cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Bokina torta :)

  
clock-img

02.05.2013, 17:31

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Anci koliko mi treba mleka da bi prelila preko kora? Za Vaskrs cu je praviti. Kupila sam sve sastojke.user posted image

clock-img

02.05.2013, 18:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Sanjice, oko 2dcl a sačuvaj i sok od višanja pa i njega iskoristi za prelivanje. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.06.2013, 11:29

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Ana pravila sam ovu tortu. Fenomenalna je. Svima se svidela.user posted image

clock-img

10.06.2013, 12:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Super user posted image stvarno je vrhunska.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.06.2013, 12:54

clock-img

Anoniman

a ja videla naslov teme pa rekoh da proverim kakva je to BAKINA torta user posted image

clock-img

10.06.2013, 12:55

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Kad sam rekla koliko cokolade ima odmah su svi pristali da je probaju.user posted image

clock-img

01.07.2013, 21:50

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Pitanjce user posted image
U receptu stoji pola margarina. Ja margarin ne koristim, stavila bih puter. Da li to znači da mi treba 125g putera? (pretpostavljam da je pakovanje margarina 250g ili grešim?)
I da li ova torta može da se prekriva fondanom? Opet mozgam da pravim sama tortu za rođendan...

clock-img

01.07.2013, 21:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pakovanje margarina je od 250g, po receptu ide pola. Mislim da je ok ako zameniš puterom, znači isto 125g.

Torta je čvrsta, nemam iskustva sa fondanom ali mislim da komotno može.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.07.2013, 22:03

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Nemam ni ja iskustva sa fondanom user posted image ali razmišljam, koliko loše može da ispadne? user posted image
Svakako ću tortu isprobati jednom do rođusa, imam još mesec dana fore, ovako mi deluje da je baš mljac.

clock-img

01.07.2013, 23:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jeste, baš je mljac user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

07.07.2013, 14:55

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Sinoć sam napravila ovu tortu za probu (pola mere, s tim da sam stavila višanja kao za celu meru), ja sam oduševljena! Skroz je po mom ukusu, definitivno je pravim za rođendanac. Predivna! Više od pola je već nestalo user posted image

clock-img

07.07.2013, 15:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.08.2013, 23:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pravila sam je za Makijev rođendan ali mi je Lesica dala njen recept za koru i savršena je user posted image napisaću ovde pa ako neko bude želeo neka proba.

1 maslac se umuti sa 150-200 gr šećera u prahu i 1 vanil šećerom

pa se u to doda

5 žumanaca
150 gr otopljene čokolade
3 kašike kakaa
50 grama brašna oštro tip 400
1 kesica pudinga od čokolade
pola praška za pecivo ( ja stavim ceo )
100 ml mleka

to se lepo umuti pa se onda doda

100 ml umućene slatke pavlake (ja sam koristila meggle)
i na kraju onih preostalih 5 umućenih belanaca

Kora se peče nekih 30-40 min (zavisi od rerne) na 180 stepeni, kada se ohladi preseče se na tri dela.

Ne znam kako bi bilo da se smesa podeli na tri jednaka dela pa se peče svaka zasebno, meni je sečenje bilo malo neuspešno tj dosta sam ukrivo isekla (savet: secite koncem za zube, on je savršen za to).

Meni je malo falilo da koru pojedem onako bez ičega koliko je lepo mirisala user posted image

I da, ja uvek koristim barem 600g višanja, što ih više ima torta mi je lepša. A fil možete izmiksati pre filovanja, bude lepši.



< Poruku je uredio Ana RR -- 3.8.2013 11:32:12 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.08.2013, 23:32

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Anči, s ovom jednom korom koja se seče na tri dela još brže bude gotova torta. Moraću probati i ovako. Ja sam se baš navukla na ovu tortu. kako koja prilika, ja nju smućkam. user posted image Ali nema greške, svima se dopada.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

02.08.2013, 23:35

clock-img

Didy

pencil-img

7274

I da dodam još da mi je mama dala odličnu ideju, a ja sam je prihvatila, ispostavilo se kao odličnu. Kore pečem u kalupu za tortu i onda slažem u taj isti kalup koru, pa višnje, pa fil, koru, pa višnje, pa fil, koru i na kraju izlijem sav fil što mi je preostao, stavim u frižider i sutradan samo otvorim kalup i skinem tu bočnu ivicu. Torta bude savršenog oblika i pravilnih ivica, kao nacrtana.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

02.08.2013, 23:36

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

E Didy, tako sam ja ovog puta radila (to sa kalupom), da bi bilo lepo ravno, pošto sam stavljala fondan preko. I da, i ja sam stavila 600g višanja. user posted image

clock-img

02.08.2013, 23:44

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Što više višanja, to je lepša. Ja ne znam koliko stavim jer mi mama da pakovanje domaćih višanja, još nijednom nisam kupila, tako da ne znam koliko je grama, ali znam da je poveće.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

03.08.2013, 11:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Torta je bogovska user posted image rekao mi drug da više ne poručujem torte jer su moje bolje user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.08.2013, 19:03

clock-img

Didy

pencil-img

7274


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Torta je bogovska user posted image rekao mi drug da više ne poručujem torte jer su moje bolje user posted image



user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

12.08.2013, 10:24

clock-img

cockic

pencil-img

4591

imam pitanje vezano za kuvanje slatke pavlake,nisam znala da se sme kuvati.pa reko da proverim danas je pravim.ja sam uzela kravica slatku pavlaku.

clock-img

12.08.2013, 10:28

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Cockić, staviš je da se zagreje skoro do ključanja i skoloniš sa vatre i onda dugo mešaš dok se ne sjedine dobro maragrin i čokolada.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

12.08.2013, 10:33

clock-img

cockic

pencil-img

4591

ja nisam znala da sme da je greje slatka pavlaka,zato reko bolje da pitam.hvala didy user posted image pisem kako je ispala

clock-img

12.08.2013, 11:39

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Cockic, meni se najbolje pokazala meggle pavlaka, javi kako je ispalo sa kravicom.

< Poruku je uredio Ana RR -- 12.8.2013 12:29:08 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.08.2013, 13:25

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ni ja još nisam probala s kravica slatkom pavlakom, ali nešto kontam da to prvenstveno imam veze kad je mutiš. Ovako kad je greješ, trebalo bi da je svaka manje-više ista, stegnu je čokolada i margarin.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

12.08.2013, 18:52

clock-img

cockic

pencil-img

4591

ja htela da krenem da pravim,i pogledam da li su tu visnje kad ono nema.sveki je trebala sinoc da posalje visnje,a ona zaboravila.tako da sam od danas odustala za vikend pravim.ovo sto imama cekace nece propasti.jedino ako cokolada nenestane user posted image
ja volim i one za kuvanje i mlecne.

a orahe mi poslala jer sam prvo htela da pravim nesto drugo,tako da sad imam i orahe za materijal neke druge torte.jer ima neko dobar recept za moskvu snit.

ono kad procitam tipa 800gr,1kg margarina nije mi dobro.za koliku je to tortu 5kg.kad samo margatina ide toliko.