cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Bokina torta :)

  
clock-img

16.01.2014, 22:52

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Didy user posted image ja cu ipak odvojeno da pecemuser posted image , nisam ti ja vesta u kuhinji ic' .Malocas sam pokazala mami sliku i recept i ona misli da su korice malko debele za nas ukus, pa cu ih peci u veci kalup i cetvrtast pritom, a dala mi predlog da ih nalivam mlekom koje je prethodno provrelo sa malo secera i vanilin secera...Kako god javljam u subotu vece ili nedelju kad se proba istauser posted image

clock-img

17.01.2014, 10:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Joj, nemoj stavljati šećer u mleko, torta je baš jaka. Veruj da nema potrebe.

Ja isto pravim kore po ovom Lesicinom receptu (u početku sam pravila po originalnom i te sam više prelivala, sačuvam i onaj sok od višanja pa i njim prelijem ali čak ni tada nisam sladila dodatno) i baš bude sočno. Ma torta je fantastična, to mi je omiljena user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.01.2014, 10:33

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Klarita upravu je Ana. Dovoljno je slatka torta. Nema potrebe da stavljas secer u mleko.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

18.01.2014, 23:58

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Danas sam je napravila, malo je nakriva...ali nece pred goste user posted image Bas me umorile kore, sledeci put probacu sigurno Lesicin receptuser posted image U pocetku mi delovao jako tecan fil, ali se kasnije stegao bas, bas, kao nijedan do sada koji sam pravila...Jedva sam uspela da isfilujem jer sam pravila ipak cetvrtastu, a i mm je malo malo lizao. K sam ponudila, a ona je bila ushicena misleci da sam napravila kVem (eurokrem) i pitala me, a gde je ono belouser posted image i zasto je kVem u seVpiuser posted image , nisam imala za odozgo, pa sam skuvala naknadno cokoladni preliv od margarina, mleka, secera i cokolade, jer mi nekako ne ide slag uz ovu tortu. Kore su ipak debele ispale, pa sam morala da prelivam mlekom (sa maaaalkoooo secera user posted image ) i stavila sam 300gr visnji (Frikom pakovanje) iz kojih je bilo soka za jednu soljicu...i njime sam plus poprskala kore

user posted image

Veceras ovako, a sutra vece i presek i utisci...jedva cekam misljenje mog tate i tetke koji su nevidjeni gurmani i obozavaoci slatkog i slatkisauser posted image

clock-img

19.01.2014, 12:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Moj savet je da pravis u kalupu za tortu i da filujes u kalupu ubacis prvu koru. nafilujes, stavis drugu, nafilujes, stavis trecu, prekrijes folijom i stavis u friz da se stegneE da, taj cokoladni fil ja uvek izmiksujem pre filovanja.I slobodno duplu kolicinu visanja, pa i vise od toga jer sto ih ima vise to je lepsa tortaMeni uvek ostane viska fila iako je celu premazem.Kucam sa tel izvini ako je konfuzno.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.01.2014, 00:06

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Mm veceras priznao da je poprilicno kusao fil (ne lizao), kusao kasikomuser posted image u trenucima moje odsutnosti...verovatno zato nisam imala dovoljnouser posted image
Ukus je fenomenalan, moja majka koja inace retko jede torte, skoro pa nikad, pojela je celo parceuser posted image moj kum je pojeo dva i po parcica i hteo da padne sa stolice kad sam mu rekla da sam ja pravilauser posted image , moj mali kumic od dve godine pojeo pola parcetauser posted image Znaci, bice torta br 1 u mom domacinstvu...ipak cu sledeci put staviti puuuuuuno vise visanja i od sada cu vas sve slusatiuser posted image torta jeste preslatka...
user posted image

clock-img

20.01.2014, 12:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Rekli smo ti da je slatka user posted image

Ja sam je pravila letos za Makijev rođenda tj za drugi dan (bilo je nas 8) i smazali smo je dok si trepnuo. Kad su čuli koliko čokolade ima u njoj pali su u nesvest user posted image

Što se tiče čokolade, ja koristim milku mlečnu i menaž za kuvanje, ta kombinacija mi je super. Pavlaku koristim meggle, a kakao koristim alevin (koji god drugi da stavim kore budu svetlije a ja volim kada su baš baš tamne).
Višanja što više to bolje, može i maline, ne znam koja je kombinacija bolja user posted image

I sad mi se jede nešto slatko user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.01.2014, 12:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

I još nešto, ako se kore prave po prvom receptu onda je bolje u većem kalupu (da budu tanje nego što su na mojoj slici, moj kalup je 26cm) a po drugom receptu je bolji manji kalup, kore su sočne a lakše je zbog sečenja.

