cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Inhalacije

clock-img

20.01.2015, 08:47

clock-img

jabudic

pencil-img

5894

Mi smo po prvi put otkad su počeli problemi sa opstrukcijama i upalama skoro 2 mjeseca bez inhalacija! To je za nas nevidjeni uspjeh!

clock-img

20.01.2015, 08:48

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ma, Trco, skoro zaglavila zena bolnicuuser posted image ja bih odmah uvela lekove u fizioloski, ali bih prvo efedrin jer mozda se zakaslaj od slivanja iz nosica...a efedrin ce razbiti slince i moj savet Poc, stalno ispiraj nosic fizioloskim i izvlaci pumpicom, staaaaaalno...vise puta dnevno...a, mozda su zelne i lepljive bile jutros samouser posted image hoce tako ujutru...Evo N slinavi vec skoro mesec dana i vec sam na kraju zivaca...uradicemo opet KKS pa da vidim da li treba ABuser posted image

clock-img

20.01.2015, 08:50

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

IZVORNA PORUKA: Peace*

Za kašalj... ako je suv kašalj, u inhalaciju uz efedrin i fiziološki dodam i pantenol. Odmah uvodim i rotkvu.

Sve zajedno?

clock-img

20.01.2015, 08:52

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ja zato i pitam st kaze dr.

Ja inhaliram samo kad dr odobri, u jedino što na svoju ruku radimo je inhalacija fiziološkim.
Ali, ona nikad nije imala zapušen nos, nikad nije imala taj zeleni sekret iz nosa, nikad nije kašljala ono kao što deca kašlju, baaaaš mnogo. Moje iskustvo sa svim tim je veoma slabo.

clock-img

20.01.2015, 08:56

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

IZVORNA PORUKA: Klarita

Za kašalj... ako je suv kašalj, u inhalaciju uz efedrin i fiziološki dodam i pantenol. Odmah uvodim i rotkvu.

Sve zajedno?

Da.

1,5ml fiziološkog
5 kapi efedrina 0,5%
0,3 ml pantenola

3x na dan

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

20.01.2015, 08:57

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Peace, koliko dugo traje ova inhalacija što si navela? 5-10min?

clock-img

20.01.2015, 09:20

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: Klarita

Sve zajedno?

Da.

1,5ml fiziološkog
5 kapi efedrina 0,5%
0,3 ml pantenola

3x na dan

Probala sam ovo sa Nikolom. Ne da nam nije pomoglo nego smo na kraju umalo zaradili upalu pluća. Jedva smo ga izvukli i to sa sledećom terapijom: berodual na 4 sata, pulmikort na 12, plus drugog dana inhalacija dr dodala Hemomicin jednom dnevno!

Jedno veče sam plakala od muke i sraha jer je izgledao i zvučao užasno!

Ali inhalacije su mu definitvno najviše pomogle!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

20.01.2015, 09:22

clock-img

jabudic

pencil-img

5894

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

jedva smo ga izvukli i to sa sledećom terapijom: berodual na 4 sata, pulmikort na 12,

Ovo je bila naša standardna terpaija. Nekad čini mi se na svakih 15 dana po nedelju dana. Uffff...

clock-img

20.01.2015, 09:25

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Pa vama se verovatno spustilo na pluća.
Kod nas je ovo terapija ako sam 100% sigurna da je samo nos zbog kog je kašalj.
Ali ja sam sada već naučila da čujem dal je na plućima. Jbg, loša sreća pa sam naučila + ja sam astmatičar, i ako on ima sviranja ja počinjem da se gušim, tako da eto, sreća u nesreći je moja bolest koja se aktivira na zvuk njegove opstrukcije.
Nije mogao dobiti upalu pluća od te inhalacije, već od toga što niste skontali na vreme da se situacija pogoršava. Ne kritikujem, da me ne shvatiš krivo, nego samo konstatujem.

Tasha

clock-img

20.01.2015, 09:25

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Tash i Torbica eto kažu da im deci pomaže samo efedrin uz fiziološki i pantenol povremeno. Nikoli ne pomaže uopšte! Kao da mu ništa nisam ni dala! Dok ne krene sa Pulmikortom nema poboljšanja!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

20.01.2015, 09:29

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Treba naučiti razlikovati sve to
berodual - ako ima sviranje u plućima
pulmicort - ako su glasne žice i grlo u pitanju
pantenol - i nos i grlo ali valjda bez sviranja u plućima
Ovako mi je objasnila dr, e sad, šta kome i koliko treba, treba biti pametan pa naći pravu meru i tajming.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 20.1.2015 9:31:41 >

clock-img

20.01.2015, 09:30

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

ja smao kažem da za njega nije samo efedrin. Uz Laringitis koji ima, nema z anjega samo efedrin. Probala i nenije dobro, tj nema efekta.
Danilu pomaže, jer kod njega je u pitanju smao zapušen nos.
Da sam Nikoli odmah uvela Pulmikort možda ne bi došlo do toliko lošeg stanja. A nije mu sviralo ni u grlu ni u plućima. Bar ne prva dva dana. Čak nije ni mnogo slinavio.
Hoću da kažem da ne odgovra svakome ista terapija. I da priznam da je naša dr bila u pravu - čim posumnjam na Laringit - odmah Pulmikort! Bez odlaganja!

clock-img

20.01.2015, 09:31

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Jeste Ivanka, treba da znaš šta u kom trenutku. A on je mnogo mali i kod njega to mnogo brzo ode dođavola! Za dva sata od promuklosti dođe mu maltene do gušenja!

clock-img

20.01.2015, 09:34

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Jeste Ivanka, treba da znaš šta u kom trenutku. A on je mnogo mali i kod njega to mnogo brzo ode dođavola! Za dva sata od promuklosti dođe mu maltene do gušenja!

Znam, zato i kažem treba biti pametan u trenutku, tj dovoljno priseban.
Meni je mnogo značilo ovo što je dr objasnila, i za sebe i Ivu, svaki lek ima svoje mesto delovanja. Berodual da otvori pluća za disanje, pulmicort da reši laringitis a pantenol za oporavak sluzokože nosa i grla.

clock-img

20.01.2015, 09:37

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Uz Laringitis koji ima, nema z anjega samo efedrin.

Koliko znam, a možda grešim, laringitis nije neizlečiva stalna bolest. Nije kao astma, neizlečivo. To je akutna bolest. I da, onda kod male dece ima mogućnost da izaziva gušenja. I kod mog Marka izaziva gušenja po nekada - i tada pomaže samo kortiko (ti daš pulmicort, ja dam Symbicort, ali ja ga ne uvedem kao stalnu terapiju, već dam u trenutku gušenja), dok recimo kod Luke se to nikada nije dešavalo, uvek sam se radovala kad kažu da ima laringitis jer sam znala da je gotovo za 24-48 sati. Tako da, da, razlikuju se deca.

Ja sam samo htela da kažem da od one inhalacije nije mogao dobiti upalu pluća, jer, tako sam ja razumela tvoj post. Mogu da prihvatim da tvom detetu ne pomaže. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 20.1.2015 9:38:06 >

Tasha

clock-img

20.01.2015, 09:41

clock-img

jabudic

pencil-img

5894

Kod nas je sledeći redosled:
Dan 1: Curi nosić
Dan 2: škripanje iz pluća
Dan 3-10: Berodual na 4h + Pulmicort na 12h.

Nama Berodual super pomogne i bez Pulmicorta, jer se njemu sve svodi na škripanje.
Znači to je automatski povezana linija: nosić - škripanje!

Da napomenem da mi se stariji sin nikad u životu nije inhalirao, niti imao sličnih problema. Kod njega se sve zadrži na grlu.

clock-img

20.01.2015, 09:47

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ovo je prvi put da smo koristili Berodual jer do sada je bio problem samo alergijski Laringitis. Izgleda da je sad i neki virus pokupio tako da je bilo strašno!
A Pulmikort mu baš pomogne. Ne prestane odmah to škripanje u grlu, ali kad krenemo na vreme nema gušenja. par dana bude onako kao promukao i malo mu svira u grlu. Kažu da najbolje efekte Pulmikort daje kada se koristi 15 dana u kontinuitetu. Mi smo ga sada orvi put koristili tako dugo. Nakon 7 dana izbačen je Berodual, ali su nam rekli da nastavimo još 7 dana sa Pulmikortom.

clock-img

20.01.2015, 09:49

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ima logike Mod, izbačen berodual jer nema više problema sa plućima, podiglo se na grlo pa zato pulmicort.
Meni je to sve logično i ima smisla.

clock-img

20.01.2015, 09:50

clock-img

Zemunka85

pencil-img

2034

Slucajno udjem na ovu temu i nista mi nije jasno. Slognula sam se od nejasnoce.
Ja moje dete nikada nisam inhalirala. Jednom kada je bila bolesna, bzv pitam DR treba li, ona kao nema potrebe i od tada ja zaboravljam na inhalator. A imamo ga. Jos par puta je imala temperaturu i kasljala, ali nikada nam niko nije preporucio inhaliranje. Uopste nisam znala da ja to mogu i treba i sama, skroz mi je strana ova tema.
Ona npr sada uzasno kaslje ja mislim vec mesec dana - od slajma, do napada suvog kaslja nocu po sat vremena, nos joj curi od gustih zelenih slina do vode, kako kad. Ali je lepo raspolozena i nema temperaturu. Ja forsiram caj med i mislila sam to je to. Sad se zgranuh kada sam shvatila da smo i mi kandidati za inhalacije. Neznanje totalno. Inace, oni imaju svakog ponedeljka pedijatra u vrticu, bas je juce bio izvestaj je da je ona zdrava - gledaju im grlo, slusaju ih ... I? Trebaju li nama inhalacije, koje, koliko ... ?

clock-img

20.01.2015, 10:05

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Zemunka i ja nisam koristila inhalator za Danila nikada! I nisam imala pojma šta i kako. Tek kad je Nikoli krenuo laringitis.
Možeš da je inhaliraš kad joj je zapušen nos, pa da joj otpuši. Dobra je to stvar. Eto ko što su Tash i Ivanka pisale - fiziološki i efedrin i eventualno Pantenol. Ali za Pulmikort, Berodual i sl. ipak treba da ti kaže dr. To su lekovi i nisu naivna stvar.

clock-img

20.01.2015, 10:13

clock-img

Zemunka85

pencil-img

2034

Eto, uopste to nisam znala. Hvala.
Ona nekada toooliko bude zapusena da su noci horor. I jedino sto radim je - fiziomer i da duva nos, jer ume i hoce, ali mi inhalacije nisu na pamet pale.
Za sva ova imena kapi/lekova sta li su tek sada cujem. Znaci to se generalno koristi i kod "samo" kaslja i zapusenog nosa? Ja sam mislila da je to za neke ozbiljnije slucajeve, tek pri temperaturi i sl.

Moja Lara, koliko se napatila sa eserihijom, toliko sa tim disajnim putevima nemamo problema pupupu. Ti bronhitisi i upale pluca - nikada. A sve kontam kaslje i slini - mora zbog vrtica. A cim se oduzilo, a nema ni tempeerature, ni pogorsanja, proci ce .. samo od sebe .. glupaca!
E evo nas kumic od preksinoc u bolnici - upala pluca, opet. Dete izaslo pre mesec i po dana tek, iz bolnice, zbog iste stvari.
Jos jedna drugarica ima malu koja je na profilaksi, ne znam cime, iz istog razloga - zakaslje se, odmah bronhitis.
Zato i udjoh na temu, usput onako .. i svasta vidim.

A kako ja da znam da ona nema nesto od toga - taj bronhitis? Laringitis? I sl ...

Aha ok - imali DR juce, zaboravih na to :D. Pise "Zdrava devojcica". Inace ja je nisam vodila DR, nisam znala da treba, dok nema temperature. Oooooooo svasta!

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 20.1.2015 10:14:29 >

clock-img

20.01.2015, 10:34

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Trebaju li nama inhalacije, koje, koliko ... ?

Možeš slobodno da je 3-4x inhaliraš sa npr 2-3ml fiziološkog. To će joj razrediti sekret i lakše će iskašljavati. Sve zavisi koliko je voljna da sedi mirna uz inhalatoruser posted image

clock-img

20.01.2015, 11:36

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

ja stariju nikad nisam inhalirala, ni nemamo inhalator, pozajmicu od drugarice, do lekara nismo jos ni stigli, sve se nocas desilo, dete leglo zdravo i za 3 sata se toootalno zapusio i ja se usr... jer smo bili u bolnici pa reko mozda je sklon pa bolje odmah da ga inhaliram jer nasa dr radi tek u cetvrtak popodne. da li je pogresno da ga inhaliram samo fizioloskim? evo osim sto su nocas i jutros bile zelene sline, sad samo voda curi iz nosa.
hvala vam puno.

clock-img

20.01.2015, 12:00

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

poc možeš slobodno da inhaliraš fiziološkim

clock-img

04.02.2015, 00:45

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Kod nas počeo zreo kašalj. Dr rekla da probamo da izguramo vikend, ako se nastavii da uključimo inhalaciju berodual. Ide na 8h, ali, da li mogu da smanjim razmak, da ga ne bih noću budila? Prošli put smo imali 2x dnevno, ali je pre inhalacije pio sirup Spalmotil, pa je kašalj već bio ublažen. Sada na 8h, pa se mislim da li da skaćujem vreme, ili šta da radim?user posted image

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