cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pomoć bebi sa grčevima

clock-img

06.11.2015, 15:57

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Otkad joj dajem Enterokind L ima bas retku stolicu. Jednom dnevno, ali za sve pare
Probije joj i na pelene i na bodic....nije vodena, ali je retka.
Treba li da brinemuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

06.11.2015, 17:42

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E i nama je retka. Bila je onako kasasta a sad je vise vodenasta. Isto zna da probije ili na ledja ili napred. Davala sam mu bio gaju i Espumisan L. Sad mu dajem nesto sto sam dobila iz Amerike zove se Infacol.

clock-img

07.06.2016, 11:30

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Evo da se upisemo i u ovu temu user posted image
Vec dva dana ima uzasne grceve, dajem mu Espumisan ali nesto ne vidim da mu je bolje od toga.
Sad citam na netu mame hvale Colief kapi... ima li ko nekakva izkustva s tim?
Inace ga tata bolje umiri nego ja...nemam pojma kako ali ona ga na stomak utopli on se smiri, ja ga stavim ali malo koji put mi uspe.

clock-img

08.06.2016, 11:05

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Anck, probaj da masiras oko pupka kruznim pokretima, suprotno od kazaljke sata, pa kao "lupkaj" prstima tuda. Na kraju, nozice podizi prema stomaku. Uzmi termofor, ako nemas, trebalo bi da pomogne.

clock-img

08.06.2016, 11:12

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Anck, mi smo koristili Colief i stvarno su odlicne.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

08.06.2016, 13:42

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ivana sve smo to radili, ali po mom iskustvu to dok ne prodje nema pomoci user posted image
Eto sam jos te Colief kapi nismo probali user posted image

clock-img

08.06.2016, 13:46

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Anck, espumisan bi trebao da pomogne user posted image
Jel se bar malo od njega isprducka?
I P.je tata uspevao da umiri, kad se eto nadje kuci..
Ali per dana mi je bilo zlo, ne sednem ni tren, citav dan je prenosam a ona vristi.

clock-img

08.06.2016, 13:52

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ma on prducka i bez njega, bas zato i place, kad se isprducka smiri se. Cini mi se da samo pospesuje prduckanje a ne smanjuje bolove user posted image
Juce je vristao dok nije tri puta posteno napunio pelenu i onda se smirio.

clock-img

08.06.2016, 14:23

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Anck , a tvoja ishrana , mozda mu smeta nesto , ako ga dojis.

clock-img

08.06.2016, 16:41

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Colief su odlicne, nismo ni osetili grceve.user posted image
Zagrej peglom tetra pelenu pa mu staci preko stomacica, ne na golu kozu nego preko bodica. Kontakt koza na kozu...

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

14.06.2016, 13:46

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Stigle su nam kapi iz Nemacke Lefax, e sad sve je na Nemackom, jel koristila neka mama, neznam koliko se daje bebi user posted image

clock-img

14.06.2016, 14:48

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ja imam Sab Simplex, ako ti na bocici pise sastav leka Simeticon, to ti jesve isto. Mada se Sab doozira ne vise od 4 put dnevno po 7 kapi. Procitaj
Daj u pp broj moilnog, ako imas viber slikaj papir iz kutijice da ti p;revedem.

< Poruku je uredio vocicana -- 14.6.2016 14:49:23 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

14.06.2016, 14:57

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pise Simeticon....poslala pp

clock-img

14.06.2016, 15:14

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ljubimo vas Di ja , bice to sve super. Nemacki lek jenemacki lek, sve pokusaj, vec smo se cule. user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

clock-img

14.06.2016, 15:25

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Jos jednom Hvala Voci na pomoci user posted image user posted image

clock-img

14.06.2016, 18:54

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

user posted image user posted image

clock-img

28.07.2016, 08:45

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Samo da napisem da nam je Lefax resio Sve probleme, od kako je poceo da pije nestali su user posted image davala sam mu jos neke dve nedelje i posle prekinula , ni traga od grceva.

