deca kao deca, gledaju i slusaju svasta na engleskom i nekako jako brzo to uce. Ono sto je mozda nama kad smo bili u njihovim godinama bio problem, konverzavcia, njima apsolutno nije. Imaju veliki fond reci, koriste fraze ispravno i u pravom kontextu, dakle apsolutno mogu da vode razgovor na engleskom. Na gramatici za sada rade samo u skoli i sami kod kuce, ja tu pomognem ako bas nesto treba. Svakako mi je plan da idu negde na engleski u nekom trenutku,do sada nisu. Kako planiramo da studiraju negde drugde mislim da je vazno da znaju jezike i da imaju ''''papir'''' pa cemo se i time pizabaviti u nekom trenutku.
Sto se tice mog IELTSa, secam se da sam bila zabrinuta kad sam dobila rezultat jer sam mislila da moram da imam 9 ili 10 da se upisem pa mi je moj rezultat uvek delovao kao da sam se ''''provukla''''. Tad mi je samo bilo bitno da mi je to dovoljno.
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.9.2023 14:58:21 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir