cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Bokina torta :)

  
clock-img

12.08.2013, 18:58

clock-img

cockic

pencil-img

4591

a sto se tice slatke pavlake,ova kravica za mucenje nije nesto.to sam vec probala dva puta.i za onu ferero tortu i za jos neku.nisam ja pravila nesto puno toritica,ono sto znam pravim.

clock-img

19.08.2013, 11:57

clock-img

cockic

pencil-img

4591

pravila sam tortu i super je,evo vec pola nestade.petru se svidja i lena rucka pomalo.i da ja sam sa dve kore pa sam jednu presekla na dva delauser posted image nisam mogla sinoc da se kuvam pored rerne.mada kore su brzo gotove za nekih 15 min.a inace mm ne voli da su kore deblje,pa taman nema puno testa.

a sto se tice slatke pavlake kravici je istekao rok,mm kupio pre 7-8 dana i ja juce pogledam rok je bio do 17.8.a on nije ni obrcao paznju dokle vazi.

ja odem sinoc do radnje i kupim megle sa 10% masti,i ok je.tortica je fantasticno ispala user posted image mmmm

e da vezano za tortu ja volim manje slatke,tako da mi je u korama po 5 kasika secera mnogo,ja bi plafon 3.jer je i fil jako sladak.i da dodam da sam stavila i manje coklode mozda 500gr.

clock-img

31.08.2013, 09:41

clock-img

Didy

pencil-img

7274


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pravila sam je za Makijev rođendan ali mi je Lesica dala njen recept za koru i savršena je user posted image napisaću ovde pa ako neko bude želeo neka proba.

1 maslac se umuti sa 150-200 gr šećera u prahu i 1 vanil šećerom

pa se u to doda

5 žumanaca
150 gr otopljene čokolade
3 kašike kakaa
50 grama brašna oštro tip 400
1 kesica pudinga od čokolade
pola praška za pecivo ( ja stavim ceo )
100 ml mleka

to se lepo umuti pa se onda doda

100 ml umućene slatke pavlake (ja sam koristila meggle)
i na kraju onih preostalih 5 umućenih belanaca

Kora se peče nekih 30-40 min (zavisi od rerne) na 180 stepeni, kada se ohladi preseče se na tri dela.



Da li je neko pravio kore po ovom receptu? Upravo mi se peku u rerni 45 minuta već i stalno mi deluju kao presne. Kad ubodem čačkalicu, ostane sve mokro na njoj. user posted image Upomoć! Lesice, gde si, to je tvoj recept!?


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

31.08.2013, 13:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Didy, meni je bila super kora, ali ne sećam se koliko dugo sam je pekla, isto sam čačkalicom proveravala.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

31.08.2013, 14:09

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Posle 45 minuta sam je smanjila da ne zagori odgore i ostavila dok na probu čačkalicom nije bila dobra (otprilike se sat vremena pekla). Prvo mi je delovalo da uopšte nije pečena, ali kad se ohladila, bila je savršena.user posted image Mm je isekao koncem, ja to nikad ne bih tako hirurški uradila, eno je spakovana u kalup u frižideru i kad se ohladi ide na ukrašavanje fondanom za Sofijin rođendan.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

31.08.2013, 23:29

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Didy, kasno ja stigoh, ali uspelo je vidim user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

01.09.2013, 00:19

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Uspelo, uspelo user posted image , preukusne su kore, jedva čekam da se deca raziđu u ponedeljak da probam tortu u celini. Ili će biti - Prvo parče za Sofijinu mamu.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.09.2013, 20:30

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja imam dva pitanja, oba su u vezi s Lesicinim korama:
1. ova kesica pudinga se ubaci samo tako, u praškastom stanju ili se napravi puding pa se onda sjedini s ostatkom?
2. koliko je 1 maslac? 125 g?

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

17.09.2013, 20:34

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Vik, da i da user posted image

1 maslac- to je onaj mali od 125 grama.

1 puding od čokolade u praškastom obliku, menja gustin koji se obično stavlja u kore.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

17.09.2013, 20:37

clock-img

viking

pencil-img

6644

Hvala user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

19.09.2013, 10:12

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Hmmm... Ja sam stavila 250 g maslaca, misleći da je to jedan maslac... Zato nije moglo tako lako da se ispeče...

Ali moram da dodam da su kore preukusne (čak i sa duplim maslacem) i da ću ubuduće praviti po ovom receptu. Prosto se tope u ustima.

< Poruku je uredio Didy -- 19.9.2013 10:13:39 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

19.09.2013, 11:25

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja sam pravila ovu tortu juče, jedino što sam u fil ubacila malo ekstrakta ruma i naknadno sam umutila preostalih 150 ml slatke pavlake (po receptu je 100 ml a pakovanje ima 250 ml) jer si se fil učinio mnogo taman i jak. Ostalo sam ispoštovala :)
Ja je nisam probala ali svi su rekli da je super!

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

17.10.2013, 11:41

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Viking a koliko si visanja stavila?

clock-img

17.10.2013, 13:40

clock-img

viking

pencil-img

6644

Stavila sam 600 g, dva pakovanja.
Inače, sad vidim da nisam jasno napisala ovaj prethodni post. Po receptu ide 100 ml umućene pavlake u koru, a ja sam ostatak pavlake stavila u fil.
Što se kore tiče, jednom sam pekla dve kore a drugi put tri (ne umem da sečem pa pečem svaku koru zasebno). Kad sm pekla tri kore, bile su mi previše tanke, tako da to više neću da radim. Bar dok ne kupim neki manji kalup.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

17.10.2013, 14:19

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ne volim ni ja da sečem kore (ali ih lepo isečem koncem za zube user posted image ), međutim, ako pečeš svaku posebno nekako budu suvlje pa mi se ne sviđa.

Što se višanja tiče, što više to bolje user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.10.2013, 14:25

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ne znam Anči, nisam ih probala, ali sam detaljno ispitala ljude koji su jeli, kažu da ništa nije falilo. Doduše, premalazala sam kore mešavinom mleka i soka od višnje, pošto nisam mogla da se odlučim šta bih od ta dva user posted image , pa navodno nije bilo suvo. Nemam pojma, javiću svoje utiske sledeće godine user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

17.10.2013, 14:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image hihi, dobra si user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.10.2013, 15:45

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja sam pravila ovu tortu za rodjendan, klasicne kore, ove druge mi nesto komplikovane bileuser posted image
ja sam pravila bez visanja jer ih ne volim, a nista drugo od voca mi se ne svidja u kombinaciji sa cokoladom, super je ispalo, svi su bili odusevljeniuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.10.2013, 21:04

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Mene mrzi da mutim i pecem 3 kore. Ja cu da smutim i ispecem jednu, pa cu je seckati

clock-img

17.10.2013, 21:07

clock-img

lesica

pencil-img

12015

A da, meni je savršeno odlična i kada se umesto višanja stave maline... mmmm

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

17.10.2013, 21:12

clock-img

viking

pencil-img

6644

Meni je čak palo na pamet da je jednom napravim kao kolač, da ubacim višnje u testo (koru), i da napravim polovinu ili trećinu fila i da ga samo prelijem odozgo.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

17.10.2013, 21:15

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Vik, mislim da ne bi pogrešila user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

16.01.2014, 10:49

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ohohohoho, baciste me u razmisljanje..za vikend ce "padne" torticak. Samo jos da se porazmislim sta mi je lakse, da li prva verzija ili druga, ili ti lepsa, ukusnija...pa javljam utiske!

clock-img

16.01.2014, 12:53

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Mislim da neces pogresiti za koju god da se odlucis. Jedino ti predlazem da peces tri kore odvojeno, lepse se ispeku i ne moras posle da seces

clock-img

16.01.2014, 17:49

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Otkako sam prvi put napravila po Lesicinom receptu za kore, više ne pravim po onom prvom originalnom. Ove druge su mi mnogo ukusnije i sočnije, mekše. I lakše mi ih je napraviti jer ispečem jednu i isečem je koncem za zube. Mm mi je prvi put isekao, pa sad seckam bez problema. Imam jednu drvenu tacnu s visokim pravilnim ivicama. Stavim koru u tacnu i podmetnem ispod dasku ili krpu smotanu ili nešto drugo što će koru da podigne na visinu koja mi odgovara, a da je u ravni s ivicama tacne. I onda samo vučem konac ravno po obe ivice tacne i kora bude savršena. Onda opet podmetnem još nešto pod onaj deo kore što je ostao dok je ne dignem na željenu visinu i opet na isti načim presečem. Budu isečene hirurški precizno. Valjda ste razumele kako sečem. user posted image

< Poruku je uredio Didy -- 16.1.2014 17:54:30 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...