clock-img

03.08.2016, 22:30

clock-img

mamini andjeli

pencil-img

1

Sa prvim sinom koji sada ima 5 god. Nismo spavali 20 dana nema sta nismo probali nista nije pomoglo,sve dok nismo nabavili plantex caj kojeg su naravno sada povukli.Sa drugim sinom kojem ce za par dana 2.mj seka poslala iz Njemacke kapi Sab Simplex negdje na forumima sam citala da su dobre(kapi su zato sto beba nikako nece ni okusiti caj).Naravno kapi sam nabavila prije poroda o cim sam primjetila grceve poceli smo sa kapima.Zahvaljujuci tim kapima grceve smo imali 3 dana po sat vremena predvece ibto je to.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.08.2016, 13:41

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

evo i ovde da se upisemo... Nama su poceli grcevi pre 4 dana, inace Ilija ima 22 dana... Ne znam jel moguce tako rano da se jave... Poceli smo sa Espumisan kapima, ujutru i uvece, mada pise posle ili pre svakog podoja po 25 kapi... Malo je bolje, ali imam jednu nedoumicu... Da li je moguce da se od kapi pojaca bljuckanje da ne kazem, da se javi povracanje ponekad posle sisanja?
Espumisan se kod prvog sina pokazao kao odlican, nismo ni osetili grcve, a davali smo mu samo ujutru...

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

24.08.2016, 14:22

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Sandričak, po onome što sam čitala i što mi je rekla patronažna, grčevi mogu da se jave već oko 2-3. nedelje, tako da nije rano. Moja beba ima 18 dana i mislim da ima grčeve već tri dana, a možda i duže. Čitala sam da grčevi pojačavaju bljuckanje, tako da ti možda zbog toga češće izbacuje mleko. Moja od početka poprilično bljucka, ali se ubucila, tako da ne brinem mnogo oko toga. I mi ćemo danas početi sa Espumisan kapima.

< Poruku je uredio Milena18 -- 24.8.2016 14:24:06 >

clock-img

12.09.2016, 09:12

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Evo mene opet ovde... zbog povisenog nivoa bilirubina jos smo zuti pa nam je pedijatar svaki drugi obrok uveo ad mleko.. e sad nastaju muke...tesko ordimo a jos teze kakimo.. iako koristimo espumisan i biogaju... ima ko kakav savet da olaksamo?

clock-img

12.09.2016, 09:43

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Sandricak, nama je pomagala Biogaia, a ja sam u kombinaciji sa tim pila caj za dojilje "Josif Pancic". Uvece smo i neke vezbice radili koliko se secam.

Sto se zutice tice, beba mi je bas bila pospana i zuta, ali nam pedijatar nije pominjao ADuser posted image Receno nam je da je sto vise suncamo i da je obavezno dojim na dva sata.

Nadam se da ce brzo prociuser posted image

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

12.09.2016, 12:12

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Sandricak Obavezno probajte Colief , nama je pomoglo a i znam jako dosta mama da se kunu u njega. Ovo ostalo su ti sve probiotici a Colief je bas za suzbijanje grceva. jeste malo skup ali pomoci ce vam.

Cek...sad edit... jel imate grceve ili vam treba nesto za lakse kakenje?

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.9.2016 12:14:19 >

clock-img

14.09.2016, 12:40

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Anck, imamo grceve a i tesko kaki... sav jadan potamni od napinjanja od kada pije ad mleko... a otkud znam, rekla mi pedijatar da su mi jaki hormoni u mleku pa da zato ne pada bilirubin pa da uvedem svaki drugi obrok ad...
Anck, a to iz Nemacke sto si dobila za grceve jel pomoglo, da pisem zaovi da salje...?

clock-img

15.09.2016, 12:29

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Evo me ponovo. Nama Espumisan nije pomogao. Juče smo kupili Colief, videćemo kako će biti, mada već sinoć mi je delovala manje uznemireno posle jela. I pomaže ako nakon obroka legne potrbuške na moj stomak, tad se baš smiri i posle nekog vremena i zaspi, mada ni to ne deluje uvek, naravno.