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.1.2014 12:47:34 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.01.2014, 13:17

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Moj kalup je isto 26 i uvek pravim u njemu jer se fil razlije po kalupu i torta ima savršeno pravilne ivice. Nikad ne sačekam da se fil ofladi, već ga samo nalijem preko kore kad se prohladi (ali to možeš samo ako u kalupu praviš) i uvek mi ostane viška fila, pa ga samo nalijem odgore, on se svuda razlije, kad prenoći u frižideru, skinem kalup i torta bude kao iz poslastičarnice.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

20.01.2014, 13:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Vidiš, to je još bolje, ja obično čekam da se fil stegne pa ga izmiksam i onda mažem. Probaću i ovako kao ti user posted image i moraću uskoro user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

21.01.2014, 10:25

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ja ću je praviti svom bratu za rođendan, to je za mesec dana, jer on obožava ovu tortu. user posted image

< Poruku je uredio Didy -- 21.1.2014 10:31:43 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

20.02.2014, 12:48

clock-img

cockic

pencil-img

4591

ja pravim opet ovu tortu sutra stvarno je preukusna.samo sto ja stavljam vise crne,a manje mlecne cokolade i vise visanja jer ih volimo da se osete u torti user posted image jer ovako kad se stavi po receptu bude na jedno parce jedna visnjicauser posted image sto je za moj ukus malo.

clock-img

20.02.2014, 13:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

I ja stavljam duplo više višanja, nekad i više od toga (kad uzmem višnje od sveki nemam pojma koliko ih ima u pakovanju). Mljac mljac, baš bi mi legla. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.02.2014, 10:04

clock-img

cockic

pencil-img

4591

torta napravljena u petak vece i pojedena je vec juceuser posted image planiram opet da je pravim ovih dana.nikad dosta bas je ukusna mmm.

clock-img

24.02.2014, 10:07

clock-img

cockic

pencil-img

4591

e da ja stavim oko 500-600gr visanja,i jedno 300gr crne i 200gr mlecne cokolade.pravila sam je tri puta do sad i nikad nisam stavila 600gr cokolade deluje mi puno.ovo 500gr je taman.

clock-img

24.02.2014, 13:19

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ja sam planirala da je pravim mom bratu za rođendan, ali je moja snajka napravila, pa sam mu ja čoko kraljicu, tako da je dobio dve najbolje poslastice za rođendan. user posted image user posted image
Jedino što se ona ufrkaisala što je fil redak, zvala me na mobilini, ja joj rekla da on tako izgleda kao glazura i ona nije verovala da tako treba i umuti još slatke pavlake i pomeša s tim filom za Bokinu tortu po receptu. Da znate da nije ni tako loše. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

26.09.2014, 20:15

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Sutra je pravim opet povodom krstenjauser posted image

clock-img

26.09.2014, 20:53

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: Klarita

Sutra je pravim opet povodom krstenjauser posted image



user posted image
Ja nisam odavno.user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

15.06.2016, 11:51

clock-img

lesica

pencil-img

12015


IZVORNA PORUKA: emicaa

E sad me je malo zbunilo ovo 250 g margarina a ako je buter onda ide manje user posted image




Emice, za fil stavljaš pola margarina ( 125 gr margarina, al ja ga ne volim nikako) Tj. jedan puter ( ovde su u pakovanju od 125 gr, mada ima i većih) te se zato to kao podrazumeva user posted image
Ali ja stavim ceo puter samo kada pravim fil u duploj meri (a uvek ga tako pravim user posted image ), ono kilo pavlake i kilo i kusur čokolade.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

15.06.2016, 11:55

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ahaaaa,ovde su i buteri pakovani 250 grama.
E sad samo ne znam dal ću uspjet isjeć jednu koru na tri dijela user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.06.2016, 11:57

clock-img

lesica

pencil-img

12015

To koncem polako, ili dugačkim nožem. Pokvasiš ga vodom i kao nindža u jednom potezu user posted image

Šalim se za nindžu, ali i ako bude malo neravna, nije strašno, fil to sve pokrije.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

15.06.2016, 12:00

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Hahahaha ma pravi sam nindza user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.06.2016, 12:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mmmmm Bokina torta user posted image

Emice, puter je svakako ukusniji. Ja sam pisala recept kako sam ga dobila ali i ja koristim puter. Evo prepravila sam i u receptu.
Torta je prelepa, uživaćeš user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 15.6.2016 12:25:29 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.06.2016, 12:26

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Zaboravila sam za nju. Savršenstvo savršeno! user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

15.06.2016, 13:24

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

E još samo nešto,jel vi uzimate friške višnje ili one iz konzervi? Znam da sam dosadna,ali nije do mene,mozak mi ne funkcioniše user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...